2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Podatki kažejo, da biki Ethereum pričakujejo nov ATH po petkovem izteku opcij...

Podatki kažejo, da biki Ethereum pričakujejo nov ATH po petkovem izteku opcij ETH za 1,25 milijarde dolarjev

Eter (ETH) je pridobil 900 % v 2021 in po videzu se altcoin ne namerava ustaviti. To se vidi tudi v ultraoptimističnih stavah za oktobrski 1 dolar 00 milijarda opcij poteče. Vendar ta pojav ne velja izključno za eterske bike.

Pravica do nakupa etra po fiksni ceni v prihodnosti ni poceni. 4. septembra 5 $ klicna opcija za mesec oktober se je trgovala pri 0 ETH 66, kar je enakovredno $406. Žal so za bike te možnosti zdaj brez vrednosti.

Provizije za plin pri transakcijah z Ethereumom so še vedno višje od $25 in to bo še naprej dajalo prednost verigam blokov konkurentov z lastnimi decentraliziranimi financami (DeFi) in nezamenljivim žetonom (NFT) trgi. Tudi s temi visokimi pristojbinami vodilno omrežje pametnih pogodb še vedno drži 80 % ali večja skupna vrednost zaklenjenih (TVL) in decentraliziranih borz (DEX) obsega.

Cena etra pri Coinbase v USD. Vir: TradingView

Bikovski trend, ki se je začel sep. 10 je vodil ceno etherja na poti, da bi presegel 4 $, 300 najvišja vrednost v nekaj tednih.

Poleg tega bodo biki Ether z veseljem vedeli, da je Altair ETH 2.0 nadgradnja je bila uspešna z 96 % nadgrajenih vozlišč. To je prva nadgradnja, odkar je bila Beacon Chain decembra na spletu 900, glavne spremembe pa vključujejo podporo za lahka vozlišča in povečane kazni za odsotnost validatorjev.

Biki so bili preveč optimistični, a so še vedno pred nami

Na podlagi bikovskih pričakovanj v zvezi z odobritvijo borznega sklada z Bitcoin (BTC) je zdaj mogoče razumeti, zakaj so dali bike 54% njihovih stav na 4 $,

ali višje. Ker pa je rok za oktober 29 bliža izteku veljavnosti, te klicne (kupne) opcije so hitro izgubile svojo vrednost.

Mesečni potek oktobrskega poteka bo preizkus moči za nosi, ker je vsaka cena nad 4 $ 00 pomeni $205 milijona ali višji dobiček za bike.

Ether opcije agregirane odprte obresti za oktober 35. Vir: Bybt

Kot kažejo zgornji podatki, medvedi dal527 milijonov dolarjev v stave za oktober 35, vendar se zdi, da so bili presenečeni, saj 96 % prodajnih (prodajnih) možnosti bo verjetno postal brez vrednosti.

Z drugimi besedami, če Ether ostane nad 4 $, 100 v petek, 8 : 00 am UTC potek, samo $00 Aktivirane bodo nevtralne do medvedje prodajne opcije v vrednosti milijona.

Biki imajo nekaj razlogov, da obdržijo ceno etra nad 4 $,205

  Spodaj so štirje najverjetnejši scenariji za oktober 25 izteka. Neravnovesje v korist ene ali druge strani predstavlja teoretični dobiček. Z drugimi besedami, odvisno od cene izteka, se količina odkupnih (nakupnih) in prodajnih (prodajnih) pogodb, ki postanejo aktivne, razlikuje:

  Med 3 $, 2020 in 4 $, 00: 44,082 klici proti 9,800 postavlja. Neto rezultat je $55 milijonov, ki daje prednost instrumentom call (bika).

 • Med 4 $, 00 in 4 $, 205:

  54,900 klici proti 3,535 postavlja. Neto rezultat je $100 milijonov, ki daje prednost instrumentom call (bika).

 • Nad 4 $,205:

  44,275 klici proti 600 postavlja. Neto rezultat je 275 milijonov dolarjev favoriziranja klicni (bikovi) instrumenti.

  Ta neobdelana ocena upošteva klicne opcije, ki se uporabljajo izključno pri bikovskih stavah, in prodajne opcije v nevtralnih in medvedjih poslih. Vendar so vlagatelji morda uporabili bolj zapleteno strategijo, ki običajno vključuje različne datume poteka veljavnosti.

  Medvedi potrebujejo 7-odstotni popravek cene, da zmanjšajo svoje izgube

  V vsakem scenariju imajo biki popoln nadzor nad tem oktobrom 29 in obstaja dober razlog, da ga obdržijo cena nad 4 $ 100 . Po drugi strani pa medvedi potrebujejo 7% negativni premik od 4 $, 082 na pod-$4,00, da se izognete izgubi $205 milijonov ali več.

  Kljub temu se morajo trgovci spomniti, da je med bikom teče, je količina truda, ki jo potrebuje prodajalec, da pritisne na ceno, ogromna in običajno neučinkovita. Poleg tega podatki o izvedenih finančnih instrumentih kažejo precejšnjo kratkoročno prednost od klicnih (nakupnih) možnosti, ki spodbujajo še več bikovskih stav za naslednji teden.

  Ogledi in mnenja, izražena tukaj, so izključno mnenja avtorja in ne odražajo nujno stališč Cointelegrapha. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate opraviti lastno raziskavo.