15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Podatki kažejo, da Fedovo poslovanje MBS in vlagatelji z Wall Streeta stojijo...

Podatki kažejo, da Fedovo poslovanje MBS in vlagatelji z Wall Streeta stojijo za napihnjenim ameriškim nepremičninskim trgom

Federal Reserve in America’s big banke so po številnih statističnih podatkih znatno napihnile cene stanovanj v ZDA. V številnih mestih po vsej državi se prodaja stanovanj sooča z vojnami, nekatere regije pa pomanjkanje nepremičnin. Eno poročilo ugotavlja, da kupci stanovanj licitirajo proti „pokojninskim skladom in vrstam Wall Streeta“, kot zdaj predstavljajo vlagatelji “20% prodaje prodaje stanovanj v ZDA. “

Vlagatelji in globoko žepni tekmeci so zadaj 20% ameriške prodaje stanovanj

Stvari so na svetu videti precej zanimive ameriških nepremičnin in v skoraj vseh regijah države prodaja stanovanj narašča. To je fascinantno, saj čeprav je država v velikem številu brezposelnih in lokalna podjetja že več kot leto dni zaprta, stanovanjski trg še vedno gori. Vendar stvari niso enake kot nekoč v času hipotekarne krize v ZDA (2007 – 2010), ki se je zgodilo pred več kot desetletjem.

Razlog, da stvari niso enake, je v tem, da so današnje banke pri pridobivanju hipoteke v ZDA veliko bolj stroge, obstaja pa tudi 20% ali več predplačila, zahtevanega v teh dneh . V času ameriške hipotekarne krize s hipotekarnimi krediti pred leti ni bilo tako, saj so za ta gospodarski padec krivili plenilska posojila ljudem z nestabilnimi financami. Takrat je skoraj vsak Američan lahko kupil dom z malo preverjanja finančnega stanja ali brez njega, polog pa ni bil obvezen.

Ni več tako, po Covid – 19 izbruh in v 2021 se je stvar nepremičninske norosti spremenila. Kupci stanovanj morajo imeti najmanj 214 % kapitala za polog in upoštevajte stroga navodila posojilodajalca. Kljub tem težjim zahtevam Wall Street Journal (WSJ) poroča, da ZDA doživljajo “nepremičninsko blaznost”. Poročevalka luksuznih nepremičnin WSJ, Candace Taylor, posebej pokriva regijo Rust Belt v ZDA, vendar domače vrednosti poskakujejo v vseh zveznih državah države.

Taylorjevo poročilo ugotavlja, da je “nepremičnine brezplačne za vse” in kupci stanovanj so opazili novo vrsto kupcev, ki vstopajo na stanovanjski trg. Domovi se prodajajo hitreje, kot so navedeni na seznamu, čeprav so v nekaterih od teh regij »nepremičnine običajno na trgu mesece«. Razlog za “nepremičninsko blaznost” je nov val “vlagateljev in tekmecev,” pravi Taylor. Poročilo poudarja, da vlagatelji zdaj zastopajo 20% trenutne maloprodajne prodaje nepremičnin v ZDA.

V mestu Rust-Belt Allentown se poročilo osredotoča na to, kako cena za dom s srednjim seznamom 24%. Poleg tega je en omenjeni kupec nepremičnine dobil dodatnih $ 20 k v eno hišo in se tudi odpovedal “pregledu vodovoda, strehe, temeljev ali katerega koli drugega dela hiše.”

Najmočnejši trg stanovanj, ki ga poganja $ 40 Milijardi mesečno vredni hipotekarni vrednostni papirji

Vrhunec domačih vrednosti ni nekaj, kar bi ostalo neopaženo, saj so za nenaravno povišanje cen krivili Zvezno rezervo. Kritiki so Fed razburjali o razmerah že marca, ko so cene stanovanj v ZDA skočile 11% na splošno. Podatki Redfin so pokazali, da so se nepremičnine povečale 13% medletno 3. januarja, 2021.

S&P Corelogic Case-Shiller Index je takrat ugotovil, da je to “največji letni dobiček v skoraj 15 let. ” Ko je bilo poročilo objavljeno marca 30, 2021, je Fed “imel 2,2 bilijona ameriških dolarjev pod hipoteko vrednostni papirji. “

Glavni direktor za naložbe v svetovalni skupini Bleakley je dejal, da je centralna banka” nadaljevala s samodejnim pilotom “, ko je razpravljala o velikih nakupih vrednostnih papirjev, zavarovanih s hipoteko (MBS). Nakupi MBS, ki jih je Fed nadzoroval, so se nadaljevali ves mesec april in tudi v prvih dveh tednih maja.

Dejansko v poročilu pojasnjuje Alex Roha iz stanovanja wire.com aprila 24: “Kljub močnemu stanovanjskemu trgu Powell pravi, da si želi” bistvenega nadaljnjega napredka “. Takrat sta se ta mesec sestala predsednik Fed Jerome Powell in Zvezni odbor za odprti trg, centralna banka pa je ugotovila, da bo naraščajoča inflacija” prehodna “. Powell je še dejal, da mora banka doživeti velik gospodarski napredek, da bi lahko začela razpravljati o zmanjševanju politike olajševanja monetarne politike.

cilje za zmanjšanje nakupov premoženja, vendar moramo bistveno napredovati, «je predsednik Fed poudaril na tiskovni konferenci FOMC, ki je sledila srečanju.

Poročilo Housingwire.com nadalje razkriva da Fed kupuje okoli “$ 40 milijard hipotekarnih vrednostnih papirjev na mesec. ” Citiral je tudi predsednika Feda, ko je dejal, da vidi “najmočnejši stanovanjski trg, ki smo ga videli po svetovni finančni krizi.”

“Pred pandemijo bi rekel, ”Je rekel Powell. »To je bil povsem drugačen stanovanjski trg kot prej 2008. Torej nimamo tveganja, da bi prišlo do stanovanjskega balona, ​​kjer bi ljudje imeli prevelik vzvod in bi imeli v lasti veliko hiš. «

Uvodnik reporterke WSJ Candace Taylor, naraščajoče cene stanovanj v ZDA in Fed, ki gorivo MBS napaja že več kot eno leto, poudarja, kako navidezno vlagatelje z Wall Streeta hipotekarno industrijo prevzemajo s povezavami z likvidnostjo Feda. Ameriška centralna banka je izkoristila količinsko popuščanje (QE) tako, da se je denarna ponudba (M1) eksponentno povečala po začetku Covid – 19 izbruh.

The Fed je pred kratkim zožil nekaj QE in odstranil $ 351 Milijardi likvidnosti z uporabo povratnih repo poslov (RRP). Kljub neznatnemu odstranjevanju M1 s triodnevnimi dohodki od dohodkov namerava Fedova podružnica v New Yorku do maja nadaljevati z nakupom hipotekarnih vrednostnih papirjev 27, 2008.

Kaj menite o vmešavanju Fed v nepremičninsko industrijo in splošnem dvigu cen stanovanj? V spodnjem oddelku za komentarje nam sporočite, kaj mislite o tej temi.

Fed Begins to Taper QE- US Central Bank Removes $351 Billion in Liquidity via Reverse Repos

US Dollar Drops to a Three-Year Low, Greenback Could Dip 10% Lower, Fed Still Not Ready to Taper QE

Oznake v ta zgodba

20% Vlagatelji, balon, ekonomija, Fed, predsednik Fed, hipoteke Fed, Federal Reserve, nakup stanovanja, kupci stanovanj, napihnjeni, jerome powell, MBS, hipotekarni vrednostni papirji, QE, nepremičnine, nepremičninski mehurček, nepremičnine trg, repo, prodajne nepremičnine, nepremičnine v ZDA, Wall Street

Krediti za slike : Shutterstock, Pi xabay, Wiki Commons, Redfin,

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments