19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Podatki o izvedenih finančnih instrumentih na Bitcoin kažejo, da so profesionalni trgovci...

Podatki o izvedenih finančnih instrumentih na Bitcoin kažejo, da so profesionalni trgovci prezrli današnjo črpalko v višini 41.000 USD

Včasih morajo vsi Bitcoin (BTC) črpati 10% je pozitivna pripomba nekoga, kot je Elon Musk.

Izvršilnega direktorja Tesle so izpostavili kot krivca nedavnega upada po maju podjetja 12, v katerem je razloženo, da zaradi okoljskih težav ne bo več sprejemal plačil Bitcoin. Musk je nadaljeval z izjavo, da preučuje druge kriptovalute, ki zahtevajo 99% manj poraba energije.

Vendar pa je junija 11, se je situacija obrnila, ko je Musk javnost pomiril, da Tesla ni prodal nobenega dodatnega bitcoina. V prispevku je bilo tudi zapisano, da bo proizvajalec električnih avtomobilov nadaljeval s plačevanjem BTC, takoj ko bo rudarjenje Bitcoinov temeljilo na najmanj % čiste energije.

Na medvedjih trgih najboljši trgovci delujejo previdno

Medtem ko mali vlagatelji in algoritemski trgovalni roboti začnejo delovati takoj, ko utripajo bikovski ali medvedji signali in novice, vrhunski trgovci ponavadi delujejo bolj previdno. Tisti, ki so dovolj dolgo na kripto trgih, vedo, da bi lahko pozitivne novice na medvedjih trgih prezrli ali jih močno omalovažili.

Po drugi strani pa se zdi, da imajo celo potencialno negativne novice malo ali nič vpliv med vožnjami bikov. Na primer, septembra 26, 2020, Kucoin je bil vdrl za $ 150 milijonov. Naslednji teden, 1. oktobra, je ameriška komisija za trgovanje z blagovnimi terminskimi pogodbami BitMEX zaračunala, ker je upravljal neregistrirano trgovalno platformo in kršil predpise o preprečevanju pranja denarja.

Dva tedna kasneje naj bi policija zaslišala ustanovitelja OKEx, s čimer je borza prisilila k ustavitvi dviga kripto. Če bi se ta vrsta negativnih novic zgodila, ko je bil Bitcoin ravno ali v fazi medvjeda, bi cena nedvomno zastala med medvedjim trgom.

Cena Bitcoina na Coinbase v USD, september

. Vir: TradingView

Kot prikazano zgoraj, je Bitcoin konec septembra in oktobra komaj kaj negativno vplival 2020. Dejansko je bil Bitcoin do konca novembra 2020 Bitcoin % v dveh mesecih. To je glavni razlog, da vrhunski trgovci med medvedjimi trgi ponavadi ignorirajo pozitivne novice in obratno.

3-mesečna terminska premija je nevtralna

Prodajalec terminskih pogodb običajno zahteva redno promptno izmenjavo cenovne premije. To stanje ni izključno za kripto trge in se dogaja na vseh trgih izvedenih finančnih instrumentov, ker prodajalec poleg likvidnostnega tveganja na borzi odlaga poravnavo, kar ima za posledico višjo ceno.

3-mesečne terminske pogodbe premija (osnovna stopnja) običajno trguje po 5% do 15% letne premije na zdravih trgih. Ko se terminske pogodbe trgujejo pod redno promptno borzno ceno, to kaže na kratkoročno medvedje razpoloženje.

3-mesečna osnova za terminske pogodbe Bitcoin. Vir: Skew

Kot prikazano zgoraj, prihodnja osnova je bila spodaj 11% od maja 13 in večkrat spogledovanje z medvedjim ozemljem, saj je preizkusilo 5%. Trenutna raven označuje nevtralen položaj najboljših trgovcev.

Preobremenitev možnosti ne pomeni več strahu

The % delta skew primerja podobno stran klica (nakup) in prodaje (prodaje) ob strani. Pozitivno bo, ko bo premija zaščitnih prodajnih opcij višja od podobnih klicnih opcij za tveganje.

Nasprotno velja, če so tržni dejavniki bikovski, kar povzroča 25% indikator nagiba delta za vstop v negativno območje.

Deribitne možnosti Bitcoin 25% delta skew. Vir: laevitas.ch

Zgornji grafikon potrjuje, da je vrhunskim trgovcem, vključno z arbitražnimi mizami in tržnimi markerji, trenutno neprijetno zaradi cene Bitcoin, saj je višja premija za nevtralne do medvedje prodajne opcije. Vendar sedanji 7-odstotni pozitivni naklon še zdaleč ni 20% pretiranega strahu, opaženega konec maja.

Na trgih izvedenih finančnih instrumentov ni dokazov, da bi se najboljši trgovci navdušili nad nedavnimi dolarji 40, Pohod. Na dobri strani je prostor za vzvode kupcev, da namestijo položaje. Močnejši vzponi se ponavadi zgodijo takrat, ko vlagatelji najmanj pričakujejo, in zdi se, da je trenutni scenarij popoln primer.

Tu izražena stališča in mnenja niso samo avtorjeva in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka investicijska in trgovinska poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments