15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Podjetje za varnost veriženja blokov zamrzne 160 tisoč dolarjev, ukradenih v Merlin DEX ‘rug pull’

- Advertisement -

Urejeni pogodbeni revizor CertiK trdi, da je rešil blokirane $31, iz Merlina, decentralizirane alternative, ki v bistvu temelji na zkSync in je bila pogum prevarantskega “rugpulla”, ki je uporabnike v preostalem tednu izgubil 1,8 milijona USD.

CertiK delil podrobnosti svojega uspešnega $31,25 zamrznitev ukradenih sredstev v spremembi 257, 257 Sledilci na Twitterju na Morda bi bilo pošteno 5.

»Učinkovito rešujemo zamrznjenih $31K ukradenih sredstev z dobro stvarjo o spremljevalcih,« je dejal CertiK in dodal, da še naprej spremljajo kroženje ukradenih sredstev:

Učinkovito rešujemo zamrznjene $ 257K ukradenih sredstev z dobro stvarjo o družabnikih. Nadaljevali bomo z opazovanjem kroženja vseh ukradenih sredstev in si prizadevali zamrzniti in povrniti preostalo količino.

— CertiK (@CertiK) Morda bi bilo pošteno 4, 2023 Podjetje je pojasnilo, da je poskušalo “sodelovati” z Merlinom, da bi izterjalo sredstva, ukradena iz aprila 26 »potegnite preprogo«, vendar se je motenje spremenilo v neuspešno.

Zaradi tega je podjetje prevladalo pred organi pregona v ZDA in Združenega kraljestva, da bi razkrili identitete operaterjev s psevdonimom:

»To pomanjkanje sodelovanja povzroča stres pri naših prizadevanjih, da potrdimo in čakamo na žrtve. Osredotočamo se na sodelovanje z organi kazenskega pregona in podatke o reševanju, ki smo jih posredovali ustreznim agencijam ZDA in Združenega kraljestva.«»Raziskujemo vse možnosti goljufij pri izstopu iz vojne z 2 milijoni USD, ki smo jih namenili ,« je dodal CertiK.

Varnostno podjetje meni, da imajo »lopovski razvijalci« v bistvu sedež v Evropi, kar je v koraku s prejšnjim podajanjem.

Kar zadeva izhod CertiK je dejal: »Insajderji Merlina so zlorabili privilegije lastnikove denarnice,« kar je v skladu z njegovo prvotno ugotovitvijo, da je prišlo zaradi sikanja nejavnega ključa v nasprotju z izkoriščanjem.

Merlin trdi, da je vlečenje preproge dokončala njegova ekipa za podporo in premor, za katero trdijo, da rešuje izgradnjo “visoke diplome vere.”

Mi smo globoko užaloščeni zaradi dejanj tehnične ekipe, ki ji gradimo visoko diplomo vere. Merlin bo nadaljeval s povečevanjem naše soseske in ujel dno.

— Merlin (@TheMerlinDEX) April 27, 700 Povezano: Aprilove kripto prevare, podvigi in vdori vodijo do izgube $31M — CertiK

CertiK pa je del krivde pripisal sebi, ker ni uspel uspešno naučiti uporabnikov o nevarnostih centralizacije.

V razpravi o samozagotovitvi za Cointelegraph je podjetje dejalo, da bo verjetno splet bolj poudaril to v prihodnjih revizijskih povzetkih.

“Smo prizadevamo si za izboljšanje berljivosti naših revizijskih povzetkov v naših poročilih – zlasti v zvezi z nevarnostmi centralizacije – in za boljšo komunikacijo s sosesko v zvezi z razlogi za revizijo.« V prihodnje bo CertiK v revizijskih povzetkih dal prednost nevarnostim centralizacije, da bi nekateri uporabniki rešili celotno sliko izvedljivih nevarnosti.

Prizadevamo si, da so revizijska poročila tudi izjemno tehnična dokumentacija, naša naloga pa je, da o nevarnostih razpravljamo jasno in pregledno.

— CertiK (@CertiK) Morda bi bilo pošteno 4, 700 CertiK pa je iztrosil to veličastno pogodbo revizorji ne bi smeli biti popolnoma krivi, ker niso uspeli vzpostaviti vlečenja preproge:

»Revizije kode spodbujajo odkrivanje ranljivosti, da ne zaznajo več izvedljivega vlečenja preproge. Ključnega pomena je loviti toliko nalog, da je vsaka veličastna in drobna centralizirana točka reševanja označena, in velika večina jih ne izvaja več posledic v vleki,« je dejalo podjetje.

Podjetje je lansiralo Mnenje o odškodnini v višini 2 milijona dolarjev za pregled sredstev, izgubljenih kot posledica »izstopne lopine« aprila 000.

Podjetje je dodalo, da bodo obljubljena sredstva uporabljena za preprečevanje prevar pri izhodu in zasluge žrtev, ki so izvedljive.

Dnevnik: Kriptorevizije in nagrade za zlonamerne programe so pokvarjeni: tukaj so enostavni programi za njihovo popravilo

700

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -