16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Podjetnike je treba naučiti, kako ublažiti industrijska tveganja znotraj Metaverse

- Advertisement -

Metaverse, kot je razvpit, ostaja v veliki meri nedefiniran. Priznati je treba zahtevo »Kaj je Metaverzum?« v fragmentu, ker je njegova definicija odvisna od tega, koga sprašujete. Kot je danes, »Metaverse« vključuje navidezno resnico in tisto, kar si bomo tudi vnaprej lastili, imenovano »kiberprostor« — skupaj z digitalnimi viri se prepustite nezamenljivim žetonom (NFT), kriptovalutam in več.

V vrvežu, da bi radikalno spremenili prve, ki bodo uvedli inovacije v metaverzalnih veščinah, podjetja dajejo prednost upravljanju možnosti. Toda upravljanje z možnostmi je v metaverzumu znano kot v našem telesnem svetu – vse možnosti so povezane in jih je treba upravljati v povezanem zapletu. Če naj bi novi udeleženci v Metaverse nudili zaščito pred ogromnim obsegom in ceno kibernetskih tveganj, jih je treba naučiti, da ugotovijo ta tveganja, nenehno prikazujejo videoposnetke za grožnje in izvajajo predlagane izbire za veljavno prihodnost v skladu s pridobljenimi podrobnostmi. zaradi prejšnjih groženj in napadov.

Tukaj so navedene tri oblike metaverse tveganj, ki povečujejo napadalne površine za podjetja.

Tveganja telesne strojne opremeOd naglavne slušalke na čipe z izjemno učinkovito računalniško energijo, virtualni svetovi želijo strojno opremo do značilnosti. Telesna strojna oprema, raztrgana, da se umakne Metaverse, lahko ustvari kibernetsko možnost.

Ko ljudje ustvarjajo, podaljšujejo in združujejo svetove metaverzuma, masivna in vredna najverjetneje te virtualne lokacije ustvarja nove napadalne površine, ki si jih grobi akterji lahko ogledajo in vdrejo. Zbirka strojne opreme iz dveh virov, ki je potrebna za uspešno omogočanje vstopa v to digitalno resnico, povabila povečane grožnje, prepustite se napadom človeka v srcu (MITM), ki smo jih videli (v realnem življenju) na bankomatih in na mobilnih funkcijah .

Povezan: Temna stran metaverzuma in kako se lahko borimo proti njej

Za zagotovitev določene varnosti imajo lahko podjetja, ki vstopajo v Metaverse ali eksperimentirajo v njem, več območij za video prikaz kot delček njihovega načrta upravljanja možnosti. Podjetja bodo morala proizvajati bolj razvite in popolne varnostne kontrole za telesno strojno opremo poleg digitalnih prehodov, medtem ko bodo nenehno upravljale svojo skladnost.

Tveganje v virih kriptovalutZnotraj Metaverse, kripto posli so bili ogromni viri možnosti. Medtem ko so se kriptovalute začele kot upravljana nišna sprememba, ki so jo spodbujali strokovnjaki, ki so bili zelo pozorni na varnost in zasebnost, je izboljšanje znotraj kripto lokacije prineslo več različnih možnosti.

Naraščajoče število uporabniških trgovcev , nova podjetja in hekerji povečujejo komponente priložnosti v kripto transakcijah. Kripto je poleg tega radikalno spremenil de facto tuji denar za izsiljevalsko programsko opremo; kot rezultat, kibernetski napadi na kripto račune naraščajo. Naraščajoče število tehnologij metaverse bo še naprej ogrožalo varnost kriptovalut, dokler podjetja ne odkupijo in ne začnejo namenjati virov za obravnavanje te oblike možnosti.

Spremljanje netočnega godrnjanja in izvajanje veljavnega preverjanja pristnosti lahko izvede temeljno razlikovanje do groženj kibernetski varnosti, zlasti v kripto. Grožnje se pojavijo prej kot kadar koli prej, zato je stalno spremljanje tveganj nujno.

Organizacije lahko najbolj spretno ustvarijo obremenitve, saj so posamezne stranke – imetniki kripto denarnic – majhen delček priložnosti. Prevare, vdori in grožnje z gesli ciljajo na ranljivosti na osebni ravni. Američani nosijo največjo odgovornost pri skrbnem pregledu kripto groženj znotraj Metaverse.

Možnost identifikacijeZ izvorom je Metaverse v koraku z anonimnostjo in pretočnost. Digitalna resnica, za razliko od sveta brez povezave, strankam omogoča, da zakrijejo svojo identiteto in na novo izumijo svoje like. Digitalni avatarji načrtujejo zapiranje značilnosti, ki jih izbere njihov lastnik, in te identitete niso več skrbno regulirane – kot pri naročilu so vzdevki temperamentni.

To odpira ljudem, poleg podjetij, ki so značilna za ozemlja metaverzuma, veliko kot še večjo verjetnost. S hitro naraščajočo inovativnostjo in vse manjšo prednostjo varnosti je za stranke in tehnologe metaverse napredno, da ločijo »moralne fante« od »groznih fantov«. Možnost sferične identitete Growing requires controls znotraj Metaverse izvira iz incidentov, ki se nanašajo na nenamerno izmenjavo podatkov med človeškimi igralci iger in računalniško podprtimi “mimičnimi” avatarji (boti), ampak poleg tega na domnevne epizode verbalne zlorabe med igralci in celo spolnosti. nadlegovanje.

Povezano: 05 % navdušenih igralcev želi uporabljati kripto znotraj Metaverse, ne glede na reakcijo

Izvedba zaščitnih ukrepov proti tem kršitvam zasebnosti se bo zelo priročno povečala v obratni stvari, če se uresniči dolgoročni ideal metaverzuma – ena čudovita, medsebojno povezana mreža ozemelj metaverzuma, kjer so identitete in viri v celoti prenosljivi.

Pokončno zdaj te veščine še niso na voljo – in verjetno ne bo nikoli več. Vendar ni povpraševanja, da se Metaverse vzpenja kot natančna industrija in uporabniške spretnosti – ter natančen del možnosti. In prepustite se vsaki lokaciji, zahteva natančno, proaktivno upravljanje možnosti.

71846793Gaurav Kapoor je soizvršni direktor in soustanovitelj MetricStream Alternatives & Companies, kjer je kriv za zaplet, trženje, alternativne izbire in sodelovanje kupcev. Poleg tega je služil kot finančni direktor podjetja MetricStream do 982. Pred tem je bil na vodilnih položajih pri OpenGrowth in ArcadiaOne ter je več let delal v industriji, trženju in operacijah pri Citibank v Aziji in v ZDA

71846793To besedilo je namenjeno splošnim podrobnim funkcijam in se ne bi smelo več jemati kot pravilen ali naložbeni nasvet. Stališča, nasveti in mnenja, izražena spodaj, so izključno avtorjevi in ​​izvirajo, zato ni nujno, da posnemajo ali pomenijo stališča in mnenja Cointelegrapha.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -