17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Podpredsednik Feda Quarles pravi, da bi digitalni dolar lahko predstavljal velika tveganja...

Podpredsednik Feda Quarles pravi, da bi digitalni dolar lahko predstavljal velika tveganja za ameriški bančni sistem

Fed Vice Chair Quarles Says Digital Dollar Could Pose Significant Risks to US Banking System

Podpredsednik Zvezne rezerve nadzornega sveta in predsednik odbora za finančno stabilnost (FSB) Randal K. Quarles dvomi v prednosti digitalnega dolarja, vendar pravi, da bi “lahko predstavljal pomembna in konkretna tveganja” za ameriški bančni sistem.

Podpredsednik centralne banke Fed naklonjen digitalnemu dolarju

podpredsednik zvezne banke Supervision Randal Quarles je v ponedeljek v govoru na Združenju bankirjev v Utahu govoril o bitcoinih in delu Feda o digitalni valuti centralne banke (CBDC), digitalnem dolarju. Quarles je tudi predsednik odbora za finančno stabilnost (FSB). Rekel je:

Potencialne koristi CBDC Zvezne rezerve niso jasne. Nasprotno pa bi CBDC Zvezne rezerve lahko predstavljala velika in konkretna tveganja.

Nato je orisal tveganja. “Prvič, CBDC Zvezne rezerve bi lahko ustvaril precejšnje izzive za strukturo našega bančnega sistema … Ureditev, pri kateri Federal Reserve nadomešča poslovne banke kot prevladujoči ponudnik denarja za splošno javnost, bi lahko omejila razpoložljivost posojil in bistveno spremenila gospodarstvo, in izpostavljati množico nepričakovanih in nezaželenih posledic. “

Quarles je še dodal, da bi lahko” prevladujoči CBDC spodkopal potrošnika in druge gospodarske koristi, ki nastanejo, ko poslovne banke tekmujejo za privabljanje strank «in» CBDC Zvezne rezerve bi lahko bil tudi privlačen cilj za kibernetske napade in druge varnostne grožnje. «

Quarles ne verjame, da resnično ogroža ameriški dolar. Ko je govoril o grožnjah, je dejal: “Zlato bo vedno bleščalo, novost pa po definiciji zbledi.” Omenjajoč, da kriptovalute, kot je bitcoin, vidi malo grožnjo, je podpredsednik nadzorstva Zvezne rezerve opisal:

Bitcoin in podobni bodo zato skoraj zagotovo ostale tvegana in špekulativna naložba in ne revolucionarno plačilno sredstvo, zato je malo verjetno, da bodo vplivale na vlogo ameriškega dolarja ali zahtevale odziv s CBDC.

Quarles je v zaključku dejal, da je “plačilni sistem v ameriških dolarjih zelo dober in se izboljšuje,” poudarjajoč, da “potencialne koristi zveznega Rezervni CBDC niso jasni “in” razvoj CBDC bi po mojem mnenju lahko predstavljal precejšnja tveganja. “

Kaj menite o komentarjih Quarlesa? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

US Congressman Calls for Law Allowing Government to Reverse Cryptocurrency Transactions

'Doctor Bitcoin' Pleads Guilty to Running Illegal Crypto Exchange in US, Faces 5 Years in Prison

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments