15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Podpredsednik Gane izjavlja, da bi morala Afrika sprejeti digitalne valute

Podpredsednik Gane izjavlja, da bi morala Afrika sprejeti digitalne valute

Digitalne valute so pripravljene za ponovno odkrivanje trgovine med afriškimi državami.

480 Skupni ogledi

456 Skupne delnice

Ghana's vice president declares Africa should embrace digital currencies

Podpredsednik Gane, dr. Mahamudu Bawumia, meni, da morajo afriške vlade sprejeti digitalne valute, da bi olajšale trgovino po vsej celini.

Kot je poročal Ganaweb, je Bawumia predstavil svoj argument med Peto mednarodno Gano Konferenca o trgovini in financah, ki se je ponašala s temo »Olajšanje trgovine in financiranje trgovine v AfCFTA; Vloga sektorja finančnih storitev. ” Trdil je, da trgovina med afriškimi državami zahteva sistem “enotnega centralnega plačila”. Trenutno je premikanje blaga čez afriške meje drago in dolgotrajno. Bawumia meni, da bi digitalni plačilni sistem odpravil te težave.

Povezano: Ali lahko blockchain naredi razliko? Afrika vidi ogromen denarni potencial

“Digitalizacija je postala tudi ena najpomembnejših politik vlade Nana Akufo-Addo,” je dejal dr. Bawumia.

“Ko je nadloga COVID-19 je pandemija prizadela in prisilila številna gospodarstva v delne in popolne zastoje, kar je okrepilo potrebo po nadaljevanju digitalizacije. ”

Podpredsednik je obravnaval tudi nedavne plačilne pobude Gane, na primer interoperabilnost mobilnega denarja . Dr. Bawumia ugotavlja, da so te storitve “pokazale, da je mogoče finančno vključiti več ljudi, zato je to treba razširiti po vsej Afriki, da se zagotovi rast vizije AfCFTA.”

Povezano: Tanzanijski predsednik poziva centralno banko, naj se pripravi na kripto

V začetku tega leta je Banka Gane (BoG) razkrila, da ima v razvoju digitalno valuto centralne banke (CBDC). Dr. Bawumia je opozoril na namen banke in verjame, da bo državi prinesla verodostojnost v digitalnem prostoru.

Afriške države že dolgo raziskujejo kripto in druge oblike digitalne valute. Nigerija načrtuje svoj CBDC z imenom GIANT, ki naj bi se začel oktobra letos, tudi potem ko je njena centralna banka finančnim institucijam prepovedala sodelovanje s kripto borzami. Tanzanija, ki je kripto valute prepovedala že v preteklosti 2019, namerava preusmeriti svoj potek in uvesti kripto-pozitivne uredbo, potem ko je njena predsednica Samia Suluhu Hassan pozitivno spregovorila o bitcoinu.

Prejšnji članekKriptova “super aplikacija” PayPala bo kmalu uvedena
Naslednji članekOmrežje Dvision prinaša novo izkušnjo NFT v omrežju Enjin Blockchain

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments