22.5 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Podzemna železnica v Pekingu zdaj sprejema digitalne juane

Podzemna železnica v Pekingu zdaj sprejema digitalne juane

Pekinška železniška tranzitna služba zdaj sprejema digitalne juane za vožnjo s podzemno železnico z integracijo s Kitajsko industrijsko in komercialno banko.

589 Skupaj ogledov

4 Skupaj delnice

Beijing subway now accepts digital yuan

Kitajska še naprej širi obseg svoje digitalne valute centralne banke (CBDC) z odpisovanjem plačil digitalnih juanov za prevozne storitve.

Glede na uradno sredinsko objavo je pekinška podzemna železnica začela pilotni program, ki potnikom omogoča dostop 24 do linij podzemne železnice in štirih primestnih železniške postaje, ki uporabljajo digitalni juan, znan tudi kot e-CNY.

Nova storitev je na voljo samo strankam z bančnim računom pri Industrijski in komercialni banki Kitajske, glavna banka, ki je sodelovala v kitajskih testih CBDC. “Za dostop do storitve morate prenesti mobilno aplikacijo, ki je povezana z vašim bančnim računom,” je dejal tiskovni predstavnik železniškega tranzitnega omrežja v Pekingu.

V sporočilu je zapisano, da Pekinški ponudniki železniških tranzitnih storitev bodo še naprej spodbujali raznolike aplikacije digitalnega juana, da bi optimizirali “novo izkušnjo digitalnega potovanja.”

Novica prihaja kmalu po mestu Suzhou v mestu Vzhodnokitajska provinca Jiangsu je v torek začela podobno integracijo digitalnih juanov. Po poročilu Sina Finance je Suzhou prvo mesto na Kitajskem, ki je začelo sprejemati plačila e-CNY za vožnjo v podzemni železnici.

Povezano: Kitajska je v Xiong’anu predstavila izplačila plač digitalnih juanov na osnovi verige blokov

Peking je postala glavno mesto za kitajske preizkuse juanov, v katerem je veliko število integracij e-CNY in s tem povezanih pobud.

Od sredine junija je v Pekingu gostilo več kot 3, 000 digitalni bankomati z omogočenim juanom, ki javnosti omogočajo položite in dvignite digitalno valuto. Pred tem je lokalni finančni nadzor in uprava v Pekingu objavil pobudo za razdelitev 6,2 milijona dolarjev digitalnih juanov prebivalcem Pekinga.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments