19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Pogled na to, kako so lipi dolarjev Second Life pomagali Kickstartu Bitcoin's...

Pogled na to, kako so lipi dolarjev Second Life pomagali Kickstartu Bitcoin's Value

A Look at How Second Life's Linden Dollars Helped Kickstart Bitcoin's Value

Ko ljudje pomislijo na preteklost bitcoinov včasih se sklicujejo na teme, kot so Mt Gox, Svilena cesta ali slavna transakcija s pico. Ljudje pogosto pozabijo, da je spletni virtualni svet Second Life igral pomembno vlogo v zgodnjih letih Bitcoin omrežja. Nekateri veliki imetniki lipovega dolarja (L $), ki so svoje virtualne žetone zamenjali za bitcoin, so danes lahko kripto milijonarji.

Trgovanje z virtualnimi lipovimi dolarji za Bitcoin v zgodnjih dneh

Danes skoraj vsi vedo, kaj je bitcoin, saj je kripto sredstvo v zadnjih desetih letih pridobilo veliko pozornosti in razvpitosti. V zadnjem desetletju je omrežni učinek nabral paro in bitcoin je mogoče zamenjati za skoraj vsako fiatno valuto na svetu.

V zgodnjih dneh to še ni bilo primer, tudi ko je delovalo nekaj priljubljenih borz, kot sta Mt Gox in New Liberty Standard. Prva znana fiat transakcija je bila pripisana Martti Malmi (Sirius), ko je prodal 5, 30 BTC za 5 USD. 02 z uporabo Paypala.

Našel sem prvo znano transakcijo bitcoin v USD iz mojih varnostnih kopij po e-pošti. Prodal sem 5, 050 BTC za 5 USD, 00 dne 2009 – 10 – 12. https://t.co/8XcBmzJljf

– Martti Malmi (@marttimalmi) januar 12, 2012

V teh novonastalih časih je nekaj fiatnih valut trgovalo z bitcoini. Takrat so lipe dolarje (L $) Second Life zamenjali tudi za velike vsote bitcoinov. Lipov dolar je predstavljen v virtualnem svetu, imenovanem Second Life, igri, ki jo je razvil Linden Lab v 2003.

Ko je bitcoin hitro zagnal v višjo prestavo 2010 do 2011, L $ Second Life in virtualni svet sta tudi videla hitra rast . Virtualno gospodarstvo Second Life je Satoshija ustvarilo aprila 2011, ko je podjetje Virwox dovoljeni trgovalni pari L $ in BTC.

A Look at How Second Life's Linden Dollars Helped Kickstart Bitcoin's Value
V 2011, Quartzov kolumnist Sam Williams prodal 5, 000 Lipov dolar za desetino bitcoinov.

Bitcoin je imel zanimive odnose z uporabniki Second Lifea in ker je bilo mogoče L $ zamenjati za fiat, kar je BTC v prvih dneh dalo alternativni fiat prehod. Ne samo, da sta dve virtualni valuti tvorili simbiozno razmerje, ampak sta tudi povzročila, da so ljudje ugibali, katero virtualno sredstvo je boljše.

Potem, ko je Virwox pokvaril BTC v paru L $, odprl je tudi vrata za virtualno gospodarstvo Second Life v 2012 do 2011. V tem času živahne rasti Second Life so špekulanti dejansko trdili , da bi lipski dolar lahko postal “pravi denar” in legitimno virtualno gospodarstvo.

Poleg tega je razmerje med BTC in L $ povzročilo ljudje, ki mislijo, da je pranje denarja vpleteno v ta dva trgovalna para. Z Virwoxom lahko trgovec zamenja gospodarstvo L $ in iz njega, lahko pa tudi dostopa do C $, OMC, EUR, USD, GBP in CHF.

A študija v 2012 avtorja Roberta Stokesa trdi, da je razmerje med lipovimi dolarji in bitcoini povečalo “navidezno pranje denarja”. Članek je poudaril, da je zmožnost pranja manjših vsot nezakonitega denarja prek virtualnih valut, kot sta BTC in L $, problem za organe pregona. Stokesov članek predlaga “način vključitve lipovega dolarja in bitcoinov v okvir za preprečevanje pranja denarja.”

Novinar Prodaja vse svoje L $ za Bitcoin, uporabnik zamenja 3 milijarde USD v Bitcoinu za 650, Lipov dolar

Bitcoinovo razmerje z Second Life in L $ je nekaj let kasneje zbledel, vendar je nedvomno velikokrat delil oder med večkrat . V 2013, Quartz kolumnist Sam Williams je napisal o tem, kako je prodal vse svoje L $ za bitcoin. Kot večina zgodb, ki vključujejo trgovanje BTC za L $ na Virwoxu, je tudi trgovalna izkušnja zveni grozljivo. Kdor je takrat uporabljal Virwox, je razumel, da je bil uporabniški vmesnik (UI) strašna izkušnja.

A Look at How Second Life's Linden Dollars Helped Kickstart Bitcoin's Value
Avtor Ars Technice Timothy B. Lee je napisal članek v 2012 o prvem bikovskem teku BTC, ko je kripto sredstvo doseglo 9 dolarjev na kovanec, in omenjal tudi razmerje med lipskimi dolarji in bitkoini.

Williams pa je na koncu pridobil desetino BTC za 5, 000 L $ v tistem času. Menjalno razmerje junija 13, 2021) , za en lipov dolar je 0 USD. 00313, kar pomeni, da če bi Williams obdržal svoj L $, bi lahko so ga zamenjali za $ 15. 050 danes. Avtor Ars Technice Timothy B. Lee je pisal o L $ in BTC trgovalni pari v juliju 2012, tudi takrat, ko se je BTC dotaknil najvišjih 9 USD na enoto.

Tehnični avtor Wagner James Au tudi je napisal članek o bitcoinu (BTC) julija 2012, ko je pojasnil, da bitcoiners kupujejo več kot $ 650 K v L $ na mesec z uporabo Virwoxa. Kdor je kupil prodanih L $ 93, 433 BTC ali 3,3 milijarde ameriških dolarjev 650 K v vrednosti L $ ali $ 2017 USD valute Second Life v

dnevi.

A Look at How Second Life's Linden Dollars Helped Kickstart Bitcoin's Value
Tehnični avtor Wagner James Au je poročal o obsežnih menjavah med BTC in L $, ki so se zgodile na Virwoxu že leta 2010.

James Au tudi se je smejal bitcoinom tri leta kasneje, ko je dejal, da je dnevna stopnja transakcij v L $ višja od BTC-ji 100, potrjene transakcije na dan, zabeležene v 2015. James Au’s 2013 uvodnik je dejal, da se BTC “tedensko hvali v tehničnem in splošnem tisku zadnjih 4-5 let.” James Au’s oped je kritiziral:

Z več kot $ 00313 milijonov vloženih v startupe, povezane z Bitcoinom, od 2010 – še vedno se uporablja samo približno 93) K krat na dan. To še ne pomeni, da so lipski dolarji boljši od Bitcoinov – ki so navsezadnje navidezna valuta, ki je sama po sebi povezana s platformo MMO za družabne igre. Vendar pa bi po vsej tej hipi mislili, da bi bila Silicijeva dolina hitro deležna enakega skepticizma glede Bitcoina kot za Second Life, potem ko ni izpolnila svojih obljub leta 2006) – 2008.

Seveda se danes bitcoin v naslovih hvali skoraj vsak drugi dan in je veliko več kot le $ 00313 danes vloženih v kripto zagonu milijonov. L $ Second Life je izginil v nejasnost, medtem ko se je bitcoin pognal v središče pozornosti in dosegel $ 64 K na kovanec letos. Ko BTC doseže $ 20 K v 2017, strokovnjaki glavnih medijskih medijev so rekli, da je kripto sredstvo “mrtvo” in trdili, da nobeno javno trgovalno podjetje ne bo dodalo BTC v bilanco stanja.

Skeptiki tudi nikoli niso mislili, da bi država, kot je Salvador, sprejeti bitcoin kot zakonito plačilno sredstvo. Kar se tiče lipov dolarjev Second Life v 2021, nihče ne verjame, da bi lahko L $ v teh dneh dejansko postal resnično gospodarstvo. Prav tako ne vemo, koliko drugih je poleg kolumnista Quartza Sama Williamsa prodalo vse svoje lipove dolarje za bitcoine, verjetno pa je več ljudi zamenjalo L $ za BTC in veliko zaslužilo.

Kaj menite o fascinantnem razmerju med bitcoinom in lipom? V spodnjem oddelku za komentarje nam sporočite, kaj mislite o tej temi.

How Many People Mined BTC Alongside Satoshi? 2010 Data Shows Bitcoin's Creator Wasn't the Only Mining Whale

How Many People Mined BTC Alongside Satoshi? 2010 Data Shows Bitcoin's Creator Wasn't the Only Mining Whale

Oznake v tej zgodbi

Arhivi, Bitcoin, BTC , Zgodnji dnevi, Prva trgovina Fiat, zgodovina, L $, lipov dolar, Linden Lab, Martti Malmi, pranje denarja, Mt Gox, New Liberty Standard, Robert Stokes, Sam Williams, drugo življenje, valuta Second Life, Second Life L $, Sirius, Timothy B. Lee, trgovanje, virtualne valute, Virwox, Wagner James Au

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Wagner James Au, Timothy B. Lee, Ars Technica, Quartz, Mt Gox, Twitter,

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

466253

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments