14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Pogled, zakaj je Venezuela tretja država z največ kriptosvojitvami

Pogled, zakaj je Venezuela tretja država z največ kriptosvojitvami

A Look at Why Venezuela Is the Third Country With the Most Crypto Adoption

Venezuela je bila navedena kot tretja država z največ kriptovalut na svetu, ki jo je Chainalysis sprejela v svojem 2020 poročilo. Ker so se njeni državljani spopadali z okrnjeno inflacijo in izgubljali kupno moč, se je država odločila za preživetje teh sredstev. Toda kakšne so resnične številke te krize, zaradi katere so Venezuelci spremenili svoj celoten način življenja?

Kako Venezuela Sprejeto kripto: številke

Splošno znano dejstvo je, da je Venezuela ena od držav, ki je kriptovaluto sprejela z največjo močjo v LATAMU. To je Chainalysis potrdil v svojem najnovejšem 2020 poročilu o geografiji kriptovalut , kjer piše, da je Venezuela dejansko tretja država z največ sprejetih kriptovalut na vsem svetu. Nobenega dvoma ni, kaj je to povzročilo: gospodarska katastrofa, ki je bila posledica let napačnih denarnih politik, deviznega nadzora in korupcije.

A Look at Why Venezuela Is the Third Country With the Most Crypto Adoption

Kako globoka pa je luknja, v kateri danes živijo Venezuelci? Kako je Venezuela iz ene najbogatejših držav v regiji v samo nekaj letih postala inflacijski nered? Številke te katastrofe je težko natančno določiti, ker jih uradne institucije že leta zadržujejo. Toda več neuradnih virov nam lahko pomaga razumeti obseg te krize.

A Look at Why Venezuela Is the Third Country With the Most Crypto Adoption

Inflacija v Venezueli: ena najvišjih na svetu

Medtem ko je venezuelska gospodarstvo je vedno imelo težnjo po pomembnih inflacijskih številkah, doseglo je točko brez donosa 2014, z letnim povečanjem za 69%. Od tega leta se številke inflacije vsako leto poslabšujejo, vendar je centralna banka Venezuele prenehala dajati uradne številke 2015, zaradi česar je bilo težko slediti dogajanju v državi. Mednarodni denarni sklad je za 2018 ocenil, da letna inflacija bi bilo 1, , 000%, število, ki je Venezuelo postavilo v eno najhujših hiperinflacijskih stopnjevanj v tistem času.

Zaradi tega so Venezuelci, ki so varčevali v lokalni valuti, v manj kot desetletju dosegli status revščine in uničili nacionalno valuto kot hranilnik vrednosti.

Monetarna politika, razvrednotenje in devizni nadzor

Država je vzpostavila devizni nadzor od 2003, z ustvarjanjem CADIVI, institucija, ki se je ukvarjala z razdeljevanjem dolarjev prebivalstvu in podjetnikom v skladu z omejitvami, ki jih je narekovala vlada. Uradno ceno je ta organizacija določila za ameriški dolar. To je ustvarilo črni trg, ki je dolarje ponujal prosto, vendar po višjem tečaju od uradne dolarske cene. Ta pristop ne bi bil več izvedljiv in sistem se je razvil v sistem gibljivih pasov v 2016.

Vendar sta nadzor deviz in vladna politika razvrednotenja lastne valute s povečanjem cene para dolar / bolivar privedla do dejansko dolarizacija v državi, s čimer se bolivar spusti v čisto transakcijsko valuto. Vrednost bolivarja se je posledično še bolj strmoglavila, zaradi česar je bil denar skoraj neuporaben. Da bi se soočila s to preizkušnjo, je vlada v svoji valuti vzela tri ničle 2008 in deset nič pozneje deset let pozneje, v 2018, v postopku, imenovanem preračunavanje valut. Vendar to ni prineslo bolj trdne valute. Pravzaprav samo 1 od vsakega 611 izpuščeni bolivares je v gotovini, nebankovcem pa ne ostane skoraj nič drugega kot uporaba dolarjev.

Naraščanje uporabe kriptovalut

Vsi ti dejavniki so ustvarili nemirne razmere v državi, kot nalašč za prevzem novih sredstev, kot so kriptovalute, ki niso povezane z emisijsko politiko lokalnih vlad in druge lokalne težave ne vplivajo nanje. Številke Localbitcoins in Binance so to težnjo potrdile, saj sta to dve najpogosteje uporabljeni platformi v Venezueli za izmenjavo bolivare ali dolarjev.

A Look at Why Venezuela Is the Third Country With the Most Crypto Adoption

Medtem ko je dolar zdaj najpogostejša valuta v državi za nakupe na drobno, z 43% prodaje, plačane z dolarji, v skladu s študijo, ki jo je izvedlo lokalno podjetje Ecoanalitica, je kriptovaluta vse bolj priljubljena med pomembnim delom Venezuelcev, ki jo vidijo kot priložnost za ohranitev (in celo pridobivanje) dela njihove kupne moči.

Kaj meniš o Venezuela kot država s tretjo največjo kriptosvojitvijo? V spodnjem oddelku za komentarje nam sporočite, kaj mislite o tej temi.

Central Bank of Nigeria Governor Says

Nigeria Bureau De Change Association Boss Accuses Speculators of Destabilizing the Naira— Says Central Bank Funding Will End Currency Woes

Oznake v tej zgodbi

Binance, Bitcoin, Bolivar, Centralna banka Venezuele, kriptovaluta, devalvacija, nastajajoči trgi, inflacija, latam, LocalBitcoins, Venezuela, Venezuelci

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Chainalysis, Localbitcoins volumni prek Coin.dance,

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta artikel cle je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments