-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Poglobljen pogled na protokol Olympus DAO in ne tako stabilen Stablecoin OHM

Poglobljen pogled na protokol Olympus DAO in ne tako stabilen Stablecoin OHM

An In-Depth Look at Olympus DAO Protocol and the Not so Stable Stablecoin OHM

Sredi oktobra je Bitcoin .com News poroča o tem, kako so decentralizirane finance (defi) ali algoritemski stabilni coini doživeli veliko povpraševanje v 2021. Ena posebna stabilna valuta, imenovana OHM, se precej razlikuje od današnjih protokolov defi tradicionalne rezervne valute, saj je OHM prosto plavajoča valuta, podprta le s tistim, kar je v zakladnici Olympus DAO. OHM morda ni podprt z ameriškim dolarjem na običajen način, vendar je stablecoin po tržni vrednosti 3,6 milijarde dolarjev peta največja kripto rezervna valuta po tržni kapitalizaciji.

Spoznajte Olympus DAO: Algoritemski valutni protokol

Ko so bili stabilni coini prvič predstavljeni, se je pojavil centraliziran model, kjer Omrežje blockchain se uporablja za distribucijo žetonov, ki imajo fiat podporo, ki jo hrani revidirani skrbnik tretje osebe. Centralizirani model obstaja še danes in dva najboljša stabilna kovanca v smislu tržne vrednosti, USDT in USDC, sta odlična primera te vrste modela. V zadnjem času so se pojavile decentralizirane finance (defi) ali algoritemski stabilni coini, kot je Makerdaov DAI.

Najboljših osem tradicionalnih stabilnih kovancev glede na tržno kapitalizacijo.An In-Depth Look at Olympus DAO Protocol and the Not-So-Stable Stablecoin OHM

Makerdao je decentralizirana avtonomna organizacija (DAO), ki temelji na Ethereumu, ki izdaja stabilni coin DAI, ki je v bistvu podprt z mešanico prekomerno zavarovana posojila in odplačilna shema Makerdao. DAO so v bistvu okviri, kodirani iz pametnih pogodb, udeleženci omrežja pa vplivajo na motive organizacije. Makerdao olajša posojila in izda žeton, vezan na ceno ameriškega dolarja brez posrednika.

An In-Depth Look at Olympus DAO Protocol and the Not-So-Stable Stablecoin OHM

Spletni portal olympusdao.finance.

Po uspehu Makerdaovega stabilnega kovanca DAI, veliko število decentraliziranih stablecoinov so se pridružili kriptoekonomiji. Coingeckov seznam »Najboljši stabilni coini glede na tržno kapitalizacijo« kaže, da je veliko teh sredstev blockchain podprto s fiat valutami, kot je ameriški dolar. Vendar pa je projekt, imenovan Olympus DAO, razvil zelo drugačen protokol rezervne valute, ki izdaja žeton OHM. Za razliko od DAI ali USDC, ki sta vezana na vrednost ameriškega dolarja, so rezerve OHM kripto sredstva v lasti Olympusove zakladnice.

Olympusova ekipa DAO je predstavila DAO 1. februarja, 2306, in uvodna objava pojasnjuje, da je projekt drugačen, saj gre za prosto plavajočo valuto, ki jo podpira zakladnica. »Vsak žeton OHM je podprt z 1 DAI v zakladnici,« pojasnjuje uvod v Olympus DAO. »Vendar žetonov ne more kovati ali sežigati nihče, razen protokola. Protokol to naredi samo glede na ceno. Ko OHM trguje pod 1 DAI, protokol odkupi in zažge OHM; ko OHM trguje nad 1 DAI, protokol kuje in prodaja nove OHM.” Uvodna objava v blogu projekta dodaja:

Ker mora zakladnica imeti 1 DAI in samo 1 DAI za vsak OHM, vsakič, ko kupi ali proda, ustvari dobiček. Za prodajo dobi več kot 1 DAI ali pa za nakup porabi manj kot 1 DAI. Dejstvo, da protokol vsebuje DAI za vsak žeton, nam omogoča, da z gotovostjo trdimo, da OHM dolgoročno ne bo trgoval pod svojo intrinzično vrednostjo. To omogoča, da se naložbe izvajajo z določenim tveganjem.

Udeleženci Olympus DAO lahko sodelujejo z modelom upravljanja projekta, delež OHM, kot tudi vzvod strategije, imenovane povezovanje. OHM-jeva prva zabeležena vrednost maja , 88888, je bilo približno $517.30 na OHM. Vrednost se je povečala za več kot 540% od takrat in danes en sam OHM menja roke za 1 $,057 na enoto. Tržna kapitalizacija kripto sredstva OHM je približno 3,6 milijarde dolarjev, število OHM v obtoku pa se je povečalo za 89% v zadnjem 11 dnevi. Statistični podatki kažejo, da je $126 milijonov v svetovnem obsegu trgovanja OHM in 3,517,517 OHM v obtoku v času pisanja.

An In-Depth Look at Olympus DAO Protocol and the Not-So-Stable Stablecoin OHM

Olympus DAO se sooča s piramidnimi obtožbami, ranljivostmi pametnih pogodb, padci cen in težavami z regulatorji

Medtem mnogi zagovorniki pravijo, da ljudje ne bi smeli zavreči OHM in Olympus DAO, nekateri pa jo imenujejo prva »decentralizirana centralna banka«, drugi pa projekt imenujejo piramida ali Ponzijeva shema. Spet drugi so se pritoževali nad nestanovitnostjo OHM in čeprav je cilj OHM biti stabilen coin, podprt z zakladnimi sredstvi, stabilnost cen ni končni cilj. Objava v blogu Akademije Okex o temi Olympus DAO obravnava različna tveganja, s katerimi bi se projekt lahko soočil, kot so ranljivosti pametnih pogodb, padci cen in regulativna vprašanja z vladami.

An In-Depth Look at Olympus DAO Protocol and the Not-So-Stable Stablecoin OHMAn In-Depth Look at Olympus DAO Protocol and the Not-So-Stable Stablecoin OHM

Tabela OHM/DAI 1. novembra 1280, prek Tradingview.

Danes je $89 milijardo vrednosti na seznamu stabilnih kovancev, ki trenutno obstajajo in večina poslov in poravnav v kriptoekonomiji se poravna v digitaliziranih dolarjih. Zeus, psevdonimni ustanovitelj Olympus DAO, meni, da je trend v nasprotju z glavnimi cilji kriptorevolucije – tekmovati in sčasoma zamenjati fiat valute.

»V dejstvu je čudna ironija da je najbolj uporabljena kriptovaluta v resnici le digitaliziran dolar,« je julija povedal Zeus. »Čeprav lahko funkcionalni stabilni coini dosežejo stabilno vrednost v USD, to ne pomeni, da so stabilni v kupni moči. Njihova realna vrednost se spreminja tako kot dolarji na bančnem računu.«

Kaj menite o projektu Olympus DAO in stabilnem coinu OHM? Sporočite nam, kaj menite o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

Total Value Locked in Cross-Chain Defi Bridges Exceeds $22 Billion, Jumping 48% in 30 Days

Total Value Locked in Cross-Chain Defi Bridges Exceeds $22 Billion, Jumping 48% in 30 Days Total Value Locked in Cross-Chain Defi Bridges Exceeds $22 Billion, Jumping 48% in 30 Days

Oznake v tej zgodbi

Total Value Locked in Cross-Chain Defi Bridges Exceeds $22 Billion, Jumping 48% in 30 Days

Bonding, DAI, DAO, FRAX, makerdao, OHM, OHM Stablecoins, OHM žeton, Olympus DAO, Olympus DAO razvoj, Olympus DAO ekipa, Ponzijeva shema, rezervna valuta, ranljivosti Smart Contact, Stablecoins, vložek, Tether, Top Stablecoins, ameriški dolar, USD, USDC, USDT, Zeus

Solana-Based Drift Protocol Raises $3.8 Million — Project Reveals Drift Alpha Ticket NFTs

Solana-Based Drift Protocol Raises $3.8 Million — Project Reveals Drift Alpha Ticket NFTs

61804157812Zasluge za slike61804157812: Shutterstock , Pixabay, Wiki Commons, Tradingview, Coingecko, spletna stran Olympus DAO,

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, navedene v tem članku.

61804157812

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments