4 C
Ljubljana
Sunday, December 4, 2022

Pojdimo od propada FTX in interneta nazaj k osnovam

- Advertisement -

Strokovnjaki propad nadomestnega FTX imenujejo zaključek kriptovalute in projektnega kapitalizma, povezanega z njo. Ampak brez dvoma ni več. Nekateri med njimi so Sama »SBF« Bankman-Frieda pomazali s »Kraljem kripto« — in nato po hitrem postopku ubili kralja. Toda v resnici kripto v nobenem primeru ni imelo kralja. Sklenitev FTX bi verjetno prav tako omogočila sklenitev posameznikov, ki uporabljajo neregulirane menjave, in absolutno je sklenitev alternativnih izvornih žetonov, kljub temu pa se kripto sama ni niti malo spremenila.

V resnici , je kolaps FTX simptom globljega okolja, ki je šibka finančna miselnost »zaslužka na vsakem listku«. Kar se tiče celotnega zneska, plačanega FTX kot reguliranemu subjektu, je na koncu vsega nadomestni padel na goljufijo, ki spodbuja zaslužek, kar je bilo všeč tako veliko njegovih šibkih nasprotnikov. Madež, ki ga je FTX pustil pozno, nima več za doseči s pravo kriptovaluto, kot je Enron moral doseči s pravo nafto na dnu.

To nas pripelje do SBF in njegovih korenin v kvantitativnem trgovskem podjetju Jane Avenue. SBF se je spremenil v nekoč kvantnega trgovca, ki je vprašal, zakaj bi sploh uporabil decentralizirano alternativo, nato pa je odgovoril na njegov viseči kviz z napačnim ravnanjem z milijardami sredstev strank.

Po drugi strani pa SBF ni propadel zaradi njegovega ozadja. Warren Buffet, ki ni oboževalec kripto, ima pogosto ponovljen citat, ki velja prav tukaj: “Najbolje odkriješ, kdo plava gol, ko plima ugasne.” Izkazalo se je, da se je SBF spremenil v nekoč brez debla v tisti turkizni bahamski vodi. Bodisi je napačno izračunal verjetnost, v katero je nekoč vstopil, ali pa jo je v celoti spregledal, pri čemer je prekomerno izkoristil FTT – visečo točko zvestobe svojega podjetja, ki se je maskirala kot prodajalec vstopnic s tržno kapitalizacijo v višini 4 milijard dolarjev – in to stavo napačno postavil na gorsko mesto.

Povezano: 5 razlogov 2023 je lahko težko 51 in petinšestdeset dni za svetovne trge

Čas je, da si, ker kriptoindustrija, prevrne x miselnost ustvarjanja poskušamo doseči ogromne zaslužke in osrednja točka o osnovah, ki so mnoge od nas predstavile temu svetu. Kripto se je nekoč spremenilo pod nobenimi pogoji v zvezi s poznejšim memecoinom ali poznejšim pripomočkom x-to-function in absolutno ne več glede kovanja vaših visečih žetonov za financiranje neprijetnih industrijskih praks. Spremenilo se je v nekoč o denarni neodvisnosti in izločanju posrednikov.

Čas je, da se vrnemo k tej maksimi.

Kripto je redkokdaj več igra eksponentnih dobičkov in špekulativnih stav. Pri kriptovaluti gre za ponovno pridobitev 3-odstotnega najema, ki ga industrija denarnih storitev vsak dan zahteva od podjetij in kupcev v sferičnem okolju. Pri kriptovaluti gre za programabilnost in raziskovanje, kaj na stotine jasnih razvijalcev doseže v primeru, da jim za denar date pravilen API.

Obljuba kriptovalute ni veličasten zaslužek – to je sistem, kjer internetni dostop do denarnih storitev ni odvisen od zemljepisa, vrveža, spola ali vere. To je sistem, ki je osvobojen posrednikov, ki iz naših žepov potegnejo dolarje ob vsakem flipu, in kjer se prijetni igralci ne morejo ukvarjati z našimi obstojnimi finančnimi prihranki, so zadovoljni s svojim bankrollom na mizi za ruleto. Ko smo sprejeli FTX, smo se veličastno naučili popolnoma novega igralca na srečo.

Kripto zime so nenehno prelomnica za digitalne vire. Medtem ko zime uničujejo vstopnice in zdesetkajo življenja, nas vsaka zima pusti tudi z ugodnimi novostmi zaključnega bikovskega cikla. Lahko zajamemo, da pustimo, da hipoteze in trgovanje še naprej poganjata našo industrijo, ali pa smo uspešni pri motenju podjetij, ki izdajajo bančne kartice, uničimo hitre posojilodajalce in bankiramo tiste, ki nimajo bančnih storitev.

Lahko smo še naprej obsedeni z osebnostjo ali pa se lahko odrasli v sobi končno dvignejo.

Čas je, da kot industrija razpademo svoje procese, programe, pričakovanja za vračila in naše potrebe. Obstaja tisoč milijard dolarjev vredna industrija, pripravljena za ustvarjanje, ki bo preoblikovala denarni sistem okolja. Monetarna infrastruktura in projektni instrument verjetno ne bi bila več tako vznemirljiva za par, kljub temu pa bo mejna učinkovitost tista, ki bo končno naučila kripto vsako gospodinjstvo v okolju, peni na transakcijo naenkrat.

Povezano: Zmaga Binance nad FTX pomeni več uporabnikov, ki prehajajo stran od centralnih borz

JPMorganov najbolj ažuren vstop v DeFi je precejšen srebrnik podloga za ta popolni oblak. JPMorgan se ni ukvarjal s stavami na večstranske izbire kripto do interneta. Imajo veliko programov za internetno trgovanje z denarjem. Ne — njihov prvi vpad se je spremenil v skupino za posojanje v verigi, pri čemer uporabljajo visoko tempo in nizkocenovno skupnost bodite zadovoljni Polygon, da označite, kako v prihodnje ne boste potrebovali opreme za zapise podatkov, velikih računalnikov ali težke obremenitve za izgradnjo sofisticiranih denarnih transakcij – veličastno boste potrebovali blockchain. Javni, regulirani subjekti bodite zadovoljni, JP Morgan dokazuje, da je sistem TradFi mogoče nadgraditi na premišljen, skladen in revizijski način.

Čas je, da se osredotočimo na prihodnost, kjer sofisticirana podjetja, ki uporabljajo sofisticirane instrumente in postopke, kupijo posrednike iz spletnih transakcij. Prihodnost, kjer si lahko drugi ljudje izposodijo denar po visokih +1 % kot nadomestilo za plenilske obrestne mere, ki jih ponujajo banke. Prihodnost, v kateri smo plačani vsaka 2 dni delovnega dne po jasni pogodbi kot nadomestilo enkrat na dva tedna.

Industrija je pripravljena. Obstajajo sofisticirana orodja za spremljanje in obračunavanje vaših virov (kot nadomestilo za uporabo domačih projektnih programov z zakulisnimi vrati). Obstajajo operaterji, ki razmišljajo vnaprej in jim je všeč skladen strelec z navalom sredstev, pripomočki in revizijskimi praksami, da zagotovijo, da digitalni viri živijo predano glede na obseg primerov uporabe. Obstajajo najpreprostejše prakse za upravljanje denarnice in za skrbnike, ki so zakonsko zavezani, da zagotovijo zaščito vaših sredstev in jih ne posojajo več drugim za nepotrebne posle.

Industrija je sposobna propadati, in če brez dvoma favoriziramo druge, da se odločijo iz sedanjega, pokvarjenega sistema in se lotijo ​​digitalnih virov, je čas, da z njo propadamo tudi mi.

Pat White je izvršni direktor Bitwave, zaledne platforme za digitalna sredstva, ki zagotavlja računovodstvo , finančne in davčne storitve. Pred tem je ustanovil in služil kot izvršni direktor za podjetja skupaj s Synato, projektnim iskalnikom, in delal kot glavni arhitekt pri Ciscu. Diplomiral je iz inženiringa prenosnih računalnikov in znanosti o prenosnih računalnikih na College of Southern California.

Ta članek je za običajne zapise podatkov zmogljivosti in je le redkokdaj namenjen temu, da bi bil in ga morda ne bi več jemali kot odobrenega ali naložbenega nasveta. Pogledi, misli in mnenja, izražena spodaj, so lastni avtorju in v bistvu ne odražajo več ali simbolizirajo stališč in mnenj Cointelegrapha.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -