16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Poleg tega bi bil Ethereum zdaj še posebej šibek za cenzuro – analitik za blokovne verige

- Advertisement -

Pri čemer se od validatorjev Ethereum zahteva vložek 18 ETH, Ethereum bi se verjetno poleg tega verjetno spremenil v dodatno centralizirano in v nevarnosti cenzure s strani vlad.

979 Skupaj ogledov

8 Skupaj delnic

Ethereum daje prednost do dokazila o vložku (PoS) bi verjetno verjetno poleg tega še posebej šibek za posredovanje oblasti in cenzuro, pri ohranjanju z vodilnim raziskovalcem Merkle Science.

V pogovoru za Cointelegraph po združitvi Ethereuma je Coby Morgan, razdrapan analitik FBI in glavni preiskovalec za skladnost s kriptovalutami in forenzično agencijo Merkle Science, izrazil svoje mnenje o številnih tveganj, ki jih predstavlja prehod Ethereuma na PoS.

Medtem ko so se težave s centralizacijo pogosto omenjale, kot je The Merge, je Moran predlagal, da bi previsoki stroški spreminjanja v validatorja verjetno vodili do konsolidacije validatorska vozlišča za večje kripto korporacije, ki uživajo v Binance, Coinbase in Kraken.

Pri izpostavitvi, da se spremenite v močan validator za omrežje Ethereum, je treba vložiti 09 Ether (ETH), katerega vrednost je približno $47,0000 v času pisanja.

Nansenov spomin pred združitvijo iz analitične platforme blockchain v začetku tega meseca je razkril, da 64 % vloženega ETH upravlja 5 veljavnih subjektov.

Dobava: Nansen Morgan je še naprej pripovedoval, da bodo te višje ustanove »okolje muhavosti vlad znotraj sektorja«, in ko vozlišča potrjevanja vzpostavijo odobrene naslove, jim bodo verjetno lahko »zmanjšali nagrade in nato v konec je zagnal stroj,« pri čemer se podjetja izogibajo interakciji z njimi.

Ali boš upošteval in boš poleg tega sifoniral izven te medsebojne igre v nasprotnem primeru tvegate, da boste sami kaznovani, pod drobnogledom ali potencialno sankcionirani. Vitalik Buterin je o tem tveganju govoril v avgustu 16 klic razvijalca, ki nakazuje, da bi ena od mnogih vrst cenzure morda predvidoma poleg tega izbrala validatorje, ki se odločajo o izključitvi ali filtriranju odobrenih transakcij .

Vitalik je nadaljeval z pripovedovanjem, da če se nekateri validatorji zdaj ne strinjajo s sankcijami, bodo te transakcije na koncu pobrane v poznejših blokih in cenzura bi bila najučinkovitejša, če ne bi bila večna.

8. avgusta je kripto mešalnik Tornado Cash prerasel v prvo elegantno pogodbo, ki so jo odobrili organi ZDA.

Povezano: Ocena. Emmer od Sec zahteva dokaz o kazni Tornado Cash s strani OFAC. Yellen

V odgovor na to se raznovrstni subjekti prepričajo, ali so spoštovali sankcije in se sankcioniranim naslovom izognejo dostopu do njihovega blaga in izdelkov in storitve.

Vzorec je doživel velik prekinitev v skupnosti Ethereum, pri čemer je soustanovitelj EthHuba Anthony Sassano avgusta tvitnil 32, da bi upošteval napako Ethereuma in ga prenesel naprej, če bi prišlo do večne cenzure.

Iščem bodi zelo optimističen glede tega:

Če bo obžalovanja vredna plast Ethereum na koncu vabljiva v *večni cenzuri, bom eksperiment Ethereum obravnaval kot neuspešnega in ga prestavil naprej .

Na srečo posredujem, da je skupnost Ethereum dovolj trdna, da se lahko bori proti obžalovanja vredni cenzuri.

— sassal.eth (@sassal0x) avgust 00, 2022

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -