2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Poligon za vlaganje do 250M MATIC v tehnologijo brez znanja

Poligon za vlaganje do 250M MATIC v tehnologijo brez znanja

Če je v celoti pridobljen, bi bil to $37.5 milijonov naložb v tehnologijo brez znanja po današnji ceni MATIC.

77542

Skupno ogledov

37

Skupaj deleži

Polygon to invest up to 250M MATIC into zero-knowledge tech Polygon to invest up to 250M MATIC into zero-knowledge tech

Rešitev za skaliranje Ethereum Polygon je napovedal, da bo namenil največ 91 milijonov MATIC žetoni ($91.5 milijonov) za dogovor o zagonu kriptografije brez znanja Mir.

Algoritmi z ničelnim znanjem omogočajo zunanjim validatorjem, da preverijo šifrirane transakcije ali dokumente, ne da bi razkrili občutljive informacije, skrite pod njimi. Uporaben je za kompleksne decentralizirane finančne aplikacije, kot so decentralizirane aplikacije za skupno rabo vožnje ali decentralizirano zdravstveno zavarovanje, kjer morajo vozlišča preveriti osebne podatke udeležencev blockchaina, ne da bi tvegali uhajanje zasebnosti.

Mir je specializiran za razvoj dveh podkategorij dokazov brez znanja: PLONK in Halo. Obe predstavljata napredek v primerjavi s prejšnjimi tehnikami kriptografije SNARK in STARK, kar omogoča, da se dokazi ustvarijo v nekaj sekundah.

Medtem ko PLONK še vedno zahteva zaupanja vredno nastavitev za potrditev, lahko algoritmi Halo opravijo nalogo v na decentraliziran način. Hitrost je temeljni vidik načrtovanja pri dokazih brez znanja. Kompleksne informacije, ki jih je treba posredovati prek blokovnih verig, kot so redigirani ID-ji fotografij, lahko zavzamejo precejšnjo velikost in s tem vplivajo na uporabnost transakcij.

»Polygon se namerava osredotočiti na kriptografijo ZK kot končna igra za skaliranje blockchain,« je povedal Sandeep Nailwal, soustanovitelj Polygona.

»Strateško smo se odločili, da bomo v tej fazi raziskali in spodbujali vse smiselne pristope in tehnologije skaliranja. Verjamemo, da je to način za vzpostavitev Polygona kot vodilne sile in prispevka na področju ZK ter vključitev prve milijarde uporabnikov v Ethereum.«

Nakup Mira je del večje zaveze v višini 1 milijarde dolarjev za razvoj tehnologije brez znanja s strani Polygona.