14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Politike ruskih centralnih bank Tinkoffu preprečujejo, da bi ponujal kripto trgovanje, pravi...

Politike ruskih centralnih bank Tinkoffu preprečujejo, da bi ponujal kripto trgovanje, pravi izvršni direktor

Rusija je januarja uradno legalizirala trgovanje s kripto, vendar vlada še vedno ne dovoljuje lokalnim bankam, da ponujajo kripto storitve.

4829 Skupno ogledov

5 Skupaj delnice

Russian central bank policies stop Tinkoff from offering crypto trading, CEO says

Tinkoff, največja ruska zasebna banka, se trudi svojim strankam ponuditi trgovanje s kriptovalutami zaradi ostrega stališča centralne banke do digitalnih sredstev.

Predsednik uprave Tinkoffa Oliver Hughes je dejal, da digitalna banka je pripravljena ponuditi storitve kripto trgovanja, vendar je omejena s politiko Banke Rusije, poroča CNBC. Izvršni direktor je v četrtek objavil novico na mednarodnem gospodarskem forumu v Sankt Peterburgu in dejal:

“Za nas ni mehanizma da jim ta izdelek trenutno ponudijo v Rusiji, ker ima centralna banka to zelo težko pozicijo. “

Hughes je dejal, da banka opaža naraščajoče povpraševanje svojih strank po vlaganju v kriptovalute, kot je Bitcoin (BTC), in opozoril, da obstajajo “usposobljeni vlagatelji, ki vedo, kaj delajo.” Generalni direktor je opozoril, da še vedno obstajajo določeni pomisleki glede uporabe kriptovalut pri pranju denarja in visokem tveganju nestanovitnosti.

“Upamo, da se bo sčasoma to spremenilo in bomo biti sposoben doseči cilje centralne banke, poskrbeti, da ne bo težav s pranjem denarja, zagotoviti zaščito vlagateljev, hkrati pa odgovorno ponuditi izdelke, «je dejal Hughes.

Tinkoff je ena najbolj priljubljenih bank v Rusiji, ki je bila septembra po uvrstitvi na tretje mesto po povpraševanju po Sberbank in VTB, ki ju podpira država 2020, v skladu s študijo Deloitte. Banka je znana po storitvi “Tinkoff Investments”, ki zasebnim vlagateljem omogoča vlaganje v izdelke, kot so delnice, obveznice in valute.

Februarja je bil tiskovni predstavnik Tinkoff Investments. je za Cointelegraph povedal, da Tinkoff ne namerava začeti trgovanja s kriptovalutami, ker “pravni status kripto valut v Rusiji še ni določen.” “V pravnem smislu kripto ni denar, ne lastnina, ne informacija in ne plačilno sredstvo,” je dejal predstavnik.

Rusija je uradno sprejela svoj glavni zakon o kriptovalutah, ” O digitalnih finančnih sredstvih, «januarja letos. Prejšnji mesec so lokalni regulatorji sprožili delno ukinitev ruske prepovedi kriptoplačil, saj DFA prepoveduje uporabo kriptoplačil kot plačilnega sredstva.

Prejšnji članekRuski kritik Bitcoin pravi, da bi BTC kupil za 100 rubljev
Naslednji članekZakaj Wall Street vedno manj zanima Grayscale's Bitcoin Trust?

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments