19.1 C
Ljubljana
Thursday, July 29, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Pomanjkanje kripto predpisov je zaskrbljujoče, pravi italijanski borzni regulator

Pomanjkanje kripto predpisov je zaskrbljujoče, pravi italijanski borzni regulator

Kripto porast na 1,6 bilijona dolarjev brez ustreznih predpisov je glavna skrb vodje italijanske agencije za nadzor delniških trgov.

5158 Skupaj ogledov

6 Skupaj delnice

Lack of crypto regulations alarming, says Italy's stock market regulator

Paolo Savona, predsednik Commissione Nazionale per le Società e la Borsa (Consob) – italijanski regulator za vrednostne papirje – je sprožil alarme zaradi naraščajoče priljubljenosti crypto-a, če ni trdnih regulativnih standardov.

Po poročanju Reutersa je Savona to stališče izrazila, ko je v ponedeljek predstavila Consobovo letno poročilo, v katerem je navedla, da pomanjkanje jasnih predpisov kriminalcem daje priložnost, da kripto uporabljajo za nezakonite dejavnosti. Po mnenju Savone:

„Brez ustreznega nadzora bi se lahko poslabšala preglednost trga, osnova zakonitosti in racionalna izbira za (tržne) operaterje. “

Kljub številnim raziskavam, ki kažejo, da kripto kriminalnost predstavlja le minutni delež svetovnega trgovanja s kriptovalutami, se je Savona pridružila zboru finančnih regulatorjev, ki spodbujajo agendo o zločinih v virtualni valuti.

Nedavno parlamentarno glasovanje El Salvadorja o sprejetju Bitcoin (BTC) razpis je kritiziral več zapuščenih vratarjev za finance. Na Nizozemskem je en nizozemski uradnik pozval k popolni prepovedi kriptovalut.

Mohamed El-Erian, glavni ekonomski svetovalec pri podjetju CNBC Squawk Box Allianz je aludiral na nastajajočo pripoved in jo označil za “vlečenje vrvi med posvojitvijo in ureditvijo.”

Za Savono kriminalci, ki uporabljajo kripto za pranje denarja in utajo davkov, niso edini problem. Po besedah ​​predsednika Consoba širjenje kriptovalut predstavlja eksistencialno grožnjo sposobnosti centralnih bank, da olajšajo državno monetarno politiko svojih držav.

Povezano: Nizozemski uradnik poziva k popolni prepovedi na Bitcoin

Glede na obseg Savonine kripto strahove je regulator vrednostnih papirjev zaviral počasno delovanje v zvezi s predpisi o kriptovalutah na ravni Evropske unije. Šef Consoba je izjavil, da bi Italijo lahko prisilili, da vzpostavi svoj regulativni okvir, če Evropska unija vzame predolgo obdobje za razvoj regije po vsej regiji.

Vendar niso vsi dogajanje na kripto regulativnem področju je za industrijo negativno. Poročila, ki prihajajo iz Indije, dejansko kažejo, da so se oblasti oddaljile od načrtov popolne prepovedi k bolj natančnim predpisom. Tudi na Nizozemskem je nizozemski finančni minister Wopke Hoekstra zagovarjal nadzor namesto prepovedi kriptovalut.

Prejšnji članekPritisk prodaje Bitcoinov bi lahko julija dosegel ničlo, zahvaljujoč velikanskemu 16K BTC odklepanju Grayscale
Naslednji članekCena bitcoina doseže 40 tisoč dolarjev, ko je Paul Tudor Jones ostro kritiziral inflacije Feda

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments