14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Pomanjkanje znanja je glavna ovira pri sprejemanju kripto, pravi nova raziskava

Pomanjkanje znanja je glavna ovira pri sprejemanju kripto, pravi nova raziskava

51% anketirancev je reklo, da se kripto zavedajo, čeprav kriptovalut nikoli niso imeli ali uporabljali.

7903 Skupaj ogledov

8 Skupaj delnice

Lack of knowledge is main barrier to crypto adoption, new survey says

Po mnenju nove raziskave je med številnimi zapleti, povezanimi s kriptovalutami, kot je Bitcoin (BTC), pomanjkanje znanja in razumevanja kriptografije največja ovira za širše sprejemanje.

Economist Intelligence Unit, oddelek za raziskave in analize skupine Economist, je objavil novo poročilo z naslovom “Digimentalnost 2021. “

Študija je bila naročena s strani glavne platforme za plačila in kriptovalute Crypto.com in vsebuje anketo potrošnikov o 3, 053 ljudje, ki so vodili od februarja do marca 2021.

Glede na rezultate ankete , 51% anketiranca Rekel je, da je pomanjkanje znanja glavna ovira pri sprejemanju odprtokodnih kriptovalut, kot sta Bitcoin in Ether (ETH), medtem ko 34% udeležencev raziskave je kot glavno oviro navedlo varnostne težave in 29% navedeno težave pri vedenju, kje kupiti kripto.

Kar zadeva sprejemanje kripto s strani institucionalnih vlagateljev in zakladnic podjetij, 47% vprašanih je reklo, da je splošno zaupanje na trgu ali razumevanje digitalnih valut največje ovira pri posvojitvi. Nekateri 32% anketirancev je navedlo predpise o kriptovalutah kot glavno oviro za širše sprejemanje institucij, medtem ko 43% in 36% je navedlo, da sta strukturi finančnega trga in nestanovitnosti sredstev najpomembnejša ovira.

Vir: The Economist Intelligence Unit

Anketa tudi izjavil, da 55% vprašanih se je zavedalo kriptovalut, čeprav jih nikoli ni bilo v lasti ali uporabi. “Ko več ljudi sprejema in ima dostop do digitalnih denarnic, lahko vidite, kako se število tistih, ki imajo dostop in vlagajo v kriptovalute, še naprej širi,” je v poročilu dejal Mathew McDermott, vodja globalnega digitalnega premoženja Goldman Sachs.

Po nedavni raziskavi kripto izmenjave Gemini je skoraj dve tretjini odraslih v ZDA zainteresiranih, da bi izvedeli več o kriptovalutah ali jih kmalu zadržali.