18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Pomp sproži debato: Je projekt Bitcoin DeFi Sovryn resnično prehitel Uniswap v3...

Pomp sproži debato: Je projekt Bitcoin DeFi Sovryn resnično prehitel Uniswap v3 s strani TVL?

Analitiki trdijo, ali ima denarni trg Bitcoin s sedežem v RSK, Sovryn, TVL v višini $ 52 milijonov … ali 2 milijardi USD.

1263 Skupno ogledov

2 Skupaj delnice

Pomp sparks debate: Has Bitcoin DeFi project Sovryn really overtaken Uniswap v3 by TVL?

Sovryn, protokol denarnega trga BTC, zgrajen na pametni pogodbi na osnovi Bitcoin platforma RSK, ki se je pred kratkim zdelo, da je poskočila po lestvici decentraliziranih financ.

9. junija je komentator Bitcoinov Anthony Pompliano svojim milijonom privržencem delil podatke iz decentraliziranih finančni agregator podatkov, DeFi Llama, kar pomeni, da je protokol zbral skupno zaklenjeno vrednost (TVL) 1 USD. 95 milijard – uvrstitev 14 th za sektor in premagal DeFi dragi Uniswap v3.

Sovryn je višji TVL kot Uniswap V3.

Vsem ponavljam, da je infrastruktura DeFi na Bitcoinu najbolj napačna priložnost na trgu.

Nadaljujte, kot želite https://t.co/YZpcSrXW9D

— Pomp (@APompliano) 9. junija, 2021

Pomp in mnogi njegovi privrženci so žalostni, da platforme, usmerjene v Ethereum, kot je DeFi Pulse, ne navajajo Bitcoin DeFi projektov, kot sta Sovryn in Stacks, vplivnež pa navaja:

“Eden bi bil na vrhu 15 s seznama TVL, drugi pa bi bil na vrhu 25. Zakaj niso vključeni? «

Pompova objava o Sovrynu je požela kritike ekosistema Ethereum zagovorniki, ki so ovrgli idejo, da je Sovryn zbral desetmestni TVL. »ChainLinkGod«, ki nakazuje, da so vloženi žetoni upravljanja morda prispevali k pretirani oceni TVL.

Kako se določi tržna cena vloženega $ SOV? Ne najdem nobenih informacij o ceni žetona https://t.co/T5ILAtYUiz

– ChainLinkGod.eth 2.0 (@ChainLinkGod) 9. junija, 2021

Od prvotne objave Pompa je DeFi Llama prilagodila svoje podatke za Sovryn, zdaj pa projekt navaja, da ima TVL samo $ 52 milijonov. Posodobljeni podatki se zdaj ujemajo s TVL, ki ga zagotavlja Sovrynov wiki.

Junija , je DeFi Llama potrdil, da je bila njegova prejšnja ocena Sovrynovega TVL skoraj 2 milijardi USD vključno s kapitalizacijo zastavljenih sredstev. Združevalec podatkov je dodal, da bo kmalu izdal posodobitev svoje spletne strani, ki bo uporabnikom omogočila, da izberejo, ali bodo založena sredstva vključena v podatke TVL.

Glede nedavne polemike o Sovrynu:

1. Odstranili smo vložke iz njihovega TVL

2. Na spletnem mestu bomo izdali posodobitev, ki bo vsem omogočila, da izberejo, ali želijo vključitev ali izključitev vlog na TVL

3. Po posodobitvi bomo znova dodali vložke sovryn

– DefiLlama.com (@DefiLlama) 9. junija, 2021

Ker je decentralizirano financiranje eksplodiralo v priljubljenosti med 2020 TVL postalo prevladujoča metrika, s katero je uspeh protokola izmerjeno.

Številni analitiki pa trdijo, da je TVL redukcionističen in ga ne bi smeli obravnavati kot edino merilo napredka projekta DeFi.

V pogovoru za Cointelegraph je soustanovitelj CoinGecko Bobby Ong izjavil, da je TVL, tako kot to, kako je tržna kapitalizacija postala glavno merilo uspeha žetona ali kovanca, postajal vse bolj priljubljen zaradi svoje preprostosti poudarja priročnost določitve “ene številke za primerjavo z vsemi protokoli DeFi.”

“To ni popoln ukrep , vendar je to najbolj neposreden ukrep, ki ga ljudje lahko razumejo in uporabijo kot primerjalno merilo, “je dodal.

Ong meni, da bi moral biti celotni obseg trgovanja glavna merila, ki decentralizirane menjalnice (DEX) se merijo, pri čemer ugotavljamo, da obseg “prinaša prihodke od protokola.” Iz istega razloga je trdil, da bi moral biti obseg zadolževanja glavno merilo protokolov denarnega trga.

Ong je tudi priporočil, da analitiki namenijo večji poudarek združevanju TVL z drugimi ključne metrike za ponazoritev kapitalske učinkovitosti likvidnosti, zaklenjene v določenem protokolu:

“Za DEX, ki išče pri trgovalni količini / TVL bo izmeril, kako učinkovito se likvidnost uporablja za dvig provizij za protokol in LP. ”

Ong je tudi trdil, da delitev TVL projekta s tržno kapitalizacijo ali popolnoma razredčeno vrednotenje ( FDV) je koristen za primerjavo protokolov DeFi, ki delujejo v istem segmentu.

Prejšnji članekRudar bitcoinov Luxor je priča severnoameriški širitvi s 5 milijoni dolarjev financiranja
Naslednji članekUpravitelj premoženja v višini 160 milijard USD vstopi na kripto trg v sodelovanju z Nasdaqom

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments