21.5 C
Ljubljana
Saturday, June 19, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Ponovno opredeljene finance: Konferenca DeFi v senci v Miamiju! 2-9. Junija

Ponovno opredeljene finance: Konferenca DeFi v senci v Miamiju! 2-9. Junija

Prejšnji teden sem se zmotil, ker sem bil skoraj edini DeFi-ov, ki je dejansko obiskal Bitcoin 2021 dogodek v Miamiju.

Medtem ko mi je v kongresnem centru uspelo dohiteti peščico gradbincev in velikih možganov, bi bil moj čas bolje porabljen za sledenje degenom na različnih satelitskih prireditvah, zabavah na jahtah in srečanja v nočnih klubih – “konferenca v senci” za DeFi, ki se je odvijala, medtem ko so se maksimalisti boomercoina pogovarjali o istih točkah, kot so papagajirali večji del desetletja.

Kar nekaj časa, ki sem ga preživel z ljudmi iz DeFi-ja, mi je bilo neizmerno koristno. Med pogovori s predstavniki SushiSwap, Yearn Finance, Balancer, Polygon, Digital Dollar Project in FTX sem med drugim prišel z nekaj koristnimi jedrci informacij o tem, kako se lahko razvijejo decentralizirane finance v drugi polovici leta. Medtem ko bodo prihodnji teden objavljeni popolni intervjuji, je medtem povzetek najboljšega, kar sem zbral:

Tveganje in predpisi:

Čeprav se zdi, da je posvojitev institucij že že že leta pred obzorjem, obstaja vedno več razlogov za verjamejo, da lahko velik denar investicijske banke končno brizga po bazenih DeFi predolgo.

V resnici so vsi, s katerimi sem se pogovarjal, enotni glede podjetij, ki kažejo resnično zanimanje za iskanje načinov, kako se vključiti, vendar niso vsi prepričani, kako točno to izgleda ali kako to zaključiti. z regulativnega in skrbniškega stališča.

Decabillionaire Sam Bankman-Fried iz FTX in Alameda Research (ki predvsem ni imel varnostnikov, kljub temu, da so Bitcoinerji vredni toliko manj zaporedja kot Saylor, ki se je sprehajal z mobilni rugby scrum – ali, počakajte, morda je Sam zelo dobre varnostnike, ker jih nisem nikoli opazil?), opisal dinamiko kot podobno kolegijskemu paru, pri čemer ena stranka “čaka” na drugo.

Sam Bankman-Fried, ki je med TSM in Heat areno zavzel zmagoviti krog … Darth Vader se je zdel primeren .

“Pripravljeni bomo, pripravljeni smo čutil bom, veliko pogovorov, veliko odprtih pogovorov o naših občutkih in željah, “se je pošalil.

Iz njegove perspektive je FTX pripravljen, da vklopi” on ” preklopite in zagotovite prehod do storitev, ki jih institucije želijo. Vendar delo zveni bolj kot vaja empatije kot poslovanja: vključuje dolge pogovore o tem, kaj institucije želijo, natančneje – več donosa na dolarje, izpostavljenost in skrbništvo, nekakšno rampo, ki bo zadovoljila zahteve strank – toda ko stranke rečejo “Želimo narediti kripto stvar”, kaj pomenijo in kaj je dejansko mogoče? Vsak ima vprašanja. Vsak je v svojih občutkih. Zaenkrat je napredek v veliki meri videti kot podjetje, ki vstopi na borzo in trguje s kripto.

Ljudje iz DeFi-ja so izrazili podobna čustva. Psevdonimni strokovnjak za varnost letnih financ “Doggy B” je ovire za sodelovanje opredelil kot edinstveno, osebno izbiro: ali se institucija vključi ali ne, je odvisno od strpnosti glavnega odvetnika v določeni instituciji ali ne – stanje, ki se zdi absurdno glede na možne vsote denarja v igri.

Jaz, na konferenci: https://t.co/48 sboRxrs6 pic.twitter.com/EQS2CN6FjE

— Bankovec za pasje zvočnike (@fubuloubu) 6. junija, 2021

Težava tukaj je očitna: regulativni okvir trenutno veliko zvoka in besa ne pomeni ničesar. Elizabeth Warren je neki dan povedala nekaj neskladnih stvari in nekdo v eni od agencij za okrajšave Googled DeFi se je zaradi tega razburil. To je tisto, kar bi lahko – in je morda posebej zasnovano – prestrašilo odvetnike, ki so pripravljeni na preskok.

Dobro si je zapomniti, da se regulativni vetrovi nenehno spreminjajo, kljub temu, kako nevihtni so trenutno videti. Vsaka resnična zakonodaja bi bila predmet krogov zaslišanj in pričevanj ter bi, če ne bi prišlo do neke vrste drastične izvršilne odredbe, več voditeljev, kot je Chris Giancarlo, dobilo priložnost za tehtanje.

Naslov v intervjuju z nekdanjim predsednikom CFTC sem na to mislil kot na sedenje s sovražnikom. Namesto ravnodušnega regulatorja, ki je obseden s pravili, pa je bil moj vtis o Giancarlu tak, da je izjemno okreten in ustvarjalen s svojim razmišljanjem.

Oblikoval je kripto predpise v smislu širšega zakonodajnega trenda, ki se je igral v zadnjem času 30 leta: poslanci poskušajo slediti internetu.

Med našim intervjujem o prihodnosti regulacije kriptografov je za Chrisom Giancarlom plavalo več jaht … sangvine znamenje?

“Veliki pregled je, da je internet večgeneracijski razvoj. Začelo se je z informacijami, decentraliziranimi informacijami in zdaj se je usmeril v finance. Don Tapscott govori o internetu vrednosti in Internet vrednosti ima veliko elementov, vendar sta med njimi stabilna kovanca in blockchain [currencies] ter DeFi, ko gre za finančne institucije. “

Kjer je bitka za decentralizirane informacije prišla z vgrajeno zaščito za množice – zaradi pravic do prve spremembe ni “ministrstva za informacije”, kot pravi Giancarlo – bo bitka za decentralizirane finance strožje, saj obstaja na desetine in desetine regulatornih organov, s katerimi se je treba spoprijeti.

Vendar je digitalne valute označil za “neizogibne” – tehnologija bo napredovala in sčasoma prevladala, kljub temu, da bi lahko bila sčasoma antagonistična ureditev.

“Pohoda tehnologije ne morete pravočasno ustaviti, in če boste to storili, boste postali zaledje . “

Vesel sem, da vodi raziskavo o ameriškem CBDC in da je njegovo kadriranje koristno pri poskusu za oceno teh kratkotrajnih krikov in šumenja.

VC-ji še naprej trošijo:

Tukaj je premalo prijavljena kakovost tega medvedjega trga, zaradi česar se sprašujem, ali so vsi pogovor o superciklih je lahko na mestu: tudi z 50% povpraševanja, VC so še vedno pripravljeni porabiti velik denar za kakovostne projekte.

V 2018 – 19, denar preprosto izginil. Slišal sem zgodbe o osemmestnih povišanjih, o katerih so se dogovorili decembra, in sicer januarja – morda zato, ker so sredstva sama zamahnila. Na desetine, če ne celo na stotine podjetij je šlo pod roke in tam, kjer bi beli papir lahko nekoč prinesel milijone, nenadoma celoten izdelek z resničnimi uporabniki ni mogel ujeti ponudbe.

Jack in David iz Rari Capital, skupaj z opico, ki gleda v prihodnost.

V Miamiju pa čekovne knjižice niso več. Pogovarjal sem se z Jackom Lipstoneom in Davidom Lucidom iz Rari Capital, pa tudi z “Tytan Inc.” prihodnjih laboratorijev NFTY glede trenutnih kapitalskih razmer in oba sta izrazila, da morata bolj odbijati obresti, kot pa jih poskušati pridobiti.

Izstopa ne le to, da se denar drži, ampak da so tudi sredstva in projekti, v katere vlagajo, bolj zreli. Rari je v nekem trenutku znašal zaklenjen milijon dolarjev 110 , in NFTY Labs ima delujoč izdelek – gladke NFT-je, ki omogočajo naročnine in dostop do skupnosti. Sredstva naj bi bila medtem vse bolj usmerjena v prihodnost – dinamični in uporabni NFT-ji ter izjemno bistri najstniki pri Rari, ki stavijo na prihodnost.

NFTY Labs ‘Tytan Inc o stanju zbiranja sredstev VC.

Ne vem, ali to pomeni, da se bomo kmalu vrnili, toda gradbeniki še naprej gradijo in sredstva so jih tokrat pripravljena podpreti. Z vidika osnov je DeFi bolj zdrav kot kdaj koli prej.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments