15.6 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Ponovno opredeljene finance: padalsko novinarstvo na prvih črtah DeFi-ja! 19. in...

Ponovno opredeljene finance: padalsko novinarstvo na prvih črtah DeFi-ja! 19. in 26. maja

Kot otrok, ki je odraščal v srednje velikem ameriškem mestu brez ničesar, vem, kako je brati padalsko novinarstvo, ki zajema teme in zgodbe, ki so mi pri srcu. Nekaj ​​slabih novic za moje brate DeFi: tudi ti boste kmalu okusili ta občutek.

Kolokvialnost, ko se novinarji lotevajo materiala zunaj običajnega obsega (predstavite si dopisnika, ki se s padalom spušča v vojno območje, odreže kratek segment in se vrne v bolj gostoljubno podnebje), padalsko novinarstvo pogosto vodi do neinformirane, senzacionalistične in / ali propagandistične pokritosti, v kateri manjka ključnih odtenkov – delo, ki zavestno ali nezavedno potrjuje pristranskost občinstva ali samega poročevalca. Ko sem odraščal, sem ga znova in znova prebral, ko je kak nov obveščevalec zapihal skozi mesto – tako in tako oblečen ascot, ki je pokrival G 20, finale Stanleyjevega pokala, prepad kampanje. Pogosto so delali za publikacijo z naslovom “New York” in bili so vedno tako prijetno prevzeti , kako bi lahko v zadimljenem nekdanjem jeklenem mestu restavracije , ki je postregel užitno hrano – nekako je naša “kulinarična scena” več kot trideset let “v pripravi”.

Lahko bi nadaljeval, vendar bom prihranil yinz. Bistvo je, če je zadnji teden znak, da je najbolje, da se pripravite na veliko plinskih vreč, ki telefonirajo v bojlerje s fronte DeFi-ja.

Sredi predvidljivega memecoina, “poglejte te otroke, ki špekulirajo ”V zadnjem tednu so CNBC, Bloomberg, Fortune in Wall Street Journal predstavili prispevke o decentraliziranih finančnih predstavitvah, profilih in pregledih. Nekateri so bili berljivi, vključno s profilom CNBC “Made It” na investitorju angela DeFi Cooperju Turleyju – zelo spoštovanem zagovorniku, katerega edina pomanjkljivost je ta, da trmasto še naprej podpira “socialne žetone” kot primer uporabe. Drugi so bili zmedeni.

– Andrew T (@Blockanalia) May 20, 2021

Nenavadno je slišati tujce, ki ogovarjajo tvojo hišo . V ta namen je bil balzam videti, kako Spencer Bogart iz Blockchain Capital vodi intervju z CNBC z milostjo, šarmom in dovolj pameti za ples na glave:

Defi bo močno spremenil kriptoindustrijo ali bo? @emilychangtv in @thestalwart vprašata Spencerja Bogartja iz Blockchain Capital https://t.co/GYN6SHomsh pic.twitter.com/X1utENtqAr

— Bloomberg TV (@BloombergTV) maj 25, 2021

Vrstica je postavljena – vsak ljubitelj DeFi-ja, s katerim se je pogovarjal na televiziji v živo, dolguje kulturi, da namigne domači množici. “Prihodnost Francije”.

Ločevanje signala od hrupa v kripto je lahko zelo težko. Trdil bi, da je nenaden pritok glavnih polkov v zraku hrup – poglejte mimo njih in poglejte, kaj se pripravlja v ozadju.

Ta teden je šola za podjetja v Whartonu Univerze v Pennsylvaniji objavila poročilo o raziskavi z naslovom “DeFi Beyond the Hype.” Podobno je Goldman Sachs v začetku tega meseca objavil članek, v katerem je trdil, da Ethereum premaga Bitcoin kot skladišče vrednosti, delno zato, ker je velik del DeFi zgrajen z uporabo verige Ethereum.

“Eter premaga bitcoin kot hranilnik vrednosti. Ekosistem Ethereum … ponuja razvijalcem način za ustvarjanje novih aplikacij. Večina aplikacij DeFi temelji na Ethereumu. Večjo količino transakcij v etru v primerjavi z bitcoini odraža ta prevlada. “- Goldman Sachs Global Macro Research pic.twitter.com/vNkQ1HlDYM

– SantΞago R Santos (@santiagoroel) maj 22, 2021

Podobno kot so predlogi vrednot, ki so jih zagovorniki Bitcoina v desetletju papagajirali v desetletju, lani končno prišli do zvokov in raziskav, se pripovedni dvig DeFi zdaj zdi neizogiben.

Tudi ko je dobronamerno, padalsko novinarstvo se lahko počuti lahkotno in prizanesljivo do tistih, ki so resnično podkovani v obravnavani temi – vendar ga je lažje pogoltniti, ko je na obzorju boljše in širše zavedanje.

Strnjena zgodovina DeFi na Bitcoin

Tweet tedna prihaja od Scott Lewisa, DeFi Pulse, ki nam je dal strnjeno zgodovino, kako poskušajo Bitcoin maksimisti pripovedna resničnost o naraščajoči moči DeFi:

zgodovina bitcoinov na defi:

dec 2018: DeFi je prevara

Mar 2019: žaljivo je trditi, da je Lightning Network DeFi.

julij 2020: pravzaprav je bitcoin edini Projekt DeFi, ki je pomemben. donosi so prevara.

maj 2021: mi smo ljubezen defi. gradimo defi. donosi kmalu ™.

– Ξ (@scott_lew_is) maj 26, 2021

To je nenadna približno- obraz iz preteklega leta ali dveh, obdobja, ko so Bitcoin-ali-nič vrste ignorirali DeFi, ga posredovali radovednosti ali poskušali v nekaterih primerih odpovedati obstoju. Kot je Michael Saylor pred kratkim in bizarno poskušal trditi v močnem napadu zanikanja, če preprosto prezrete vse druge verige in premoženje (in pomembne vsote vrednosti, ki jih poganjajo) z nekaterimi samovoljnimi definicijami, prevlada Bitcoina dejansko stoji 93%!

Ko razmišljam o prevladi omrežja v kripto industriji, se mi zdi bolj jasno ločiti kripto-omrežja, kot je #Bitcoin, od kripto-aplikacijskih omrežij kot Ethereum & stablecoins. Prevlada Bitcoinov je napredovala z najnižjih 71. 05% decembra 20, 2017 do 93. 57% danes. pic.twitter.com/03cbWVyoLY

— Michael Saylor ( @michael_saylor) september 20, 2020

V resnici že dolgo obstajajo dobre ekipe, ki si prizadevajo za pametne pogodbe in izdelke DeFi na osnovi Bitcoinov. Morda so najbolj znani laboratoriji RSK, čeprav se podobno kot Ethereumov lastni optimizem vedno zdijo oddaljeni nekaj mesecev od tega, da bi bili oddaljeni nekaj mesecev (kriki, Bruno Caboclo). Zgodnji eksperimenti z Bitcoinom bi morali biti zaslužni tudi za to, da si utirajo pot do pametnih pogodb, ki temeljijo na verigah blokov: Vitalik kot enega od svojih navdihov za ETH navaja projekt Colored Coins.

V prihodnosti bodo Bitcoinerji navijali in pozorno spremljali RSK in druge, ko se bodo približevali proizvodnji – vrsti obsesivnega spremljanja in lova na drobtine, ki ga običajno opazimo med shitcoin skupnostmi. Gospod, kako okusno.

Ne glede na to, koliko projektov, ki temeljijo na BTC, doseže mainnet, je dirka že potekala. Danes v proizvodnji obstajajo tako zaupanja vredni kot tudi nezaupljivi izdelki, ki prinašajo donos BTC. Sodelovanje Badgerja in Rena je dokaz, kako daleč so tuji ekosistemi: dva projekta bi lahko sodelovala pri globoki integraciji, ki bi povezala več pogodb in izdelkov, da bi ustvarila račun, ki prinaša več donosnosti z enim klikom. Vsak sestavni del tega je majhen podvig, ki zahteva organsko skupnost razvijalcev – vrsto, ki jo potrebujemo leta.

Hodlerji bodo seveda trdili, da je Bitcoinu najbolj zaupanja vreden – edine institucije se bodo odločile za to, kar je nekaj “prednosti drugega premika”. Težava je v tem, da institucije sploh ne zaupajo nobenim kovancem, trdi hodlerji ne zaupajo RSK-ju, in medtem ko se uporabniki DeFi-ja s sedežem v Ethereumu vse bolj razvejajo na alternative, kot sta Solana in Polygon, kakšne edinstvene lastnosti lahko ponuja BitFi-jev DeFi? Realno, od kod TVL in razvijalci?

Sem lastnik Bitcoina in v prihodnosti načrtujem nakup več, zato ne bom trpel. Toda za sedanjost in prihodnjo prihodnost pripoved o DeFi-ju ni pod njihovim nadzorom.

Druge pomembne zgodbe v tem tednu:

CT Svetovanje: Poligon v porastu

DeFi odvodi vodijo, skupni dobiček kripto mcap $ 400 milijard

Uniswap v3 eclipses v2 v obsegu

Projekt BSC izkoriščen za 3 milijone USD

Trg Stablecoin dvigne 3,5 USD semenski krog

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments