0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Ponudnik storitev Blockchain Nansen za integracijo analitike podatkov Solana

Ponudnik storitev Blockchain Nansen za integracijo analitike podatkov Solana

Platforma bo v prvem četrtletju predstavila statistično nadzorno ploščo 2022 namenjen sledenju vpogledov in trendov v Solaninih ekosistemih NFT in DeFi.

1200

Skupni ogledi

56

Skupni deleži

Blockchain service provider Nansen to integrate Solana data analyticsBlockchain service provider Nansen to integrate Solana data analyticsBlockchain service provider Nansen to integrate Solana data analyticsBlockchain service provider Nansen to integrate Solana data analytics

Ponudnik podatkov veriženja blokov Nansen je napovedal načrtovano integracijo nadzorne plošče Solana, da bi zagotovila obširen vpogled institucionalnim in malim vlagateljem, ki želijo prepoznati nastajajoče trende v omrežjih, kot so trgi decentraliziranih financ (DeFi) in nezamenljivih žetonov (NFT).

Začetek je predviden v prvem četrtletju 2022, funkcija Solana je nastavljena tako, da poveča že tako impresivno ponudbo nad 100 milijon podatkovnih točk denarnice v verigi v vodilnih omrežjih, kot so Ethereum, Polygon, Fantom in Binance Smart Chain.

Nansenove priljubljene funkcije, kot je Smart Money, omogočajo vlagateljem, da prepoznajo i naložbe v nastajajoče projekte DeFi pri različnih vrstah vlagateljev, medtem ko NFT Paradise in Mint Master nudita orodja za odkrivanje projektov NFT, ki pridobivajo na veljavi v vesolju.

Cointelegraph se je pogovarjal z Alexom Svanevikom, soustanoviteljem in izvršnim direktorjem Nansena, da bi pridobil ekskluzivni vpogled v posledice integracije podatkov tržnih obveščevalnih podatkov Solane v hitro nastajajoča sektorja DeFi in NFT:

»Ekosistem Solana se je letos zelo povečal in privablja tako razvijalce kot uporabnike. To je pripeljalo do tega, da je podpora za Solana postala ena najbolj zahtevanih funkcij Nansena. Torej, kratek odgovor je, da preprosto poslušamo naše uporabnike.”