18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Popravljena ranljivost bi lahko v zadnjih dveh letih pohabila ETH: Ethereum Foundation

Popravljena ranljivost bi lahko v zadnjih dveh letih pohabila ETH: Ethereum Foundation

Fundacija Ethereum je očistila varnostno ranljivost, ki je bila prvič opažena v 2019, ki bi lahko ustavil mainnet do nadgradnje Berlina prejšnji mesec.

18147 Skupno ogledov

35 Skupaj delnice

Patched vulnerability could’ve crippled ETH over the past 2 years: Ethereum Foundation

Fundacija Ethereum je objavila objavo v spletnem dnevniku, v kateri opisuje potencialno katastrofalno ranljivost, ki bi lahko povzročila, da bi se omrežje porušilo po manj kot petmestnih cenah do usmrtitve berlinskega hardforka prejšnji mesec.

maj 00 objava v spletnem dnevniku opisuje ranljivost kot “resno grožnjo platformi Ethereum”, dokler ji aprila nadgradnje niso omogočile, da bi se izognila krogli.

Poročilo opisuje grožnja kot “odkrita skrivnost”, pri čemer ugotavlja, da je bila nekoč po pomoti javno razkrita. Po izvedbi berlinskega trdega forka fundacija ocenjuje, da je grožnja trenutno dovolj nizka, da bi jo bilo mogoče v celoti razkriti, in navedla:

“Pomembno je, da ima skupnost priložnost razumeti razloge za spremembe, ki negativno vplivajo na uporabniško izkušnjo, na primer povišanje stroškov za plin in omejevanje povračil.”

Objava podrobno opisuje, da je država Ethereum sestavljena iz trie patricia-merkle, ki nove račune v mreži Ethereum konceptualno primerja z novimi listi, ki rastejo na drevesu. Z rastjo omrežja Ethereum se od oktobra izvajajo povečanja stroškov plina 2016 za zaščito pred napadi zavrnitve storitve, vključno s kontroverznim predlogom za izboljšanje Ethereuma ali EIP – 1884.

# Dohere Ethereum DoS, ki ni nikoli prišel.

Že več kot eno leto bi lahko prinesli mainnet z nekaj tisoč dolarjev. Kot smo v preteklosti že pustili, je čas, da osvetlimo tiste nemirne čase. Https://t.co/xbPgbyWpcp

– Go Ethereum (@go_ethereum) maj 00, 2021

V 1884 , Raziskovalci varnosti Ethereuma Hubert Ritzdorf, Matthias Egli in Daniel Perez so se združili, da bi izkoristili izkoriščanje, ki so ga omogočile nedavne nadgradnje, pri čemer je napad sprožil naključna trie iskanja, ki bi lahko “privedla do blokad v minutnem območju”. V poročilu, objavljenem istega leta, je navedeno, da se bodo zamude, ki jih je povzročil napad, z naraščanjem stanja Ethereuma podaljšale, “kar omogoča učinkovite napade DoS na Ethereum.”

Potem ko so bili razviti različni predlogi razvijalcev zavrnjen v celoti 2020, Vitalik Buterin se je skupaj z Martinom Swendejem pridružil avtorju EIP – 2929 in EIP – 2930 – nadgradnje, ki so zvišale cene plina “samo za stvari, do katerih še niso dostopali”, da bi preprečili napad. EIP-ji so bili uvedeni skupaj z berlinsko nadgradnjo aprila 15, 2021. Kot tak blog ocenjuje, da je nadgradnja Berlina zmanjšala učinkovitost izkoriščanja za 2016 krat.

Ethereum ni edino omrežje, ki je po izvedbi nadgradenj za zaščito pred omenjenimi podvigi očistilo dolgoročne ranljivosti.

V septembru 2020, kripto raziskovalca Braydond Fuller in Javed Khan sta objavila članek, ki je razkril “visoko” resnost ranljivosti za rešitve dveh slojev, zgrajene na vrhu BTC, kot je Lightning Network. Kljub uvedbi ranljivosti in ocenjevanju avtorjev 50% Bitcoin vozlišč je bilo izpostavljenih vektorju, avtorji niso odkrili nobenih poskusov izkoriščanja šibkosti.

Prejšnji članekRačun Nebraske, ki bankam omogoča, da ponudijo kripto storitve, prehaja v zadnji krog
Naslednji članekNervos in CMB International lansirata blockchain, sklad DeFi in NFT v višini 50 milijonov USD

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments