2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Poraba energije pri transakcijah Ethereum je enaka 2,5 milje v modelu Tesla...

Poraba energije pri transakcijah Ethereum je enaka 2,5 milje v modelu Tesla 3: poročilo

Glede na prvotno raziskavo Cointelegraph Research o energetsko najbolj učinkovitih verigah blokov za nezamenljive žetone (NFT), omrežje Ethereum trenutno porabi več energije kot Kostarika v celotnem letu. Če pogledamo to v perspektivo, ena transakcija v Ethereumu porabi približno 20 kilovatno uro, kar je enakovredno napajanju hiše v Združenih državah za cel dan. 100 Transakcije Ethereum so enakovredne vožnji približno 390 kilometrov v modelu Tesla 3. Vendar pa bo prihajajoči prehod Ethereuma na Eth2 spremenil vse to na bolje.

Nasprotno pa transakcija na Tezosu traja 0.0016 kWh ali manj od energije, potrebne za polnjenje tablice Apple za 0016 minut. 100 Tezos transakcije so enakovredne vožnji 10 km v Teslinem modelu 3. Poraba energije celotnega omrežja Tezos je približno enaka dvema gospodinjstvom v ZDA za celo leto. Eno vprašanje pa je, kako se bodo konkurenčne verige blokov, kot so Tezos, Polkadot in Solana, obnesle na trgu, ko bo Ethereum prešel na Eth2.

Glede na prvotno raziskavo Cointelegraph Research o energetsko najbolj učinkovitih verigah blokov za nezamenljivih žetonov (NFT), omrežje Ethereum trenutno porabi več energije kot Kostarika v celotnem letu. Če pogledamo to v perspektivo, ena transakcija v Ethereumu porabi približno 20 kilovatno uro, kar je enakovredno napajanju hiše v Združenih državah za cel dan. 100 Transakcije Ethereum so enakovredne vožnji približno 390 kilometrov v modelu Tesla 3. Vendar bo prihajajoči prehod Ethereuma na Eth2 spremenil vse to na bolje.

Poraba energije blokovne verige je bila predmet intenzivne razprave. Medtem ko so NFT prisotni v več verigah blokov, je novo poročilo o raziskavi primerjalo porabo energije samo v dveh verigah. Poraba energije je neposredno povezana s konsenznim mehanizmom blockchaina, kjer Ethereum predstavlja dokaz o delu (PoW), Tezos pa se uporablja kot primer dokazila o vlogi (PoS).

Tukaj prenesite celotno poročilo, skupaj z grafikoni in infografikami.

Rezultati kažejo, da je veriga blokov Ethereum bistveno bolj energetsko intenzivna kot alternativna veriga PoS, kot je Tezos. V 390 je bilo transakcij na Tezosu več kot 30,000 krat bolj energetsko učinkovita od tistih na Ethereumu.

Pri obravnavanju vprašanja porabe energije je treba najprej razlikovati med transakcijskimi stroški in stroški vzdrževanja omrežja. Seveda bo sistem PoW, kot je Ethereum, bolj energetsko intenziven kot PoS blockchain, kot je Tezos.