15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Poravnave digitalnih rubljev Kalashnikov Eyes, ko Rusija želi nadomestiti "umazani denar"

Poravnave digitalnih rubljev Kalashnikov Eyes, ko Rusija želi nadomestiti “umazani denar”

Kalashnikov Eyes Digital Ruble Settlements as Russia Aims to Replace ‘Dirty Money’

Skupina Kalashnikov, rusko strelno orožje proizvajalec, je pripravljen za prehod na poravnave v digitalni valuti. Sporočilo je prišlo z mednarodnega gospodarskega foruma v Sankt Peterburgu, kjer je ruska centralna banka ponovno potrdila svojo namero, da “umazano” in “nalezljivo” papirno gotovino nadomesti z digitalnim rubljem, ki je trenutno v fazi razvoja.

Ruski koncern Kalašnikov se veseli sprejetja digitalnega rublja

Vodilni ruski proizvajalec orožja Kalashnikov Group bi se rad preusmeril na poravnave z digitalnimi valutami, je dejal lastnik Alan Lushnikov med Sankt Peterburškim mednarodnim ekonomskim forumom. Dogodek, ki poteka vsako leto v drugem največjem ruskem mestu, zbira vladne uradnike in poslovneže od daleč 100 države, ki razpravljajo o načinih za premagovanje gospodarskih ovir med svojimi narodi in Rusko federacijo. Lushnikov, ki ga je objavil TASS, je izjavil:

Kar bi pričakovali od bančnega sistema, je, da preide na nebančno sistem naselij. Ves čas se govori o digitalnih valutah. To je tisto, kar zelo potrebujemo.

Sistem digitalnih valut ne bi bil povezan s SWIFT, mednarodnimi bančnimi sporočili omrežja in ga ne bi nadzorovali bankirji, je poudaril Alan Lushnikov, ki je bil v preteklosti namestnik ministra za promet. Rusiji, ki je pod zahodnimi sankcijami zaradi priključitve Krima in vpletenosti Moskve v ukrajinski konflikt, sta EU in ZDA grozile z odklopom od medbančnega plačilnega sistema.

Kalashnikov Eyes Digital Ruble Settlements as Russia Aims to Replace ‘Dirty Money’

Na ducate centralnih bank po vsem svetu delajo na projektih za izdajo nacionalnih digitalnih valute, vključno s Kitajsko, ZDA in evroobmočjem. Bank of Russia se pripravlja na razkritje prototipa digitalnega rublja proti koncu leta 2021. Njegova namestnica guvernerja Olga Skorobogatova je decembra komentirala, da lahko razvoj digitalnih valut centralne banke (CBDC) postane zastareli tradicionalni bančni sistem, kot je SWIFT.

Digitalna valuta, ki bo nadomestila “umazano” papirno gotovino, pravi uradnik centralne banke

Denar, kot ga poznamo danes, je po besedah ​​kolega Skorobogatove, prvega namestnika predsednika Banke Rusije Sergeja Švecova, tehnologija, ki bledi. V nekaj desetletjih bo papirnati denar veljal za obrobnega in ga bodo sčasoma nadomestile digitalne valute, je dejal visoki uradnik na forumu v Sankt Peterburgu. TASS je navedel, da gotovina ni samo “umazana”, ampak lahko tudi širi okužbe v luči trenutne krize Covid:

Pravijo “umazan denar”, zdaj pa je tudi nalezljiv. Zagotovo gre le za zastarelo tehnologijo.

Švecov je opozoril, da je pandemija koronavirusa prispevala k opuščanju gotovine. Po njegovem mnenju se tudi zdaj papirnati bankovci večinoma uporabljajo bodisi za »sive posle« bodisi v odsotnosti alternativ, ki bi omogočale negotovinska plačila.

„Mislim, da nekoč , v 20 v 30 leta, denar bo obroben. Digitalni rubelj bi ga moral nadomestiti, «je pojasnil namestnik guvernerja in poudaril, da Banka Rusije še ni sprejela končne odločitve o prihodnosti projekta. Hitrost njegovega razvoja bi bila odvisna od “tehnološke pripravljenosti,” je poudaril Švecov.

Kakšno je vaše mnenje o digitalnih valutah centralnih bank? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Crypto CFDs Are Popping Up Like Mushrooms - Here’s Why

ECB: Digital Euro to Boost Global Appeal of European Money, Fight ‘Artificial Currencies’

Oznake v tej zgodbi

Banka Rusije, Gotovina, CBDC, CBDC, Centralna banka, koncern, Digitalne valute, Digitalna valuta, proizvajalec orožja, Kalašnjikov, Skupina Kalašnjikov, Proizvajalec, Uradnik, lastnik, papirnati denar, plačila, projekt, Rusija, ruščina, poravnave, orožje

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

D isclaimer : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments