2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Poročilo ameriškega zakladništva pravi, da je zakonodaja o stabilnih coinih "nujno potrebna"...

Poročilo ameriškega zakladništva pravi, da je zakonodaja o stabilnih coinih “nujno potrebna” za obravnavo tveganj

Skupina je dejala, da bi morali izdajatelji stabilnih coinov upoštevati enake standarde kot zavarovane depozitarne institucije, vključno z državnimi in zvezno pooblaščenimi bankami.

480

Skupni ogledi

2

Skupni deleži

US Treasury report says stablecoin legislation is 'urgently needed' to address risks US Treasury report says stablecoin legislation is 'urgently needed' to address risks US Treasury report says stablecoin legislation is 'urgently needed' to address risks US Treasury report says stablecoin legislation is 'urgently needed' to address risks

Predsednikova delovna skupina za finančne trge ali PWG je objavila poročilo, v katerem nakazuje, da bi morali izdajatelji stabilnih coinov v Združenih državah biti predmet “ustreznega zveznega nadzora”, podobnega nadzoru bank.

Poročilo ministrstva za finance ZDA z dne 1. novembra iz skupine z Uradom za nadzornika valute in zvezne korporacije za zavarovanje vlog je dejalo, da bi moral kongres “hitro ukrepati, da zagotovi, da so plačilni stabilni coini predmet ustreznega zveznega bonitetnega nadzora na dosledni in celoviti podlagi .” Vladne agencije so dejale, da bi morali izdajatelji stabilnih coinov upoštevati enake standarde kot zavarovane depozitarne institucije, vključno z državnimi in zveznimi pooblaščenimi bankami in hranilnimi združenji, saj ščitijo vloge strank in omejujejo “kakršne koli možne negativne sistemske vplive v primeru propada banke.”

Poročilo ni navedlo, pod katero zvezno agencijo spadata trgovanje s stabilnimi coini in digitalnimi sredstvi, vendar je navedeno, da Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) kot tudi Komisija za trgovanje s terminskimi pogodbami na blago ali CFTC , je imel “široke organe izvrševanja, oblikovanja predpisov in nadzora” za reševanje takšnih transakcij in podjetij v kriptoprostoru. Vendar pa je PWG predlagal, da se bodo tveganja v zvezi s stabilnimi kovanci verjetno povečala, ko se bo prostor razvijal in bi lahko včasih padel “izven regulativnega obsega” SEC in CFTC.

“Ker plačilo Stablecoini so nastajajoča in hitro razvijajoča se vrsta finančnega sredstva, zakonodaja bi morala regulatorjem zagotoviti prilagodljivost, da se odzovejo na prihodnji razvoj in ustrezno obravnavajo tveganja v različnih organizacijskih strukturah,« je zapisano v poročilu.

Medtem ko je skupina dejala, da meni, da je ta zakonodaja “nujno potrebna za celovito obravnavo bonitetnih tveganj, ki jih predstavljajo dogovori o plačilnih stabilnih kovancih”, je dejala, da bi morale zvezne agencije še naprej uporabljati svoja pooblastila za obravnavati tveganja v kriptoprostoru, če in ko se Kongres odloči za ukrepanje. Če kongresnega ukrepa ne bi bilo, je PWG priporočila Svetu za nadzor finančne stabilnosti, da naj uvede dodatne regulativne standarde za stabilne coine.

Sodelovalo je veliko izdajateljev stabilnih kovancev in podjetij v kriptoprostoru. v razpravah, ki so vodile do poročila. Seznam menjalnic PWG ​​je vključeval Coinbase in Gemini, pa tudi izdajatelje stabilnih coinov Tether, Paxos in združenje Diem.

Povezano: Zakladnica ZDA naj bi se pogovarjala o regulaciji stabilnih kovancev

Objava poročila o zakladnici sledi navidezno zakonodajno vlečenje vrvi med ameriškimi vladnimi agencijami glede stabilnih coinov. Septembra je Gary Gensler namignil, da bosta tako SEC kot CFTC imela koristi od kongresne pomoči v zvezi z regulacijo in uveljavljanjem stabilnih kovancev, vendar je naknadno poročilo Bloomberga pokazalo, da je SEC prevzel vajeti pri predlaganju zakonodaje in nadzoru industrije.

US Treasury report says stablecoin legislation is 'urgently needed' to address risks

75342

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments