20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Poročilo: Južnoafriški davki in tihotapljenje izkrivljanj cen zlata v Zimbabveju

Poročilo: Južnoafriški davki in tihotapljenje izkrivljanj cen zlata v Zimbabveju

Kljub dolgoletnemu statusu zlata kot Alternativno skladišče vrednosti blaga v državah, kot sta Južna Afrika in Zimbabve, še naprej doživlja nenavadna nihanja cen. Po drugi strani pa takšna odstopanja cen, pa tudi nenehno tihotapljenje blaga, izkrivljajo dejanske proizvodne številke plemenite kovine.

Reciklirano zlato v primerjavi z nerecikliranim zlatom

Glede na novo poročilo, ki opisuje obseg problema, takšna odstopanja cen (ki se zdijo bolj razširjena v južni Afriki) izvirajo iz južnoafriške davčne politike na zlato. Poročilo pojasnjuje, kako razlikovanje Južne Afrike med recikliranim in nerecikliranim zlatom ustvarja priložnosti za nezakonite trgovce, poročilo navaja:

V Južna Afrika je prodaja rabljenih zlatih izdelkov, kot je nakit, oproščena davka. Zlato, ki je nezakonito proizvedeno ali pretihotapljeno v državo, je pogosto prikrito kot reciklirano zlato.

Zato je južnoafriško zlato trgovci, ki želijo izkoristiti to pravilo o oprostitvi davka, bodo preprosto “izmislili transakcije, ki jim omogočajo, da lažno trdijo, da so plačali 15 odstotek davka na dodano vrednost (DDV). Nato bodo trgovci oddali “goljufive zahteve za povračilo davka.” Kot ugotavlja poročilo iz maja 16 , so takšne prevare z DDV (tiste), ki “izkrivljajo lokalne cene zlata, ker trgovci vedo, da bodo dobički obloženi z davčnimi odbitki.”

Južnoafriški davčni popust in cene zlata v Zimbabveju

Isti južnoafriški sistem davčnega znižanja zlata se zdi eden glavnih razlogi, da so cene zlata v Zimbabveju na videz višje od povprečja LBMA. Poročilo pojasnjuje:

Ker naj bi večino zlata Zimbabveja pretihotapili v Južno Afriko, je to lahko tudi razlog zaradi visokih cen zlata v Zimbabveju. Medtem ko so redno poročali, da so cene zlata v Zimbabveju višje od cene zlata v London Bullion Market Association (LBMA), so marže pri prodaji manjše od tistih, ki so bile zabeležene v vzhodni Afriki.

Ceno zlata LBMA upravlja neodvisno ICE Benchmark Administration (IBA). IBA zagotavlja cenovno platformo in metodologijo ter splošno administracijo in upravljanje cene zlata LBMA. Vendar pa, kot poročilo pojasnjuje, trgovci, ki perejo zlato v Južni Afriki, lahko “plačajo ceno zlata LBMA in še vedno ustvarjajo dobiček z goljufijami z DDV.”

Medtem pa v zaključku poročila o študiji trdi, da bodo dejavnosti na nezakonitih trgih zlata zahtevale “Ne samo, da se osredotoča na vplivne kriminalne in podkupljive akterje, temveč tudi na uporabo orodij,
vire in podporo. ” To pa bo neformalnim rudarskim upravljavcem olajšalo izpolnjevanje zakonskih in regulativnih zahtev ter sodelovanje s formalnimi

zasebni sektor.

Prejšnji teden se je vodja Zimbabvejske zveze rudarjev distancirala od Tašinge Masinire zaradi domnevnega tihotapljenja zlata. Lani decembra je Zimbabve razkril začetek večmilijardnega podviga, da bi spodbudil gospodarstvo. V projektu z imenom Kuvimba Mining House Ltd. bodo Zimove plemenite kovine, kot so zlato, platina in nikelj.

Se strinjate, da sistem popustov in tihotapljenje zlata v Južni Afriki povzroča izkrivljanje cen? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

Crypto Markets Take Deep Losses, Global Trade Volumes Skyrocket, Elon Battles Crypto Twitter

As Bitcoin Drops in Value, Proof-of-Stake Tokens That Use Less Energy See Double-Digit Gains

Oznake v tej zgodbi

zlato, tihotapljenje zlata, LBMA, reciklirano zlato, Južna Afrika, Južnoafriška republika Zlato, skladišče vrednosti, oproščeno davka, davek na dodano vrednost, Zimbabve, Zimbabvejsko zlato

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je namenjen inf samo za organizacijske namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments