19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Poročilo razkriva, da se kripto kibernetske grožnje letos povečujejo, ko je Rusija...

Poročilo razkriva, da se kripto kibernetske grožnje letos povečujejo, ko je Rusija najbolj prizadeta

Crypto Cyberthreats Spike This Year With Russia Hit the Hardest, Report Reveals

Kibernetske grožnje, povezane s kriptovalutami, so se povečale z naraščajočim povpraševanjem po digitalnih sredstvih se je zaključila študija. Avtorji poudarjajo, da so Rusija, Tajska in Peru najbolj prizadete države z zlonamernimi napadi, namenjenimi izkoriščanju povečanega zanimanja za decentraliziran denar.

Razcvetujoči kripto trgi pripeljejo kiber kriminalce

Kljub nenehni pandemiji Covid, ki še vedno vodi naslove po vsem svetu, je tema od začetka letošnjega leta izgubila nekaj pomembnosti v pokrajini kibernetskih groženj. Hkrati so se grožnje, povezane s kriptovalutami, v zadnjih nekaj mesecih povečale ob naraščajočih cenah kripto, kaže nedavno poročilo ESET-a.

Splošno sprejemanje, vključno s strani zvezdnikov in vodstvenih delavcev, kot so Znani ameriški reper Snoop Dogg in izvršni direktor Tesle Elon Musk je prav tako prispeval k vse večji privlačnosti kripto sredstev. “Naraščajoče kriptovalute prinašajo kiber kriminalce,” je družba poudarila v študiji, ki je bila objavljena v začetku tega meseca in jo je v ponedeljek citiral RT.

Crypto Cyberthreats Spike This Year With Russia Hit the Hardest, Report Reveals

Grožnje, povezane s kripto, so začele naraščati v drugi polovici leta 2020 in se še naprej povečeval v prvih štirih mesecih 2021. Ta posebna kategorija zlonamerne programske opreme je bila razširjena z 18 .6%, z dvema konicama, povezanima z rudarji kriptovalut v februarju in aprilu. Ugotavljajo, da so glavne kriptovalute, kot sta bitcoin (BTC) in ethereum (ETH), v tem obdobju dosegle najvišjo raven, raziskovalci so komentirali:

Naraščajoči trend ne preseneča, saj se v zadnjih mesecih kriptovalute dramatično povečujejo in postajajo za mamljive kriminalce veliko bolj mamljive.

Ruska federacija je država, ki je bila letos najbolj izpostavljena kibernetskim grožnjam, povezanim s kriptovalutami, saj predstavlja 8,9% vseh napadov. Voditelji G7 so nedavno vlado v Moskvi pozvali, naj opredeli tiste, ki zlorabljajo kriptovalute v napadih ransomware, kot poročajo Bitcoin.com News. Rusiji sledi Tajska s 5,6% odkritih primerov, na tretjem mestu pa je Peru s 5,3%.

Rudarji spodbujajo rast kibernetskih groženj, povezanih s kripto

Programska oprema za rudarstvo kriptovalut je gonilna sila rasti groženj s kriptovalutami, je dejal ESET . Po navedbah podjetja za kibernetsko varnost se je tovrstna zlonamerna programska oprema, vključno z napadi kriptojack, letos povečala za 22% v primerjavi z zadnjimi štirimi meseci leta 2020.

Medtem se je delež kriptokradcev zmanjšal za Researchers Spot New Cryptocurrency Stealing Malware Advertised Under a Subscription Model %. Zlonamerna programska oprema v tej kategoriji je pogosto usmerjena na največje, najbolj uveljavljene kriptovalute, kot sta bitcoin (BTC) in ethereum (ETH), katerih rudarstvo ni več tako donosno. ESET je zabeležil znatno povečanje števila napadov, ki vključujejo ETH. Kibernetski kriminalci, ki širijo rudarsko programsko opremo, običajno ciljajo na manjše kovance, ki so postali priljubljeni šele pred kratkim.

Po besedah ​​Igorja Kabine, višjega inženirja za odkrivanje ESET, je kriminalna povezanost v kibernetskem prostoru še vedno tesno povezana z ransomware tudi. Naraščajoča vrednost kriptovalut, za katero strokovnjak meni, da je plačilno sredstvo pri takšnih napadih, storilce motivira, da ustvarijo več odkupne programske opreme. “To je zato, ker relativna anonimnost, ki jo ponuja trg za trgovanje s kriptovalutami, omogoča akterjem groženj, da povečajo svoj dobiček, ne da bi pri tem tvegali,” je pojasnil strokovnjak za kibernetsko varnost.

Ali ste bili tarča kibernetskih napadov, povezanih s kriptovalutami? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Cybersecurity Firm Spots a Crypto Stealer Distributed Through a Massive Email Spam Campaign and Discord Channels

Researchers Spot New Cryptocurrency Stealing Malware Advertised Under a Subscription Model

Oznake v tej zgodbi

Bitcoin, BTC, kripto, kriptovalute, kriptovalute, kriptovalute, kibernapadi, kiber kriminalci, kibernetska varnost, kibernetske grožnje, ESET, ETH, Ethereum, rudarji, rudarstvo, Peru, poročilo, Rusija, študija, Tajska

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je zgolj informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments