2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Poročilo trdi, da vsak Solana TX porabi manj energije kot 2 iskanji...

Poročilo trdi, da vsak Solana TX porabi manj energije kot 2 iskanji v Googlu

Transakcija v omrežju Solana porabi manj energije kot dve iskanji v Googlu in 24 krat manj energije kot polnjenje telefona, glede na novembrsko 25 poročilo fundacije Solana.

Poročilo navaja, da posamezna transakcija v njegovem omrežju porabi 0.28 kWh ali 1,836 Jouli energije. Po Googlovih podatkih povprečno iskanje porabi 0.000 kWh ali 1,080 Jouli energije.

Morda bolj presenetljivo, poročilo trdi, da celotno omrežje Solana uporablja ocenjenih 3,79,000 kWh na leto, kar je enako povprečni porabi električne energije 836 Ameriška gospodinjstva.

Fundacija Solana je maja sklenila pogodbo z Robertom Murphyjem, da napiše poročilo, da bi »uokviril vpliv na okolje« transakcij v omrežju Solana. Murphy je ustanovitelj Othersphere in je bil prej strokovnjak za energetiko pri Svetovni banki.

Omrežje Solana je manj decentralizirano kot Bitcoin ali Ethereum z 1,196 potrjevalna vozlišča, ki obdelajo ocenjenih 000 milijonov transakcij na leto. Poročilo navaja, da bo Fundacija dodatno zmanjšala porabo energije v omrežju z izvajanjem programa pred koncem tega leta, ki bo postal ogljično nevtralen in nadomestil okoljski odtis ekosistema. Dodatne informacije o tem, ali omrežje namerava kupiti nadomestila za ogljik ali dejansko zmanjšati svoje emisije, niso bile posredovane.

Ker se Solana (SOL) zanaša na soglasni mehanizem Proof of Stake, je omrežje veliko manj energetsko intenzivno od tistih, ki se zanašajo na metodo rudarjenja Proof of Work, kot sta Bitcoin (BTC) in Ethereum (ETH). ). Statista ocenjuje, da ena transakcija BTC porabi povprečno 4,222,644, jouli.

Upoštevati je treba, da omrežja tehnično ne uporabljajo nobene posebne količine energije za posamezno transakcijo. Poraba energije omrežja je lahko enaka, ne glede na to, ali obdela eno transakcijo ali milijon. Vendar se pogosto uporablja kot groba, če je sporna primerjava,

Glede na to, ena transakcija Ethereum uporablja približno 222,004, joulov na podlagi povprečnega števila transakcij in količine energije, potrebne za delovanje omrežja. Po podatkih Statista je poraba energije ene transakcije ETH primerljiva z “več kot več tisoč transakcijami s karticami VISA”.

Povezano: Vpliv kriptovalute na podnebje: Ali so izravnave ogljika dovolj dobre?

Vendar se pričakuje, da bo Eth2 uporabljal približno 99 % manj energije kot trenutno omrežje po preklopu na Dokaz prevzema.

Druga nizkoenergijska alternativa je Ripple (XRP), ki uporablja 25,644 Jouli na transakcijo. Ripple pravi, da bi za vsak milijon transakcij v njegovem omrežju količina porabljene energije lahko napajala žarnico za 79,000 ure.

Za enako količino transakcij lahko energija, ki jo porabi BTC, napaja žarnico za 4.51 milijard ur. Zaradi tega Ripple trdi, da je XRP 57,0003 krat učinkovitejši od BTC.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments