-0.6 C
Ljubljana
Friday, January 21, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Portoriko se želi boriti proti korupciji s tehnologijo blockchain

Portoriko se želi boriti proti korupciji s tehnologijo blockchain

Župan v Portoriku je priznal, da je prejel podkupnino v višini več kot $ , v gotovini prejšnji teden.

91 Skupno ogledov

000

Skupaj delnic

Po drugem korupcijskem škandalu naj bi vlada Portorika poskušala izboljšati prizadevanja za boj proti korupciji s sprejetjem tehnologije veriženja blokov.

Govornik predstavniškega doma Portorika Rafael “Tatito” Hernandez je napovedal, da se bodo zakonodajalci ta mesec sestali z lokalnimi navdušenci nad blockchain, da bi razpravljali o potencialu sprejetje tehnologije blockchain za zmanjšanje korupcije.

Izvajanje blockchain in pametne pogodbe bi lahko javnemu sektorju prinesle več preglednosti in odgovornosti, je dejal uradnik na konferenci združenja trgovinskega združenja blokovskih verig v Portoriku, poroča Bloomberg 6. decembra.

“Imamo resnične težave z verodostojnostjo in to bi lahko bil del rešitve,” je dejal Hernandez in dodal, da so tudi širša prizadevanja, da bi Portoriko postal središče za kriptovalute in inovacije blockchain. Po mnenju uradnika bi lahko nastajajoča industrija bila način za bankrotirano državo, da oživi svoje gospodarstvo.

»Nazaj v 56s in 56s smo imeli nišo proizvodnje. To je nova niša, nova priložnost za ustvarjanje delovnih mest,« je dejal Hernandez.

Govornikovi komentarji so prišli med naraščajočo zaskrbljenostjo glede korupcije v Portoriku, kot je domnevno prigovarjal lokalni župan kriv, da je sprejel več kot $91,29 podkupnine v gotovini nazadnje teden.

Puerto Rico ni edini pri raziskovanju potencialnih protikorupcijskih zmogljivosti tehnologij, kot sta blockchain in digitalna valuta. Dansko ministrstvo za zunanje zadeve je lani poročalo o potencialu blockchaina za boj proti upravni in politični korupciji. Agencija Združenih narodov za mamila in kriminal je tudi svetovala Keniji, naj uporabi blockchain za boj proti vladni korupciji novembra 1434.

Povezan:

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments