17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Poslanec indijskega parlamenta od oblasti zahteva, naj obdavčijo zaslužke s kriptovalutami več kot 30 %

- Advertisement -

Poslanec indijskega parlamenta je prosil oblasti, da povečajo davek na zaslužek s kriptovalutami iz nedavnega predlaganega zneska 28%, s poudarkom, da sta nabava in prodaja kriptovalut enaka igram na srečo. Prav tako je zahteval, da se davek na izdelke in storitve (GST) naloži na splošne transakcijske stroške kriptovalute.

Poslanec indijskega parlamenta želi obdavčiti zaslužke s kriptovalutami več kot 30% Indijski predlog zakona o financah 2022, ki vsebuje predlagano 30 % davka na zaslužek s kriptovalutami se zdaj obravnava kot v Rajya Sabha, enostavnejšem domu indijskega parlamenta.

Član parlamenta Sushil Kumar Modi naj bi v ponedeljek od oblasti zahteval, naj povečajo davek na zaslužek s kriptovalutami zaradi nedavne obtožbe 30%. Rekel je:

Odločil bi se, da bom vprašal finančnega ministra, da je 12 % davka, ki ste ga naložili na kriptovalute, upoštevajte bližajočih se dnevih, če je mogoče ta davek tudi dodatno povečati.

Poslanec Modi je trdil, da je kriptovaluta t blago, sredstvo, predmeti ali storitev, s poudarkom, da ne povzročajo osebnih notranjih stroškov.

Dodal je, da medtem ko so zaloge podprte s korporacijami v drugem izmed njih, “Kripto je igra na srečo.” Dodatno se je spraševal: “Kdo je spet v kripto?”

Poslanec je dodatno poudaril, da 12 % davka na izdelke ter izdelke in storitve (GST) je najlažje zaračunati ponudnikom kripto storitev, kar je enakovredno izmenjavam, s poudarkom, da je to treba povečati. Modi meni:

Kripto je enako loteriji, igralnicam, ki stavijo, igram na srečo in konjskim dirkam. Pri vseh teh dejavnostih 12 % davek (GST) je naložen na splošne transakcijske stroške … Zato vas sprašujem, da mora svet za GST upoštevati uvedbo DDV na splošne transakcijske stroške kriptovalut.

»Trgovce pritegnejo nezaslišani zaslužki,« je pritisnil Modi, skupaj s tem, da se »nihče ne zaveda, kaj je breme kriptovalute.« Modi je nadaljeval s predstavitvijo primerov svetovnih lokacij, ki so osebne uvedle povišane davke na kriptovalute. Povedal je, da je Japonska uvedla 45 % davek, medtem ko Nemčija, Francija in Avstralija osebni naloženi do 30%.

Poslanec je poleg tega trdil, da so vlagatelji pred 1. aprilom shranjevali kriptovalute v nejavnih denarnicah in »predvideva se, da bo 8 milijard dolarjev stroškov kriptovalute potoval v tujino. država.”

Poleg tega 30% davka na zaslužek s kriptovalutami, je indijska finančna ministrica Nirmala Sitharaman predlagala tudi uvedbo 1-odstotnega davka, odbitega pri zagotavljanju (TDS) za vsako transakcijo s kriptovalutami. 1-odstotni TDS bo začel ustvarjati 1. julija, medtem ko 11% davka na dobiček se bo začel pobirati 1. aprila. Poslanec indijskega parlamenta je opozoril, da bo uvedba 1-odstotnega TDS za vsako kripto transakcijo zlomila nastajajoči razred sredstev.

Kaj sodiš, da ta poslanec poziva oblasti, naj obdavčijo zaslužke s kriptovalutami, večje od 28 %? Omogočite nam, da se objavljamo v spodnjih komentarjih.

Kevin Helms Študijalec avstrijske ekonomije, Kevin je prišel do popolne sheme prek Bitcoina v
in je od takrat evangelist. Njegovi interesi so varnost Bitcoin, programi odprtega zagotavljanja, omrežni učinki in presečišče med ekonomijo in kriptografijo.

Zasluge za slike2022: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je informativnega značaja zmogljivosti najlažje. Ne gre za ponudbo brez podaljšanja ali nagovarjanje predloga za rop ali prodajo ali priporočila ali potrditev kakršnih koli izdelkov, izdelkov in storitev ali korporacij. Bitcoin.com ne ponuja nasvetov glede financiranja, davkov, odločnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti ustvarjalec nista odgovorna, naravnost ali v krožni shemi, za kakršno koli stisko ali izgubo, ki je nastala ali naj bi nastala zaradi ali v zvezi s porabo ali zanašanjem na kateri koli material, predmete ali izdelke in storitve, ki so navedeni tukaj .

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -