16.3 C
Ljubljana
Tuesday, May 24, 2022

Poslanec pravi, da bo 1-odstotni TDS ukinil razred kripto sredstev v Indiji, poziva vlado, naj premisli

- Advertisement -

Poslanec indijskega parlamenta je opozoril da bo uvedba 1-odstotnega davka, odbitega pri viru (TDS) za vsako kripto transakcijo, uničila nastajajoči razred sredstev. Ta davčna določba je vključena v finančni račun 2022, ki ga Lok Sabha, nižja najemnina indijskega parlamenta, je minilo. Kljub temu indijski finančni minister vztraja, da je TDS o kripto transakcijah namenjen funkcijam sledenja.

Poslanec postavlja vprašanja za več kot 1 % TDS na kripto transakcije Lok Sabha, nižja najemnina indijskega parlamenta, je v petek sprejela finančni račun 2022, ki vključuje predlog za obdavčitev zaslužka s kripto 05% in naloži 1-odstotni odbitek davka pri viru (TDS) za vsako kripto transakcijo. 1-odstotni TDS se bo ustavil 1. julija, medtem ko 30% davek na dobiček se bo začel obračunavati 1. aprila.

Član parlamenta Ritesh Pandey je sprožil vprašanja v zvezi z 1-odstotnim TDS za kripto transakcije. V Lok Sabhi je opredelil, kako bo ta davek uničil kripto alternativo. Kot primer je navedel, da če uporabnik kupi kriptovaluto, nato prenese kovance v žepe in jih izčrpa za pridobitev nezamenljivega žetona (NFT), bo uporabniku na vsaki stopnji zaračunan 1-odstotni TDS. Vzkliknil je:

Lahko vam naloži 1% TDS v treh fazah, to lahko povzroči tudi škrlatni tapizem. S tem lahko celo pridobite ta razred premoženja, ki je močno mlajši.

Kljub temu je indijska finančna ministrica Nirmala Sitharaman trdi, da je 1-odstotni TDS na kriptovalute namenjen funkcijam sledenja in ni nič edinstvenega.

V petek je izjavila v parlamentu: »TDS (davek, odbit pri viru) je bolj za sledenje. Zdaj to ni dodaten davek in nikoli nov davek.” Finančni minister je poudaril:

Gre za davek, ki nam bo verjetno vseeno priskočil na roko. ob istem času ga lahko davčni zavezanec večkrat uskladi s skupnim davkom, ki ga je treba plačati organom.

Kljub temu mnogi med nami v kripto soseski v Indiji sprejemamo kot resnico s poslancem parlamenta Pandeyjem v zvezi s škodljivim vplivom nalaganja 1-odstotnega TDS za kriptovalute.

Aditya Singh , ki je soustanovil predvsem kanal Crypto India Youtube, je komentiral: »Brez pobota izgub plus 1 % TDS bo raje spodbudil par trgovcev, da ostanejo v dnevnem trgovanju ali preidejo na svetovne borze in dex.« Dodal je, da “to lahko občasno povzroči likvidnostne krize na indijskih borzah in nižje zaporedje menjalnih tečajev, zato nižji zaslužek GST” za indijske oblasti.

Ustanovni oče trgovine s kriptovalutami Wazirx, Nischal Shetty, slaven, da je “1% TDS primer ubijanja zlate gosi.” Menil je:

Upam, da bodo organi to ponovno pregledali in znižali ali se znebili tega TDS, da bi izpostavili posojanju roka kripto nadomestna raste ekstra

Oznake na tem računu 1 % TDS, 1 % TDS Indija, 23% kriptovalute, finančni račun 2022, indijska davčna kriptovaluta, indijska davčna kriptovaluta, indijski finančni minister, indijski parlament, član indijskega parlamenta, indijski davek, lok sabha, sledenje TDS

Kaj po vašem mnenju ovira, kako Indija namerava obdavčiti zaslužke in transakcije s kriptovalutami? Opišite nam v spodnjem razdelku s povratnimi informacijami.

Kevin Helms Študent avstrijske ekonomije, Kevin je našel Bitcoin v 760 in je od takrat evangelist. Njegovi interesi so na področju varnosti Bitcoin, sistemov za zagon, omrežnih učinkov in presečišča med ekonomijo in kriptografijo.

Zasluge za slike6241: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je popoln za informativne funkcije. Zdaj to ni svetovalna ponudba ali nagovarjanje predloga za pridobitev ali promocijo ali priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, ponudnikov in izdelkov ali korporacij. Bitcoin.com zdaj ne bi predstavljal naložbenih, davčnih, pravilnih ali računovodskih priporočil. Niti podjetje niti ustvarjalec nista odgovorna, naravnost ali ovinkasto, za kakršno koli uničenje ali izgubo, ki bi nastala ali naj bi nastala zaradi ali v zvezi z izpuščanjem ali zanašanjem na kakršen koli transportni material, predmete ali ponudnike in izdelke, omenjene v tem členu.

6241

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -