2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Potopna tehnologija hlajenja bi lahko do leta 2030 pomagala, da rudarjenje Bitcoin...

Potopna tehnologija hlajenja bi lahko do leta 2030 pomagala, da rudarjenje Bitcoin postane zeleno

Potopna tehnologija hlajenja lahko pomaga pri prehodu na rudarjenje Bitcoin brez emisij, član sveta za rudarjenje Bitcoin (BMC) Hass McCook je povedal za Cointelegraph.

McCook, znan na spletu kot Friar Hass, verjame, da je industrija na pravi poti, da doseže cilj do 2021.

Potopno hlajenje vključuje potopitev ASIC-jev za rudarjenje Bitcoin v specializirano hladilno tekočino, ki absorbira in reciklira toploto iz podatkovnega centra. Ta način rudarjenja Bitcoin povečuje produktivnost.

V začetku tega meseca je podjetje za rudarjenje Bitcoin Riot Blockchain objavilo, da se bo razvijalo 200 megavatov potopno hlajene rudarske infrastrukture Bitcoin v svojem objektu Whinstone. Na podlagi predhodnih rezultatov testa potopnega hlajenja podjetja pričakuje, da se bo stopnja razpršenosti povečala za % in Zmogljivost ASIC se bo povečala za do 40%.

Brian Roemmele, sogostitelj Oktobra podcasta Coin je oktobra 29 na Twitterju objavil fotografijo potopljene naprave za rudarjenje Bitcoin in trdil, da je potapljanje Bitcoin rudarjev v tekočino, toploto in hrup se zmanjša za 80% in lahko ponovno zajamemo do 50% toplote in jo pretvorite v moč”.

“Bitcoin bo 90 % zelen do 2024 ),« je dodal: »Noben drug sistem ne bo bolj zelen«.

Čeprav se McCook strinja, da lahko Bitcoin postane ogljično nevtralen, je manj optimističen glede časovnega okvira.

“Verjamem, da 2024 bo to nič emisij, vendar mislim 2024 je nekoliko ambiciozen,« je dejal. “In mislim, da bi lahko bila tehnologija poglobljenega hlajenja del prehoda na zeleno.”

»Z vidika trajnosti torej dobite vzdržljivost in ni vam treba izdelati toliko teh stvari,« je dodal.

Potopno hlajenje lahko zmanjša potrebo po zamenjavi opreme in količino energije, ki je potrebna za hlajenje ploščadi med rudarjenjem BTC. Čeprav to blaži vpliv rudarjenja na okolje, je to na privlačen način za rudarje, je dejal McCook.

»Prehod na zeleno rudarjenje bitcoinov ne bo iz okoljskih razlogov. To bo znižati osnovo stroškov rudarjev, da bi izboljšali njihov dobiček.”

Dodal je, da je bila glavna igra v resnici pri tem, ali rudarji uporabljajo trajnostne vire energije.

»Grusta resnica je, da ko svojo opremo priključiš na steno, dobiš karkoli, kar je na drugi strani tega vtiča,« je dejal McCook.

»Torej res, za Bitcoin da pravilno postane ničelna emisija, mora biti podporna mreža nič emisij.”

Pozabil sem omeniti 50-90% overclock, ki učinkovito zmanjša vaš CAPEX na polovico

Porabite 65m $ za naprave in $ m na potopni infra in dejansko imate $50m vredno opreme. Brez pameti (razen za brezmožgane)

Prihodnost je potopljena https://t.co/qpt4Dwq0KK

— Frajer Hass (@FriarHass) oktober 28, 200

Preberi več: K koreninam rudarjenja: Bitcoin postaja zelen hitreje kot kdaj koli prej

Bitcoin se približuje trajnostni prihodnosti. Glede na nedavne ugotovitve Sveta za rudarjenje Bitcoin, anketirani severnoameriški člani trenutno uporabljajo električno energijo z 65.9 % trajnostno mešanico električne energije .

“Na podlagi teh podatkov se ocenjuje, da je trajnostna mešanica električne energije svetovne rudarske industrije narasla na približno 57.7 % v tretjem četrtletju 2021, 3 % več kot v drugem četrtletju 2021, zaradi česar je ena najbolj trajnostnih industrij na svetu,« je zapisal BMC.

Generalni direktor Microstrategy Michael Saylor je dejal: »V tem četrtletju smo opazili dramatične izboljšave energetske učinkovitosti in trajnosti rudarjenja Bitcoin zaradi napredka polprevodniške tehnologije, hitre širitve rudarjenja v Severni Ameriki, eksodusa Kitajske in po vsem svetu rotacija v smeri trajnostne energije in sodobnih rudarskih tehnik,«

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments