15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Potrebna je posebna delovna sila, ko tečaji kripto in veriženja blokov vstopijo...

Potrebna je posebna delovna sila, ko tečaji kripto in veriženja blokov vstopijo na fakultete

Ne bi smelo biti presenečenje, da je potreba po kandidatih, specializiranih za kriptovalute in verigo blokov, postala bolj očitna kot kdaj koli prej. To bi lahko pripisali dejstvu, da velika podjetja razpisujejo delovna mesta za kandidate, ki poznajo alternativna plačila in nastajajoče tehnologije.

Na primer, svetovni velikan programske opreme Apple je nedavno objavil načrte za zaposlitev novega vodja poslovnega razvoja z alternativnimi plačilnimi izkušnjami. Tudi druga vodilna podjetja, kot so PayPal, Venmo in Tesla, so iskala talente s strokovnjaki za blockchain in kriptovalute.

Kolegi pospešujejo tečaje blockchain in crypto

Številne fakultete in univerze ponujajo specializirane tečaje, ki študentom pomagajo, da bolje razumejo blockchain ekosistem. Na primer, direktorica X-Labs in Berkeley Blockchain Xcelerator Jocelyn Weber je za Cointelegraph povedala, da je na tem področju vse več povpraševanja po talentih, in opozorila, da kalifornijska univerza v Berkeleyju želi podpreti delovno silo v prihodnosti. Kot tak bo UC Berkeley verjetno še naprej razširil ponudbo tečajev v tehnologiji veriženja blokov:

“UC Berkeley že pet let ponuja tečaje verige blokov na različne teme in v različnih formatov in dolžin. Najnovejši, ki ga je ponudil Center za podjetništvo Sutardja, je bil “Building with Blockchain for Web 3.0″, v katerem je Parity Technologies podpiral skupaj z drugimi protokoli. ”

Weber je pojasnil, da je tečaj UC Berkeley’s Building with Blockchain for Web 3.0 študentom omogočil, da se naučijo podjetniških in tehničnih veščin, potrebnih za zagon lastnega zagona blockchain-a in ga predstavijo sodnikom na predstavitveni dan . Parity Technologies – podjetje, ki stoji za Polkadotom – je pomagalo oblikovati učni načrt tečaja in študentom celo svetovalo v upanju, da bodo lansirali svoj lasten zagon.

Po mnenju Weberja so tečaji, ki vključujejo pobude, kot je gradnja zagonov, eden od načinov, na katere si UC Berkeley prizadeva vključiti najnovejše tehnologije in razvoj v svoje naloge. “To našim študentom zagotavlja orodja, ki jih potrebujejo za vstop v delovno silo, z najpomembnejšim znanjem,” je dejala.

Poleg UC Berkeley Univerza v Wyomingu postaja tudi žarišče blockchain za izobraževanje. Steven Lupien, direktor Centra za blokovne verige in digitalne inovacije na Univerzi v Wyomingu, je za Cointelegraph povedal, da je UW v svoj učni načrt uvedel mladoletnika blockchain:

“To je interdisciplinarna mladoletnica na voljo študentom na naši Visoki šoli za gospodarstvo, inženiring in uporabne znanosti, ag in naravne vire ter na šoli za energetske vire. Univerza je ustanovila tudi Center za blokovne verige in digitalne inovacije, da bi akademskim enotam pomagala pri univerzitetnem usposabljanju, oblikovanju tečajev in sodelovanju z zunanjimi deležniki univerze. «

Lupien se zaveda vpliva digitalnih sredstev na podjetja. Omenil je, da so odgovorni za izobraževanje odgovorni za pripravo študentov, da postanejo produktivni člani delovne skupnosti. “Pomembno je, da razumejo to tehnologijo in primere njene uporabe ter kako bo vplivala na njihovo prihodnost,” je dejal Lupien.

Omeniti velja tudi, da se tečaji, ki se osredotočajo na finančno pismenost glede kriptovalut, ponujajo tudi študentom. Nazadnje je Electric Coin Company – podjetje, ki stoji za kriptovaluto Zcash (ZEC) – sodelovalo z Bronx Community College v pilotnem programu, imenovanem »Crypto in Context«, ki je specializirano za razumevanje kriptovalut v resničnem svetu.

Andre Serrano, strateško partnerstvo pri Electric Coin Company, je za Cointelegraph povedal, da nekatere najuspešnejše izdelke v tej panogi gradijo in uporabljajo ljudje, ki so že imeli koristi od sedanjega finančnega sistema. Vendar je Serrano omenil, da je bil »Crypto in Context« ustvarjen na podlagi predpostavke, da se lahko drugi učijo in gradijo skupaj s skupnostmi, ki so jih najbolj prizadele napake današnjega stanja:

„Finančna pismenost je znanje, ki ljudem omogoča odgovorne finančne odločitve – odločitve, ki vplivajo na naše vsakdanje življenje. Naš cilj tega pilotskega programa je bil odpreti vrata za večje sodelovanje v Bronxu in omogočiti dvosmerno učenje v kontekstu. Če ne povzdignemo njihovega glasu in jim ne kompenziramo povratnih informacij, nam ne uspe. «

Serrano je dejal, da je bil» Kripto v kontekstu «odprt za vse študente in sodelavce v skupnosti Bronx. College, pri čemer ugotavlja, da so se 25 študentje prijavili za brezplačni virtualni tečaj. Omenil je tudi, da je 70% udeležencev programa žensk, ki prihajajo iz različnih akademskih okolij. To je opazno, zlasti ker število žensk, ki vlagajo v kripto, še naprej narašča.

Poleg tega je Serrano omenil, da je 80% študentov, vpisanih na tečaj, preneslo denarnico z digitalno valuto. “V šestih tednih so študentje za izpolnjevanje nalog in neobveznih nalog zaslužili 2,3 ZEC,” je dejal.

Kako pomembni so ti tečaji?

Čeprav so tečaji blockchain in cryptocurrency pomembni za rast in uveljavitev industrije, je morda prezgodaj, da bi razumeli, kako ti učenja bodo vplivala na študente, ki iščejo službo na terenu. Na primer, kandidati, ki se prijavljajo za razpise v podjetjih Apple ali PayPal, lahko prihajajo iz tradicionalnih finančnih okolij, a kripto šibko poznajo, ker je tako nov.

Čeprav je to morda danes, nekateri inovatorji v panogi upajo, da bodo tečaji kriptovalut in blokovnih verig pripomogli k boljši nadarjenosti naprej. Nilesh Khaitan, vodja kripto podjetja Venmo, je za Cointelegraph povedal, da je pomanjkanje ozaveščenosti in splošnega znanja o kripto problemu številka ena pri sprejemanju digitalnih sredstev:

“Ljudje na splošno nimajo pojma, kje začeti svoje raziskave ali znanje. Tečaj oblikuje kurikulum in pot k temu, da postanemo vešče v vesolju. «

Khaitan je nadalje poudaril, da v kriptoprostoru obstajajo številne priložnosti za neinženirske vloge, kot so poslovni razvoj, trženje v skupnosti in še več. “Imeti netehnološki kurikulum je enako pomembno, da spodbujamo znanje o kripto, ne da bi se poglobili v njegove globoke tehnične vidike,” je komentiral.

Poleg tega so tečaji blockchaina in kriptovalut lahko koristni za tiste, že poznajo prostor. Guy Malone, certificirani strokovnjak za Bitcoin, je za Cointelegraph povedal, da je pred kratkim zaključil tečaj Univerze v Nikoziji Uvod v digitalne valute. Po Maloneovih besedah, čeprav je razumel pomen Bitcoina (BTC), se je želel globlje potopiti v kripto s tečaji:

“Vem, da z nekaj tečajev ali pridobivanje ene ali več preverljivih poverilnic, ki obstajajo do danes, da bi morda lahko zagotovil večji občutek zaupanja zainteresiranim stranem. «

Bo blockchain in kripto tečaji gredo v ospredje?

Čeprav so koristni, lahko traja nekaj časa, da vse večje univerze in fakultete začnejo ponujati tečaje blockchain in cryptocurrency. Lupien je na primer opozoril, da so omejeni viri izziv za univerze, ki želijo razširiti svoj učni načrt. “Kot novonastala tehnologija je le nekaj fakultet, ki imajo tako akademske izkušnje kot izkušnje za učinkovito poučevanje te tehnologije, vendar se to hitro spreminja,” je dejal Lupien.

Poleg tega lahko študentje dvomijo o ustreznosti teh tečajev, ker kripto in veriga blokov niso povsem običajni. Piergiacomo Palmisani, podpredsednik Blockchain Acceleration Foundation – neprofitne organizacije, ki univerzam pomaga pri vključevanju učnega načrta blockchain – je za Cointelegraph povedal, da je za študente izziv, da jih dovolj zainteresirajo za izbiro kariere v blockchainu pred varnim in dobro plačanim delom v tehnologiji , finance ali katero koli drugo področje. “Verjamem, da bodo študentje, ko bo iz kriptoindustrije prihajalo več zgodb o uspehu, bolj privlačili,” je dejal.

Kar zadeva univerze in fakultete, ki že ponujajo tečaje blockchain in crypto, se zdi, da napreduje. Weber je dejal, da čeprav UC Berkeley trenutno ne namerava študentom ponuditi diplome iz tehnologije veriženja blokov, obstaja možnost napredovanja: “Nikoli tega ne bi izključil kot prihodnjo možnost, zlasti kot manjšo ponudbo.”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments