24.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 24, 2022

Povsem različne plasti kripto stakinga znotraj ekosistema DeFi

- Advertisement -

Staking je bil nekdaj tekoče povedati nekaj dejanj v okolju kriptovalute, od zaklepanja vaših žetonov v pripomoček za decentralizirane finance (DeFi) ali centralizirano borzo (CEX) do uporabe žetonov za zaviranje infrastrukture vozlišča validatorja na Omrežje proof-of-stake (PoS).

PoS je nedvomno eden izmed najbolj razvrščenih mehanizmov, ki omogoča verigam blokov za potrditev transakcij in se je razvil v pristno zamenjavo mehanizma konsenza na verodostojno dokazilo o delu (PoW), ki ga je ustvaril Bitcoin.

Rudarji potrebujejo na tone računske energije za izvajanje energetsko intenzivnega PoW, medtem ko PoS zahteva vlaganje kovancev kot zavarovanje za potrditev blokov in preverjanje transakcije, ki je izjemno energetsko učinkovitejša in predstavlja veliko manj grožnje centralizacije. To je eden najpogostejših razlogov, zakaj so podjetja, ki uživajo v Mozili, spremenila svoje police zavarovanja donacij, da bi najbolj produktivno pridobila kripto donacije PoS v skladu s svojimi “podnebnimi zavezami”.

Pričakuje se, da bo protokol Ethereum zaživel v prehodu na mehanizem soglasja za PoS prej kot ob ustavitvi enega leta. Na načrtu za povečanje omrežja se združitev čuti le na neki stopnji znotraj kotička. Rudarji Ethereuma bodo želeli rudariti določeno kriptovaluto ali se obrniti na vložek ob priložnosti, s katero se razkošujejo, da bi še naprej varovali omrežje.

Dogecoin prav tako načrtuje, da bo sestavil ta prehod v dolgem dnevu.

Nagrade za vložke so spodbude, ki so ponujene sodelujočim v verigi blokov za potrditev trenutnih blokov. Obstaja nekaj načinov, kako lahko sodelujete pri vložkih znotraj kriptoekosistema:

Potekajte po vozlišču za preverjanje zaupanja Dovoljenja za dokazovanje deleža za nekoga z osebnim računalnikom, da se zadržuje v vozlišču in potrdi transakcije s sodelovanjem v okviru soglasja izbrane verige blokov. Validatorji so naključno dodeljeni za preverjanje bloka.

Validatorji želijo zgraditi svojo zelo zaupanja vredno infrastrukturo za vstavljanje v vozlišče. Odvisno od omrežja lahko kot validator zahteva visoke vstopne stroške, saj želi količina žetonov zastavljena prej, kot da bi bila objavljena.

Dokler je vozlišče validatorja v živo, so žetoni zastavljeni so vsi zaprti in dohodki donos. Izvajanje vašega vozlišča zaupanja je lahko za novince celo subtilno in tehnično in, če je izvedeno nepravilno, lahko povzroči finančne izgube ogroženih žetonov.

Pooblaščenec za validatorjaŽetone omrežij PoS je mogoče dodeliti celo tretji priložnosti za ukaz, da bodo prevzeli svoje vozlišče zaupanja in potrdi transakcije. Tukaj je veliko manj subtilen način kot zagon vašega vozlišča zaupanja, vendar vključuje delegate, ki postanejo člani skupine za vstavljanje in zaupajo izbranemu validatorju s svojimi žetoni.

Projekti, ki so bogati v Stake.fish, zagotavljajo »Staking as a Carrier«, da se prepričate o legitimnosti teh validatorjev. Ustanovitelj potrjevalnih izdelkov in storitev Stake.fish je tudi soustanovil f2pool, brez dvoma enega ključnih največjih rudarskih bazenov Bitcoin in Ethereum.

Podobno kot vodenje rudarskega bazena tudi za založbe potrebuje redko ekipo inženirjev. Glavna nezdružljivost se nanaša na ciljno občinstvo. Medtem ko se rudarski bazeni ukvarjajo z rudarji, so založniki namenjeni nekomu, ki ima žetone PoS. Dasom Music, vodja prodaje za Stake.fish, je za Cointelegraph povedal:

»Upravljanje in izgradnja naše zaupanja vredne infrastrukture je naš pristop k prispevanju k kriptoekosistemu. Pogovarjamo se s pobudami, oceniti ekosisteme, poleg tega pa slišati našo sosesko, da sestavimo možnost o trenutnih verigah, na katere bi lahko počakali. Tako zagon vašega vozlišča zaupanja kot delegiranje na validator sta eden od najbolj zaslužnih načinov za odpravo aktivnega vračanja vaših žetonov, vendar napredujete za ceno, da vaši viri postanejo nelikvidni za dolžina situacije.

Povezan: Ethereum 2.0 staking: Začetne datoteke na vložku ETH

Liquid stakingV zadnjih letih nekaj pobud vsebuje vzklili, ki imetnikom žetonov zagotavljajo kar koli drugega za skupine za zastavljanje in rešujejo nelikvidnost zastavljanja, hkrati pa nemoteno prispevajo k validaciji omrežja.

Lido (LDO), najbolje uvrščen protokol po zaklenjeni celotni ceni (TVL), podpira nekaj blokovnih verig z njihovimi žetoni, ki prinašajo donos, razkošno v Ether (ETH), Cosmos (ATOM), Solana (SOL), Polkadot (DOT), Cardano (ADA) in še več. Gre za protokol brez skrbništva, vendar ni brez dovoljenja, ker Lido DAO izbere validatorje z glasovanjem pri upravljanju. Stake.fish je vrsta, ki je odvisna od validatorjev, za katere je soseska Lido izglasovala, da počakajo na protokol.

Druge pobude, ki so bogate v Rocketpoolu (RPL), so se odločile, da se osredotočijo na čudovito podporno likvidno vlaganje za ETH na 2d. Rocketpool je protokol brez dovoljenja, tako da se lahko nekdo razvije v operaterja vozlišča.

Tudi če predpostavimo, da je predpis podobno, so žetoni LDO popolnoma drugačni od žetonov RPL.

Ti žetoni, vloženi v Lido, so vezani na verodostojni žeton. Ta pristop, da je 1 ETH analogen 1 Lido stETH (STETH). Ta vrsta je analogna kmetovanju pridelka v DeFi-ju in zahteva ceno plina, ki jo je treba izkoristiti z vsako transakcijo.

Žetoni Rocketpoola bodo ostali kot nameščena količina Rocket Pool ETH (RETH), vendar je cena teh žetoni se bodo sčasoma izboljšali, ker decentralizirano omrežje vozlišč zasluži nagrade, zaradi česar je cenovno učinkovitejše, saj ne zahteva zbiranja žetonov.

Liquid staking je nekoč postal ustvarjen z zmogljivostmi DeFi, ker je visoka stranke teh žetonov. Zastavljeni žetoni vsebujejo ceno in bi verjetno bili prej kot zavarovanje za številne decentralizirane zmožnosti za odpravo visokega donosa od nagrad za vlaganje.

Glavna in glavna poraba v DeFi na 2d je zagotavljanje izstopne likvidnosti za te protokole likvidnega zalaganja prek likvidnostnih skladov. Likvidnostni sklad Curve Finance žetonov ETH + STETH omogoča zamenjavo STETH za ETH, dokler združitev ni popolna. RETH ima tudi likvidnostni bazen v Curve Finance.

Verjetno bi obstajal celo likvidnostni bazen, ki bi olajšal zamenjave med STETH in RETH z več kot $100 milijonov sredstev, zaklenjenih na Convex Finance.

Zaklepanje žetonov v protokolu DeFiProtokoli v DeFi lahko spodbudijo sodelavce, da zaklenejo svoje žetone v zameno za nagrade v okviru izuma donosa. To se bo verjetno izvajalo za protokole posojanja in izposojanja, ki so razkošni v Aave (AAVE), za prikaz likvidnosti na decentralizirani borzi (DEX), razkošno v Uniswap (UNI) ali SushiSwap (SUSHI) in čakanje na operacije, povezane z upravljanjem, decentraliziranih neodvisnih organizacije (DAO).

Uprava je v bistvu opazila največ inovacij v zvezi z vložkom, saj je maneken za deponiranje (VE) nekoč postal nekdanji zaradi številnih zmogljivosti DeFi, da bi uskladil prizadevanja v soseščini in spodbudil dolgoročno ozaveščenost o protokolu.

Curve Finance je pridobil glavno pozornost z uporabo tega mehanizma, saj je Curveov native žeton (CRV) deponiran v pogodbo o deponiranju glasovalnih pravic za obdobje od 1 tedna do štirih let; daljša kot je pogodba, enostavnejša je glasovalna energija, ki jo bo žeton VE zadržal.

Dve izdaji sestavljata svetovni vrtenje DeFi sferično:

• Likvidnost

• Spodbude

Protokoli potrebujejo likvidnost, mi pa potrebujemo spodbude. Trdimo, da smo v tem zaradi tehnologije, a tudi razumemo.

Protokoli se tega zavedajo. Borijo se za našo likvidnost in nas spodbujajo z iznajdljivimi nagradami.

— Ross Booth (@rossboothr) 9. marec 2022 Kolokvijalno imenovane “vojne krivulj” v DeFiju, protokoli, ki so bogati v Convex Finance, vsebujejo vgrajen konstruktivni sferični ta mehanizem za prepričanje Dodeljevanje žetonov Curve Finance in se pritrdijo, ker so storitve likvidnosti napitnine za žetone upravljanja CRV, zaradi česar je šesti največji pripomoček DeFi z $ . milijard TVL na datoteke DeFi Llame v času pisanja.

Povezan: Kripto staking: enostavni programi za krajo v bistvu najbolj produktivnih kovancev za vlaganje za pasivni zaslužek

Vstavljanje prek CEXCentralizirane borze predstavljajo nekaj nadomestnih predlogov za vstavljanje, o katerih je bilo govora zgoraj v d neporušeno skrbništvo in dovoljen način. Borza bo zastavila žetone v imenu strank in priložila poizvedbo za ceno v zameno za izdelke in storitve zastavljanja.

Binance, največja kripto borza, omogoča strankam, da vložijo svoje žetone za zaklenjeno dolžino ali v tekočem pristopu, pri čemer se zanašajo na njihovo izbiro in ugodijo apetitu. Za te stranke, ki vložijo ETH, platforma ponuja izstopno likvidnost v okviru izuma žetona Binance ETH (BETH) do trenutka, ko se združitev izvede. Binance je pred kratkim uvedel trenutni program zastavljanja TerraUSD (UST) za več kot 30 milijonov strank.

Kraken, katera koli druga glavna borza, ponuja izdelke in storitve za vlaganje, vendar ne ponuja možnosti izstopne likvidnosti. Tisti kupci, ki vlagajo ETH, bodo želeli počakati do združitve, da bi zgradili likvidno sredstvo. Prav tako je pred kratkim napovedal nakup platforme za zastavljanje brez skrbništva, Staked za nerazkrit znesek, ki je bil nekoč opisan kot “brez dvoma ena ključnih največjih pridobitev kriptoindustrije do te točke.”

Zaklenjeni žetoni, ki odpravijo donosStaking prihaja iz PoS, vendar je njegovo zaupanje v DeFi in kriptovalute prevzelo kot polno. V času pisanja se vsak žeton, ki je zaklenjen tako za čakanje v omrežju prek validatorja ali nekdanjega v decentraliziranem pripomočku, šteje za zastavljenega.

Zgoraj omenjeni primeri prikazujejo povsem druge načine zastavljanja žetonov in tako vsi napredujejo s popolnoma različnimi posledicami in značilnostmi. Žetoni za vlaganje ponujajo trdno osnovo za prihodke, hkrati pa prispevajo k celotnemu ekosistemu omrežja.

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -