18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Pozabite na Elona, ​​zato bi morali trgovci z bitcoini namesto tega gledati...

Pozabite na Elona, ​​zato bi morali trgovci z bitcoini namesto tega gledati indeks ameriških dolarjev

Cene bitcoinov (BTC) so se 4. junija znižale za skoraj 5%, kar je nadaljevalo padec v petkovo sejo, ko so se vlagatelji spopadli s kriptičnimi tweetovi Elona Muska o kriptovaluti, kar je sprožilo špekulacije, da bi izvršni direktor Tesle lahko odložil preostanek podjetja 40, 2000 zaloga BTC.

# Bitcoin pic.twitter.com/lNnEfMdtJf

— Elon Musk (@elonmusk) 4. junija, 2021

Kljub temu pa se je premaknilo Bitcoin tudi sočasno z velikim skokom v ameriškem dolarju indeks (DXY), kar je sprožilo špekulacije, da je več kot en dejavnik pospešil dramatičen padec kriptovalute med poznim četrtkovim in zgodnjim petkovim zasedanjem.

Za nazaj indeks ameriškega dolarja, ki meri moč dolarja glede na košara najvišjih tujih valut, povišana za 0. 18%, da bi dosegli tritedensko najvišjo vrednost 90. 627 po Muskovem tvitu. V istem obdobju pa so se cene Bitcoinov zrušile za 9. 31%, da doseže najnižjo dnevno vrednost ($ , 593.

Spodnji grafikon prikazuje takojšnje Bitcoin odgovor na Muskov tweet – velika rdeča sveča na urnih grafikonih, ki ji sledijo daljši upadi. Kljub temu, da se dolar ne odziva izključno na mošusov tweet proti Bitcoinom, se dolar tudi začne dvigovati ob stalnih ponudbah navzgor na tradicionalnih trgih, sčasoma pa beleži svoje največje dnevne dobičke od septembra 2020.

Padec Bitcoina po Muskovem tweetu je sovpadal tudi z oživitvijo indeksnega trga v ameriških dolarjih. Vir: TradingView

Sezonski trgovci s kriptovalutami Bitcoin dojemajo kot sredstvo proti dolarju, predvsem zato, ker merilo crypto predlaga, da deluje kot zatočišče proti devalvaciji. Pripoved je dobila zagon predvsem po COVID-u marca 2020 – 15 trk svetovnega trga, ki ga vodi pandemija.

Dogodek je spodbudil Zvezno rezervo, da sproži podporne ukrepe brez primere, vključno z skoraj ničelnimi obrestnimi merami in neomejenimi programi za nakup obveznic, da bi zaščitila ameriško gospodarstvo pred posledicami pandemije.

Medtem je ameriška vlada začela tri zaporedne spodbujevalne programe – marca 2,8 bilijona dolarjev 2020, (692 milijard v decembru 2020 in marca 1,9 bilijona dolarjev 2021 – pomagati Američanom pri plačilih z neposrednimi čeki, pri katerih obstaja verjetnost, da bodo na poti.

Mesečni javni dolg v ZDA od aprila 2020. Vir: Statista

Ekspanzivne politike so breme ameriškega javnega dolga povečale s $ 24. 97 v bilijonih aprila 2020 do $ 28. 174 v bilijonih v aprilu 2021. Posledično se je moč dolarja glede na glavne valute zmanjšala za več kot 12. 5% od marca 2020. Medtem je uspešnost Bitcoinov v istem obdobju severno od 855%.

– Vince Prince (@VincePrince 900 ) 2. junija, 2021

Četrtkov padec na trgu Bitcoinov čez noč je potrdil kratko negativno korelacijo z ameriškim dolarjem na kratkih rokih.

Vendar pa se na tedenskem grafikonu obe sredstvi še naprej gibljeta obratno in opozarjata, da je Musk s svojo izpostavljenostjo BTC v višini 1,3 milijarde USD v USD ostaja nepomemben za veliko bolj pereča makroekonomska vprašanja, vključno z inflacijo.

Negativna korelacija bitcoinov in ameriških dolarjev negativna korelacija od marca 2020. Vir: TradingView

Elon Musk je faza

Tesla se še naprej bori da ustvari zaslužek od prodaje svojih električnih vozil, ki prikazuje vloge podjetja v prvem četrtletju. Od prijavljenih milijonov dolarjev 594 milijonov je znašalo le manj kot $ 94 je prišlo iz njenega dejansko poslovanje – ostalo pa je prišlo s prodajo svojih donosnih deležev BTC (~ 272 milijonov) in regulativni krediti.

Skratka, Muskova Bitcoin igra je podobna igri trgovca na drobno.

Podjetnik milijarder je kriptovaluto doslej obravnaval kot orodje za izravnavo slabega poslovanja svojega podjetja.

To je še razvidno iz njegovih flip-flop potez, ko BTC sprejema kot plačila, čemur so sledili tweetovi, da bi Tesla morda odložil celotno svojo Bitcoin lastnino, kar bi še vodilo do njegovega razpada meme – ki mimogrede pride na istega dne, ko so svetovni mediji poročali o 50% upad prodaje avtomobilov Tesla na Kitajskem zaradi težav s kakovostjo.

Teslina naročila na Kitajskem so se maja prepolovila – informacije https://t.co/byiMlnKqWk pic.twitter.com/uSYoh9n5ei

— Reuters (@Reuters) 3. junija, 2021

Toda Muskov vpliv na trg Bitcoin se zmanjšuje z vsak njegov antikripto tvit dokazuje, da obseg kriptovalute upada. Na primer, njegova sredina maja na Twitterju, ki je pljunil s kripto vplivalci, je zrušila tečaj BTC / USD s tako visokih $ 58, do $ 28, 000 – a približno 42% upada. Toda tudi takrat se je par skoraj znebil 30% teh izgub kasneje.

Za primerjavo, najnovejša sveča Elon Musk je na koncu izbrisala le 3 dolarje , 500 iz vrednotenja Bitcoinov, beleženje približno 9% izguba znotraj dneva.

Pripisovanje tega smetišča Elonu je zanikanje, da izbruh ni imel obsega in ni mogel ‘ t razbiti 39, 5k upor. Ko je tvitnil, je cena že po treh poskusih zloma padla

– FF Myöhäänen (@myohaanen) 4. junija, 2021

Zato Bitcoin še naprej dolgoročno trguje navzgor, ki ga vodijo isti temelji proti dolarjem, ki so vanj privabili podjetja, kot je Tesla prvo mesto. Pričakuje se, da bo več bikovskih napovedi za kriptovaluto prišlo iz svežnja vladnih izdatkov predsednika Joeja Bidena v višini 6 bilijonov dolarjev, kar bi še povečalo pritisk na ameriški dolar.

Bajdenov načrt obsežnega dolga in monetizacija Feda lahko resnično škodujeta stanju rezerve ameriškega dolarja.https: //t.co/S7dFgOvYFY

— Daniel Lacalle (@dlacalle_IA) maj 29, 2021

Za zdaj kriptovaluta ostaja v tehničnem zastoju in čaka na odločen premik iz trenutnih $ 30, – $ 40, obseg. Mošus je stara novica. Nadaljujte, Bitcoiners.

Ta članek ne vsebuje nasvetov ali priporočil za naložbe. Vsaka investicijska in trgovinska poteza vključuje tveganje, bralci pa morajo pri odločanju opraviti lastne raziskave. Stališča, misli in mnenja, izražena tukaj, so samo avtorjeva in ne odražajo ali predstavljajo stališč in mnenj Cointelegraph-a.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments