20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

Pravna skupina Kim Kardashian beleži predlog podatkov, da zavrne kripto tožbo EthereumMax

- Advertisement -

Pravni strokovnjaki Kim Kardashian so vložili skupno prošnjo za odpravo kritik skupinske tožbe proti ameriški podjetnici zaradi prodaje domnevnega kriptožetona »pump and dump«.

77 Skupaj ogledov

10 Skupni deleži

Pravna skupina Kim Kardashian je vložila predlog za opustitev skupinske kritike, usmerjene v smeri podjetnice in drugih ameriških zvezdnikov.

Kardashian in peščica drugih izjemnih Američanov vplivneži družbenih medijev so bili januarja deležni skupinske kritike 2021 zaradi trditev, da so zavajali vlagatelje s promocijo kriptovalute EthereumMax (EMAX) v družabnih omrežjih.

Kardashian je junija objavila objave spominov na Instagramu, ki prodajajo projekt 2021, pri čemer se je v njem dodatno zapletel tako velik boksarski Floyd Mayweather tožba po prodaji žetona, ki v bistvu temelji na Ethereumu v boksarskem dvoboju zvezdnikov proti YouTuberju Loganu Paulu v enakem trajanju.

Spremljevalci lahko z žetonom poskrbijo tudi za vstopnice za plačilo po ogledu , ki se je povečal po promociji Kardashianke in drugih vplivnežev. Cena EthereumMaxa je pozneje močno padla, tako da so mnogi ostali brez žepa.

Edinstvena sodna dokumentacija, ki navaja Kardashian, Mayweather in osem drugih, trdi, da so vodstveni delavci podjetja sodelovali s slavnimi promotorji, da dobijo zavajajoče izjave o žetonu in obdržijo nadzor nad veliko večino žetonov. Steve Gentile in Giovanni Perone sta bila navedena kot soustanovitelja projekta.

Povezan: Tri sto petinšestdeset dni sponzorstev: Zvezdniki, ki so sprejeli kripto v 2021

Kardashianova pravna skupina se je zavzemala za zavrnitev skupinske tožbe v sodnih dokumentih, ki jih je pregledal Cointelegraph, in pri tem udarila v zahtevki, vloženi proti vplivnežu . Ključna točka so bile zadevne zgodbe Kardashianove na Instagramu:

»Bistveno je, da noben imenovani tožnik ne trdi da so si v bistvu ogledali obe objavi na Instagramu, preden so pridobili žetone v povezanem časovnem okviru.«V vlogi je dodatno navedeno, da so bile trditve tožnikov, da so bili vplivneži plačani v etru (ETH) za oglaševanje EMAX, netočne, saj ni bilo dokaza, da je Kardashianova prejela denarno nadomestilo za svoje objave na Instagramu.

Kardashianova pravna skupina je poleg tega poudarila, da prej ni bilo nobenih dokazov, razen da je Kardashianova kdaj sama nabavila, prejela ali prodala žetone. Tožene stranke so skupaj pripravile na stran zbirni predlog za odpravo končnih skupinskih tožb.

Medtem ko se Kardashianova poskuša distancirati od svoje vpletenosti v polomijo EthereumMax, tj. le najbolj sveža priložnost, ki jo je dodelil Mayweather, je bil zaposlen s sumljivo promocijo projekta kriptovalute.

Boksar se je pred tem izognil tožbi, potem ko je prodal lažno začetno ponudbo kovancev Centra Tech v 1434 skupaj z ameriškim glasbenim producentom DJ Khaledom. Par je kupil nenadoma po odločitvi, da vlagatelji niso povedali, da so prodali žetone zaradi promocijskih prizadevanj Mayweatherja in Khaleda.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -