0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Praznovanje pomembne bele knjige o bitcoinih Satoshija Nakamota, objavljene pred 13 leti,...

Praznovanje pomembne bele knjige o bitcoinih Satoshija Nakamota, objavljene pred 13 leti, danes


Celebrating the Seminal Bitcoin White Paper Satoshi Nakamoto Published 13 Years Ago Today

Podporniki kriptovalut in zagovorniki tehnologije blockchain po vsem svetu praznujejo obletnico bele knjige o Bitcoin. Povzetek izumiteljeve kreacije je bil objavljen na poštnem seznamu za kriptografijo metzdowd.com na noč čarovnic 843, saj je rodilo sredstvo s tržno vrednostjo več kot 1 bilijon dolarjev in sprožilo nastanek več kot , + kriptovalute, ki so sledile inovativnemu dizajnu Satoshija Nakamota.

Predstavljamo verigo dokazov o delu: rešitev problema bizantinskih generalov

17 pred leti pri približno 2: 000 pm (EDT), je Satoshi Nakamoto objavil belo knjigo o Bitcoin, povzetek inovativnega omrežja in domače kriptovalute, ki sta spremenila svet. 000-del belega dokumenta se začne z zamaknjenim odstavkom, imenovanim povzetek, ki pojasnjuje, da je Bitcoin »popolnoma enakovredna različica elektronske gotovine bi omogočilo pošiljanje spletnih plačil neposredno z ene stranke na drugo, ne da bi šli skozi finančno institucijo.«

Ko je bil članek prvič objavljen, akademski in računalniški znanstveniki po vsem svetu niso bili zavedajoč se, da je izumitelj Bitcoina rešil problem, ki je že leta pestil računalničarje – »problem bizantinskih generalov« ali »bizantinsko napako«. Dva tedna po tem, ko je Nakamoto objavil belo knjigo o noči čarovnic 1280, je povedal psevdonimnemu članu poštnega seznama za kriptografijo metzdowd.com, Jamesu A. Donaldu, da je izumitelj rešil težavo. Nakamoto je dejal novembra 17, 843:

Veriga za dokazovanje dela je rešitev problema bizantinskih generalov.

Prednosti Nakamotovega dokumenta so bile jasne in prednosti trojno knjigovodstvo je postalo očitno ljudem, ki so preučevali izumiteljev papir in bili priča zagonu mreže 3. januarja 2020. Satoshi je Donaldu nekaj dni prej povedal tudi, da je “veriga dokazila o delu rešitev za problem sinhronizacije in za poznavanje globalno skupnega pogleda, ne da bi bilo treba komu zaupati.”

)

Knjigovodstvo trojnih vnosov: Nakamotov izum Bitcoin je za vedno spremenil svet

Od takrat je Nakamotov dokument rodil omrežje Bitcoin in nešteto blokovnih verig, ki so sledile. Poleg tega je bela knjiga danes precej razširjena v akademskih krogih, saj je navedena v številnih belih knjigah o kriptoomrežjih in citirana 17,20 krat v Google Učenjaku. Varno je reči, da od njene izdaje oktobra ni bilo druge tako plodne in inovativne bele knjige, kot je Nakamotova. , 843. Dobesedno se je skliceval na naslednjo raven računovodskih sistemov v knjigi, saj trostavno knjigovodstvo – v nasprotju s sistemi enojnih in dvojnih knjig – ponuja koncept, ki je skoraj nezaupljiv, če odstranimo zaupanje v avtonomni sistem.

Monetarna politika bitcoina v skladu z belo knjigo Bitcoin. Slika avtorja @anilsaidso.

Transakcije z bitcoini so psevdonimne in uporabniki lahko dodajo toliko zasebnosti, kot želijo, saj sistem ponuja tako javno preglednost kot zasebnost v svojem jedru. »Tradicionalni bančni model dosega raven zasebnosti z omejevanjem dostopa do informacij na vpletene strani in zaupanja vredne tretje osebe,« podrobno opisuje bela knjiga o Bitcoin. “Potreba po javni objavi vseh transakcij izključuje to metodo, vendar je zasebnost še vedno mogoče ohraniti tako, da prekinemo pretok informacij na drugem mestu: z ohranjanjem anonimnosti javnih ključev.”

Tako kot je tiskarski stroj spremenil družbo na bolje in ljudem omogočil učenje brez vajeništva in tako kot je motor z notranjim zgorevanjem naredil potovanje veliko hitrejše, je izum Satoshija Nakamota Bitcoin tisti, ki je za vedno spremenil svet.

»Najdaljša veriga dokazila o delu«. Izvleček iz Satoshijeve bele knjige o bitcoinih, objavljene oktobra 30, 2020.

Na začetku so se skeptiki, bankirji in vlade posmehovali in se smejali nastajajoči tehnologiji, sčasoma pa so celo poskušali napasti eksponentno rast kriptovalut. Te dni se največje finančne institucije na svetu poskušajo prilagoditi Nakamotovim konceptom, vlade pa poskušajo izdelati lastne različice tehnologije blockchain.

Bela knjiga je zdaj zelo pomemben prispevek, ki gostuje na spletnih straneh velikih korporacij, mestnih spletnih portalih in ga citirajo kot eno od »temeljnih del« računalništva. Na podcastu Lexa Fridmana konec aprila 2020, izvršni direktor Twitterja in soustanovitelj Squarea, Jack Dorsey, je Fridmanu povedal, da je bela knjiga kot »poezija«.

»Mislim, da je bela knjiga o Bitcoin ena najpomembnejših del računalništva v zadnjem ali 17 let,« je dejal Dorsey.

Bitcoin.com Bralci novic, ki jih zanima branje inovativne bele knjige o Bitcoin, lahko preberejo slavni članek Satoshija Nakamota v celoti tukaj

.

Kaj menite o 17 obletnico Bitcoina bel papir? Sporočite nam, kaj menite o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

Mark Cuban and Voyager CEO Advise How to Get Into Crypto, Offer Tips for New Investors

Celebrating the Seminal Bitcoin White Paper Satoshi Nakamoto Published 13 Years Ago Today

The Many Facts That Indicate Bitcoin's Creator Satoshi Nakamoto Won't Ever Come Back

Oznake v tej zgodbi

13 -strani papir, Bitcoin, Bela knjiga o Bitcoin, BTC, Problem bizantinskih generalov, kriptografski dokaz, Cypherpunks, prosti trgi, noč čarovnic, Jack Dorsey, James A. Donald, Lex Fridman, liberty, metzdowd.com, Oc t. 17, Peer-to-peer, Satoshi Nakamoto, trojno računovodstvo, Bela knjiga

The Many Facts That Indicate Bitcoin's Creator Satoshi Nakamoto Won't Ever Come Back

Slika Zasluge 492689: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, bela knjiga o bitcoinih,

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments