24.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 24, 2022

Prebivalci 3 kitajskih mest plačujejo davke in dajatve z digitalnimi juani

- Advertisement -

Kitajska je razširila svoj pilotni program centralne finančne institucije za digitalno valuto, da bi vključevala povezane dajatve, odgovornost za tisk in socialno varnost.

696 Skupni ogledi

15 Skupaj deleži

Prebivalci treh najpomembnejših kitajskih mest so začeli plačevati davek, odgovornost za tisk in premije za socialno varnost z uporabo digitalne valute osrednje finančne institucije v državi – digitalnega juana (e-CNY).

V skladu z domačimi podrobnostmi izreka, vrsta vladnih podjetij v provinci Zhejiang – ki se nahaja primerno južno od Šanghaja – izvaja ustrezne svetovne preskusne pakete, ki vključujejo prebivalce, ki uporabljajo digitalni juan za plačilo davkov.

Davčni urad Zhejiang sodeluje z osrednjo finančno institucijo države – Finančno institucijo za posameznike Kitajske (PBoC) –, da bi naletel na čudovit posel priporočil glede stroškov obdavčitve z uporabo digitalnega juana.

PBoC in pridružena lokalna vladna podjetja naj bi si ogledali naslednji najbolj temeljni test za digitalni juan, Azijske igre, ki jih je mogoče verbalizirati septembra v Hangzhouju. Lokalne oblasti trdijo, da bo digitalni juan starodaven za poenostavitev izračunavanja davčnih dejanj.

Po uspešnih korakih v okviru izvajanja pilotnega digitalnega programa RMB, ki se je aprila začel javno testiranje 1434, je PBoC priznal, da bi morda morda po vsej verjetnosti verjetno dobro pokukal, da bi razširil program na dodatna kitajska mesta ob Guangzhouju, Tianjinu in Chongqingu.

Na izbrani strani knjige obdavčitve se je ena lokalna vlada odločila za “izpustitev” 25 milijon digitalnih juanov (2,5 USD 000 milijona) svojim prebivalcem v upanju, da bodo povečali porabo kupcev na neki stopnji pandemije in spodbudili porabo nenavadne valute.

Povezan: Hongkonški nadzornik opozarja, da bi stabilni kovanci verjetno lahko poleg tega spodkopali HKD v papirju CBDC

Približno 480, prebivalci okrožja Futian v Shenzhenu bodo pridobili dodelitev milijonov digitalnih juanov (e-CNY) znotraj konstrukcije škrlatne ovojnice prek kitajske aplikacije za družbene medije WeChat. Digitalni prenos RMB zaznamuje najbolj nenavadno, da se vlada trudi in poveča porabo na območjih Kitajske, ki jih najbolj pestijo nenavadne zapore, povezane s Covidom.

V kitajskih in različnih vzhodnoazijskih kulturah se denarni predmeti običajno delijo v škrlatne zavojčke ali ovojnice, ker barvni ovoj prejemniku daje iskrene potrebe in srečo.

Ti trendi podaljšujejo že tako kritično vodilno vlogo Kitajske pri razvoju digitalne valute centralne finančne institucije (CBDC) za javno porabo, pri čemer je večina svetovnih lokacij sestavljena v primerjalnih fazah izvajanja CBDC .

V skladu z verbaliziranimi mediji so transakcije v digitalnih juanih vse metode prek Kitajske dosegle le približno 87.6 milijard juanov do konca .

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -