18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Preboj velikega bloka: 1 Gigabyte BCH Scalenet Block, izkopan z Raspberry Pi4

Preboj velikega bloka: 1 Gigabyte BCH Scalenet Block, izkopan z Raspberry Pi4

raspberry pi4

Čeprav se zdi velik blok v primerjavi z majhnimi bloki je razprava končana, je še vedno pomembna na področju kriptovalut in nekateri uporabniki se še vedno poglabljajo v meje velikih blokov. Mtrycz, pisec, ki izkorišča platformo za branje read.cash, trdi, da je z uporabo Raspberry Pi4 na skali Bitcoin Cash izkopal 1 gigabajt (GB) bloka in pokazal, da je res mogoče rešiti te velikosti blokov, čeprav le na eksperimentalen način za zdaj.

1 GB bloka, pridobljenega z Raspberry Pi4

Mtrycz, pisatelj, ki redno objavlja poskuse na spletni platformi read.cash, ki temelji na BCH, je dosegel rudarski preboj z rudarjenjem velikega bloka velikosti 1 GB z zgolj računalniško močjo Raspberry Pi4. Mtrycz je trdil, da je to storil z uporabo nove “lahke” predloge, ki jo je lani ustvaril BCHN, trenutno vodilno izvajanje celotnega vozlišča Bitcoin Cash (BCH).

Vendar to ni bilo lahka naloga. Medtem ko je blok miniran, je trajalo nekaj časa, da ga naredite. Po njegovih poročilih je celotna preizkušnja trajala več kot dve uri, stroj pa je približno v 5,2 milijona transakcij izkopal blok z več kot 5,2 milijona transakcij 50 minut. To ni bil prvi poskus na tem področju, saj je že prej eksperimentiral z rudarstvom 256 MB blokov s pozitivnimi rezultati.

Ti poskusi kažejo, da je, čeprav na eksperimentalen način, mogoče obdelovati velike bloke z obstoječo tehnologijo in današnjo strojno opremo, možnosti pa se bodo še povečale z nadaljnjim napredkom internetne hitrosti in računalniške moči. V zvezi s tem je Mtrycz izjavil:

Izboljšave tehnologije bodo razširile meje možnega in varnega. Lepo je biti del skupnosti, ki premika te meje, saj je Bitcoin Cash dostopen za ves svet

Veliki blok v primerjavi z majhnimi blokovskimi debatnimi površinami

Če se tehnologija še naprej izboljšuje na vsi dokazi kažejo, da bodo končni uporabniki imeli priložnost zagnati svoje vozlišče in preveriti svoje transakcije s prodajno strojno opremo, k čemur bodo pripomogle novosti na področju programske opreme.

To bi tudi pomenilo, da je mogoče skaliranje resnično doseči na trajnosten način, samo s povečanjem velikosti blokov v povezavi s tehnološkim napredkom, kar so majhni blokatorji mislili (in še vedno mislijo), da ni mogoče, in so se odločili za merjenje z uporabo drugih slojev za vzdrževanje manjšega bloka velikost.

Kaj meniš o rudarjenju Raspberry Pi4 1 GB bloka? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Standard Chartered Bank Launching Cryptocurrency Exchange and Brokerage

Artists Plan to Erect a Bronze Satoshi Nakamoto Statue in Budapest to Honor Bitcoin's Creator

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments