17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Predlagana zakonodaja o prepovedi kriptografije naj bi bila v pregledu s strani...

Predlagana zakonodaja o prepovedi kriptografije naj bi bila v pregledu s strani indijske vlade

Oblasti v Indiji naj bi pretehtale možnosti glede kripto predpisov v državi.

2475 Skupno ogledov

6 Skupaj delnice

Proposed crypto ban legislation reportedly under review by India’s government

Indijska vlada naj bi preučevala načine za prepoved ali regulacijo kriptovalut v državi.

Po poročanju Bloomberg Quint poročila kažejo, da se vlada pogovarja s finančnimi regulatorji in zainteresiranimi stranmi v industriji, da bi preučila določbe prejšnjega predloga, ki je dejansko pozval k splošni prepovedi kriptokriptiranja v Indiji.

Že februarja je več poročil iz Indije sprožilo strah pred morebitno prepovedjo kriptografije, ki je do zdaj se ni uspelo uresničiti. Namesto tega nastajajoča pripoved iz države govori o tem, da oblasti razmišljajo o bolj natančnem pristopu k predpisom o kriptovalutah, pri čemer ne pride do jasnih prepovedi.

Anonimni vir, ki ga je navedel Bloomberg Quint je dejal, da trenutne razprave preučujejo klavzule v prejšnjem zakonu o prepovedi kriptografije, da bi ugotovili, ali naj sledijo ali poiščejo drugačen pristop.

Po navedbah objave te razprave potekajo po treh frontah. Prvi dve vprašanji naj bi se nanašali na to, ali je kripto mogoče regulirati ali bi vlada morala uporabljati “prepovedno kladivo”.

Tretja tema dnevnega reda naj bi določala vrste kripto dejavnosti, ki bi lahko bile dovoljene v okviru standardizirane regulativne paradigme za kriptovalute v Indiji.

Kot že poroča Cointelegraph, Indijska rezervna banka še naprej ohranja svojo protikriptološko držo. RBI je že dejal, da je zvezni vladi sporočil svoje zadržke glede kriptovalut.

RBI je maja pojasnil, da komercialne banke nimajo naročil centralne banke zavrniti storitev kripto izmenjavam. Dejansko je indijsko vrhovno sodišče marca 2020 razveljavilo prejšnji mandat IRB, ki je bankam prepovedoval servisiranje borz v država.

Povezano: Indija naj bi odpovedala dnevni red prepovedi Bitcoinov v korist razvrstitve sredstev

Glede na namerno hitrost tekočih razprav je citirani vir tudi dodal, da spremenjeni zakon o kripto regulativi verjetno ne bo uveden med prihajajočim monsunskim zasedanjem parlamenta, ki se začne julija.

Medtem naj bi tri glavne borze kriptovalut – Kraken, Bitfinex in KuCoin – premišljevale razširitev njihovega poslovanja v Indijo za ponudbo storitev po ocenah države 15 milijonov kripto vlagateljev.

Prejšnji članekNovi DAO se začne po 230 milijonov dolarjev financiranja, vključno s Petrom Thielom in Alanom Howardom
Naslednji članekGuruju za finance Suze Orman je všeč bitcoin kljub ureditvi, Elon Musk Effect

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments