17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Predlagani zakon v Iranu bi lahko prepovedal vse tujekopane kriptovalute

Predlagani zakon v Iranu bi lahko prepovedal vse tujekopane kriptovalute

Zdi se, da zakonodajalci poskušajo vzpostaviti pravni okvir, ki bi temeljil na odločitvi centralne banke Irana, da bi ljudje za plačila uporabljali samo kripto iz državnih rudarskih operacij.

465 Skupaj ogledov

4 Skupaj delnice

Proposed bill in Iran could ban all foreign-mined cryptocurrencies

Namen novega predloga zakona, ki ga je pripravila komisija za gospodarstvo iranskega parlamenta, je omejiti uporabo kriptovalut znotraj države, hkrati pa zagotoviti jasnejši pravni okvir za rudarje.

V petkovem poročilu zakonodajalci Tasnim, zakonodajalci so pripravili osnutek zakona z naslovom “Podpora rudarjenju kriptovalut in organiziranje domačega trga za izmenjave”, ki ga je državni parlament prvič objavil junija 23. Če bo zakonodaja sprejeta, bo iranska centralna banka postala regulativni organ za izmenjavo kriptovalut v državi.

V skladu z računom bi lahko bile v Iranu prepovedane vse kriptovalute za plačila, razen za “nacionalno” – domnevno digitalno valuto centralne banke ali žetone, kovane v zasebnem sektorju. Vendar bi se izjava lahko nanašala na kripto, ki so jo pridobivali licencirani subjekti v Iranu, saj je iranska centralna banka že dejala, da poskuša zagotoviti, da se vse digitalne valute, s katerimi se trguje v državi, pridobivajo na lokalnih kmetijah.

Predlagani zakon bi tudi uradno uvrstil kripto rudarjenje v regulativno pristojnost Ministrstva za industrijo, rudarstvo in trgovino, s čimer bi lahko podelil licence za kmetije. Licenčna rudarska podjetja z delnim ali popolnim nadzorom nad elektrarno bi lahko zaprosila državno ministrstvo za energijo za prodajo presežka električne energije.

Kriptokopavanje kot industrijska dejavnost je v Iranu zakonito od 2019, če imajo rudarji dovoljenje in ustrezno urejeno. Vendar je iranski predsednik Hassan Rouhani maja napovedal, da bodo rudarske dejavnosti prepovedane do septembra. Oblasti na videz pospešujejo racije na nedovoljene rudarje, ki izkoriščajo električno omrežje, saj se država v poletnih mesecih sooča z naraščajočim povpraševanjem po energiji.

Povezano: Iranska centralna banka pravi, da se lahko z uradno izkopano kripto plača za uvoz

V juniju Rouhani je dejal, da mora Iran na zasedanju odbora za ekonomsko koordinacijo svojega kabineta legalizirati kriptovalute za ohranitev in zaščito nacionalnih interesov. Predsednik je pozval k skupni študiji agencij na kapitalskih trgih in novicah, da bi vzpostavili pravni okvir za kriptovalute.

Prejšnji članekBitcoinova ključna metrika zagona namiguje na bikovsko razhajanje, ko se BTC drži 33 tisoč dolarjev
Naslednji članekPreprosto ustvarite svoj DAO z xDAO – inovativno platformo DeFi, ki jo poganja BSC

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments