2.3 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Predlagano licenciranje avstralske borze bi lahko zadušilo konkurenco: Kraken

Predlagano licenciranje avstralske borze bi lahko zadušilo konkurenco: Kraken

Ker naj bi se kriptoregulacija v Avstraliji okrepila v naslednjih 12 mesecih, generalni direktor Kraken Australia Jonathon Miller meni, da strog kripto režim bi lahko zadušil lokalno konkurenco.

Senatni odbor za Avstralijo kot tehnološko in finančno središče, ki ga vodi kripto prijazen senator Andrew Bragg, je predstavil 12 obsežno priporočila za regulacijo industrije digitalnih sredstev in Fintech prejšnji mesec. Predlogi so vključevali nov režim licenciranja za kriptovalute, nove zakone za upravljanje decentraliziranih avtonomnih organizacij (DAO) in prenovo davka na kapitalske dobičke v decentraliziranih financah (DeFi), če naštejemo le nekatere.

V ekskluzivnem intervjuju za Cointelegraph je Miller dejal, da “še ni vidno”, ali bi predlagani predpisi pozitivno ali negativno vplivali na napredek lokalnega sektorja, pri čemer je opozoril, da:

»Videli smo druge trge, kjer so nastopili obremenjujoči regulativni režimi in veste, vidite propad konkurence, propad živahnosti, ki jo imamo danes v Avstraliji .”

”In upam, da se to ne bo zgodilo, ker bo to na dolgi rok slabo za potrošnika,” je dodal.

V skladu s predlaganimi tržnimi licencami za avstralske menjalnice digitalnih valut (DCE) bi morala lokalna podjetja izpolnjevati stroge zahteve glede »kapitalske ustreznosti, revizije in odgovorne osebe«, da pridobijo licenco za delovanje.

Ko je govoril o tej zadevi, je Miller potegnil primerjave z Japonsko, saj je trdil, da je omejeno število možnosti na trgu zaradi strogih vladnih zahtev glede licenc, ki negativno vplivajo tudi na lokalnega potrošnika.

“ licenco za trge na Japonskem, eno redkih kripto podjetij, ki so na voljo japonskim uporabnikom. Čeprav smo tam aktivni in resnično podpiramo ta trg, mislim, da to ni dobro za Japonce, saj je tako malo priložnosti za igralce v vesolju,« je dejal.

Caroline Bowler, izvršna direktorica lokalne kripto borze BTC Markets, pa je ponudila drugačen pogled, ko je Cointelegraphu povedala, da bo prihajajoči kripto režim v Avstraliji “izboljšal in omogočil inovacije.”

»Mislim, da je predlog vseboval veliko zelo v prihodnost usmerjenih stališč. Zlasti govor o DAO-jih bi bil izredno inovativen z regulativnega vidika za katero koli državo, katero koli jurisdikcijo, kjer koli na svetu,« je dejala.

Bowler je izjavil, da je bila »edina največja ovira« za podjetje pri raziskovanju priložnosti za širitev skladnih storitev in izdelkov v lanskem letu pomanjkanje predpisov, osredotočenih na kripto, v Avstraliji:

»To je povzročilo težave v celotnem podjetju in težave pri širitvi in ​​težave za naše stranke ter povzročilo obotavljanje med ljudmi, ki so prihajali. Nismo mogli ponuditi celotnega obsega tega, kar smo želeli ponuditi .”

“In režim licenciranja, kakršen je trenutno obstajal za tradicionalne trge, je bil čevelj, ki ni ustrezal. Nismo se mogli stisniti noter,« je dodala.

Povezano: Avstralski senator pravi, da DeFi “ne bo kmalu izginil”

Adrian Przelozny, izvršni direktor Independent Reserve (IR) s sedežem v Avstraliji in Singapurju je Bowlerju ponovil podobna čustva, pri čemer je poudaril, da “zgornja stran ureditve veliko odtehta vsa tveganja”.

IR je v začetku oktobra postala prva avstralska kriptoborza, ki je v Singapurju pridobila licenco za večjo plačilno institucijo. Przelozny je predlagal, da je registracija podjetja v skladu z licenčnim režimom Monetarne uprave Singapurja znatno izboljšala legitimnost IR v očeh njegovih potencialnih partnerjev:

„Lahko vam povem, da sem v licencirana jurisdikcija je veliko boljša kot biti v jurisdikciji brez licence. In to zato, ker resnično spremeni pogovore, ki jih imamo s partnerji, s katerimi se lotimo dela.«

Przelozny je poudaril, da je »največji izziv« za kripto podjetja v Avstraliji da bi lahko zagotovili dobre bančne odnose, pri čemer je debanka ključno vprašanje v lokalnem kripto klimu. Izvršni direktor IR je izjavil, da to morda ne bo več problem, ko bodo lokalna podjetja lahko pridobila ustrezno licenco.

»Takoj v Singapurju, ko smo dobili licenco, smo ugotovili, da so se bančni pogovori popolnoma spremenili in zdaj se banke obračajo k nam, da postanemo njihove stranke,« je dejal.

12

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments