25.8 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Predlogi južnoafriškega sodišča razkrivajo laži in zavajajoče taktike, ki se uporabljajo za...

Predlogi južnoafriškega sodišča razkrivajo laži in zavajajoče taktike, ki se uporabljajo za ohranitev sheme MTI Bitcoin Ponzi

Novi prispevki Južnoafriške republike regulator, organ za vodenje finančnega sektorja (FSCA) in likvidacijski upravitelji so razkrili mrežo laži in zavajajočih taktik, ki jih je za ohranitev Ponzijeve sheme uporabil predsednik uprave Mirror Trading International (MTI) Johann Steynberg in drugi.

Neprijavljene izgube

V svojem poročilo, vloženo na južnoafriškem sodišču, regulator razkriva tudi dejanski obseg izgub, ki jih je imela investicijska družba za bitcoin. Na primer, v tem, kar FSCA imenuje “prvo obdobje”, je imel MTI “skupaj skoraj 51 bitcoin (ki) je bil deponiran pri Forex posredniku s sedežem v Belizeju FXChoice, vendar 22 – ali 43% – od teh kovancev so trgovci izgubili. ” Vendar v tem trenutku “ni bilo trženja na več ravneh.”

Kljub temu pa bi se to spremenilo v drugem obdobju, “ko je Steynberg domnevno uvedel računalniški trgovalni bot”, ki je lažno zajamčena donosnost 10% vsak dan. Poročilo je pojasnilo:

FX Choice je FSCA poročal, da 1, 846 bitcoin je bil z njim deponiran med januarjem in junijem 2020, vendar od tega 566 bitcoin (približno 60 %) so bili izgubljeni. Ti rezultati trgovanja so bili popolnoma v nasprotju z divjimi trditvami o uspehu, ki jih je na družbenih omrežjih promoviral MTI. FX Choice je nato zamrznil preostalih 1, 280 bitcoin.

V zadnjem obdobju je Steynberg trdil, da so bili vsi bitcoin vlagateljev preneseni na novega posrednika, Trade 300. Kljub temu, ko je FSCA raziskala to trditev, je “ugotovila, da trgovina 566 je bil Steynbergova družba z namenom goljufanja in ne obstaja kot dobroverno posredništvo, ”piše v poročilu Moneyweba.

MTI delniška struktura

Medtem so likvidacijski upravitelji MTI podobno predložili “dokaze”, ki razkrivajo dejansko delniško strukturo družbe Bitcoin Investment Company. Stališče likvidacijskih upraviteljev je parafrazirano v poročilu Moneyweb: »Na podlagi dokazov, ki so jih predložili likvidacijski upravitelji, je bila MTI v lasti 50 – 30 Steynberga in Clyntona Marksa, ki bi se razdelili 10% dobička med njima vsak ponedeljek. “

Vendar likvidatorji še vedno priznavajo, da je bil Steynberg edini posameznik v MTI, ki se je ukvarjal s posrednikom v Belizeju in strežniško ekipo s sedežem v Indiji. “Posredoval bi rezultate trgovanja posredniku strežniški ekipi, da bi jih zajel v zaledni sistem,” ugotavlja poročilo.

Obtožbe o nepotizmu

Medtem se druga direktorica MTI, Cheri Marks, sooča z obtožbami, da je svoj položaj v organizaciji uporabila za nagradite njene sodelavce. Marks je na primer obtožen, da je Monico Coetzee imenovala na mesto direktorice marketinga, kljub pomanjkanju potrebnih kvalifikacij. Poleg tega je Marks obtožen, da je plačo Coetzeeja naletel na nekaj več kot $ 1000 na mesec na en BTC na mesec.

Po tem postopku naj bi višje sodišče Zahodnega Rta zdaj zaslišalo argumente tistih, ki želijo, da se sprejme končna likvidacija, in tistih proti. Kot poroča poročilo, naj bi bil postopek obravnavan v tretjem tednu junija 2021.

Kakšna so vaša razmišljanja o najnovejših razkritjih o velikih izgubah MTI in njegovo delniško strukturo? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

El Salvador Bitcoin Law Making BTC Legal Tender Passes With Supermajority

Donald Trump Detests Bitcoin, Calls BTC a Scam, Wants Heavy Crypto Regulation

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments