0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Prednosti in slabosti Web2, ki se je pridružil Web3

- Advertisement -

Ponudba: AdobeStock / JesseLi Gong je partner pri projektnem kapitalskem podjetju Youbi Capital.


__________

Zanemarite “kripto brat”, flota web3 dozoreva. Tehnologija naslednje generacije, strast do financiranja in rastoče platforme prispevajo k rasti sektorja % letno . Posledično verski voditelji, ustanovitelji in podjetniki preskakujejo z ladje web2 na web3.

To je padel celo na vladni ravni: Amazon Pravjit Tiwana je zapustil svojo disciplino kot splošni nadzornik Amazon Net Providers’ Edge Providers, da postane glavni tehnološki uradnik Gemini. Medtem ostareli vodja oddelka za igre pri YouTubu zdaj vodi Polygon Studios kot izvršni direktor in AirBnB Polygonu se je junija pridružil tudi ostareli kadrovski direktor.

Pritok možganske moči in izkušenj podjetja se obeta kot dvorezen meč za rastoči sektor. Po eni strani izboljšati vdore in nadzor nad infrastrukturo morda morda dobro morda pomagati e-knjigi ekosistema web3. Pri več kot nekaj lahko neusklajena prizadevanja in osnovne vrzeli v datotekah izničijo te prednosti. Torej, odločimo se za korak, dajmo roko in v mislih porodimo strokovnjake in slabosti web2, ki se pridružuje web3.

Zakaj web2 preskakujeVprašanje skoraj vseh najsodobnejših prihodi zakaj so se pridružili web3. Rešitev je identična: dolgotrajni odnos. Predvidevajo metaverzum in mislijo, da so platforme naslednjega dne ustvarjene v sedanjem času. Torej je predpostavka o vstopu na tla preprosto preveč osupljiva, da bi jo spregledali.

Tudi ti ljudje so razočarani.

Ne želijo se več ukvarjati z notranjimi omejitvami podjetja in birokracijo. Želijo poimenovati posnetke. Podobno, po pandemiji, web2 potrebuje veliko prilagodljivost in zmožnost dela skupaj s svetovno sosesko podjetnikov in ustvarjalcev izdelkov.

Vendar je verjetno največji vzrok za zamenjavo skupno črpanje sredstev.

Za tiste, ki postavljajo nenavaden izziv – in se počutijo nepodprte s strani velikanov web2 – je ta postaja morda morda zelo čedna. V drugem četrtletju je sedem od prvih desetih najbolj aktivnih tveganih kapitalistov izbralo web3 kot prednostno polje za financiranje.

Oglejte si prodajalce novic in delavce “Mountainous Four”, ki zamenjajo vidike, morda morda zelo splošno. Od Facebook do Google, mnogi od popolnih in najbolj bistrih zapustijo svoje službe, da bi začeli nekaj nenavadnega. Medtem ko mnoge ženejo donosne možnosti financiranja in svoboda razmišljanja ustvarjajo zrak v sferi, migranti web2 dosežejo bistveno zrelost do web3.

Izvajalci: kaj lahko web2 okrepi v web3Obstajajo trije vidiki, kjer lahko ekipe web2 zasijejo v svetu web3.

Prvi je izboljšanje soseske. Številne ekipe web2 imajo izkušnje iz prve roke pri razvijanju platform, ki se lahko naključno osredotočijo na razvoj zanesljivega potrošniške izkušnje. Poznajo tudi način privabljanja skupnosti, ki lahko rastejo organsko. Kot ponazoritev, ekipa v predhodni uporabi platforme »cross-to-originate« Gritti vzpostavil operacijsko aplikacijo web2 z več kot milijoni strank. To pomeni, da že imajo veliko skupnost, v kateri so organizatorji maratonov, športne znamke in vplivneži.

Poleg tega dolgoletne izkušnje in viri na postaji web2 omogočajo Grittiju kanale za pridobivanje kupcev, bodisi prek spletnih/offline operativnih dogodkov ali decentraliziranih operativnih skupnosti. V nasprotju s tem je velika večina pobud web3 tihih za Telegram in Discord za večino svojih oglaševalskih prizadevanj.

Drugo je pridobiti izkušnje. Trenutno platforme web3 izkoreninjajo določanje kripto denarnic ali naslovov blockchain in delujejo v skladu s tem.

Za iskanje po mainstreamu se mora izkušnja pokrovitelja prilagoditi na tone. V idealnem primeru je za to potrebna identična potrošniška izkušnja kot web2. E-poštna prijava, preprost uporabniški vmesnik in intuitivna navigacija po platformi. Predpostavka je, da ustvarjalci platforme ustvarjajo web3 tako razgibano in brezhibno, da je nedvomno, da se boste morda vsi spomnili na ime.

Tretja zadeva notranjo administracijo.

To je bistveno pripisati slavi med web2 in web3. Pri starejših so notranje vloge zlahka orisane in vzpostavljeni so okviri ravnanja za doseganje rezultatov. V slednjem so pobude veliko manj hierarhične, delavci pa so večinoma popolnoma oddaljeni. Posledično upravljanje ekipe ni več tako prijazno vzdušje, kot bo. Še enkrat, vodstvene sposobnosti na splošno opredeljujejo voditelje web2.

Slabosti: kaj imeti moramo v mislihNa obrnjeni strani obstajajo nasprotniki, da se web2 pridruži web3.

Prva je poravnava. Menjavanje faset ni več dejansko nenavadno delo. Ustanovitelji: Bistveno je razumeti web3, če želite doseči web3. Če ne več, bo nezadovoljivo blago povzročilo škodo ekosistemu. Torej, naredi domačo nalogo. To je morda zelo dejansko glede tokenomike. Dejansko žetoni zagotavljajo nizek namenski kapital, ki spodbuja sodelovanje potrošnikov. Razvajene pobude se soočajo s pomanjkanjem koristnih virov na začetnem in globalnem trgu.

2. se nanaša na izumrle poti upoštevanja. V web2 je celoten industrijski model zgrajen na centralizirani posesti datotek. V web3 je obratna stran dolgotrajno navijanje. Ti, ki izvirajo iz veteranskih družabnih medijev ali igralcev bančnih iger, morda morda želijo tehniko prevzgoje, ki bi z vsem srcem vključevala decentralizacijo. Prihodnja osrednja točka – in ne več gledanje nazaj – je popolna metoda za doseganje te spremembe paradigme.

Satirično, ni več dejstvo, da delavci web2 iščejo križ z dogodki. Za ponazoritev, Google gradi svoj oddelek have web3. Medtem JP Morgan eksperimentira z decentraliziranimi financami (DeFi). Težava je, kot smo že omenili, v tem, da so takšni industrijski objekti v popolnem nasprotju z web3. Medtem ko so ta podjetja videti kot evolucija, bo povsem prevladala metoda, da pritegnejo nekaj, kar tekmuje z njimi samimi.

Razsodba: lepo pretehta brutoKljub cestnih zapor, lahko zmožnost web2 predstavlja vredno – najbolj nepogrešljivo izkušnjo za pomoč pri črpanju večjega blaga web3. V oddelek vstopijo v resnično pomembnem trenutku z ujemanjem izdelka in trga ter vpogledi na ravni C. V zameno jim web3 ponuja možnost, da eksperimentirajo, poimenujejo posnetke in imajo pripombo v spletu dolgotrajnega romanca. V nesreči imata oba vidika prednost od več kot nekaj. Karkoli se že zgodi, tukaj je ena postaja, ki ji lahko pričate.

____

884

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -