19.1 C
Ljubljana
Thursday, July 29, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Predpisi spodbujajo korejske borze k umiku s trga in opozarjajo na kovance...

Predpisi spodbujajo korejske borze k umiku s trga in opozarjajo na kovance z visokim tveganjem

Med vse večjim nadzorom in povpraševanjem regulatorjev južnokorejske kripto borze prebirajo podprta sredstva in črtajo ali uvrščajo visoko tvegane kovance na opozorilni seznam za vlagatelje.

2365 Skupno ogledov

5 Skupaj delnice

Regulations drive Korean exchanges to delist, warn against high risk coins

Južnokorejski trg kriptovalut se še naprej spreminja pod težo naraščajočih regulativnih pritiskov. Večje kripto borze, kot je Upbit, so se ta teden ukinile ali opozorile pred določenimi digitalnimi sredstvi, za katere menijo, da so za vlagatelje zelo tvegane.

Trend, kot ugotavljajo lokalni poročevalci, je na videz sprožil vse večji poseg finančnih regulatorjev v poslovanje ponudnikov kripto storitev. Prejšnji teden naj bi se obrnila korejska enota za finančno obveščanje (FIU) 33 platforme za kripto trgovanje, da opozorijo, da bodo pred septembrom opravili terenski posvet 24.

Namen teh posvetovanj je preveriti, ali podjetja izpolnjujejo zahteve iz Zakona o posebnih finančnih transakcijah, ki je začel veljati marca letos.

Ubit je prejšnji teden izločil Maro, Paycoin, Observer, Solve.Care in Quiztok in junija na svoji angleški strani objavil opozorila za šest sredstev 11, ki sproži enotedenski postopek pregleda, do konca katerega končna odločba ali se bo teh šest odstranilo ali ne. Kot ugotavlja Korean Herald, je prvotno odstranjevanje povzročilo strmo padanje cen kovancev s tipičnimi izgubami 50 – 50% v vrednosti. Poleg opozoril o naložbah, objavljenih v angleščini, naj bi se nova opozorila o naložbah razširila na 25 različna sredstva ali približno 14% kovancev, navedenih na platformi.

Poleg Upbit-a, prijavljeni skupni znesek iz 20 borze, ki so prejele certifikat sistema za upravljanje varnosti, so sprejele podobne poteze, korejska služba za finančni nadzor pa je ta teden je stopil v stik z več borzami in prosil, naj agenciji sporočijo podrobnosti o izbrisanih ali začasno ustavljenih sredstvih.

Poleg neposredne komunikacije agencij z borzami je korejska komisija za finančne storitve (FSC), ki je zadolžena za nadzor trga kriptovalut, po poročanju ustanovila pet novih delovnih skupin, ki bo vsak od njih zadolžen za posebne naloge, povezane z izvajanjem novega korejskega režima kriptografije, od svetovanja borzam, ki iščejo registracijo, ali sodelovanja z državnim zborom do sprejemanja ukrepov za izboljšanje ekosistema kriptovalut v državi.

Povezano: Južnokorejske majhne kripto borze se soočajo z naraščajočo regulativno toploto

Dodeljene vloge skupin so navedene v njihovi nomenklaturi: Daily Situation Group, Reporting and Response Group, On – svetovalna skupina na kraju samem, skupina kapitalskih trgov in skupina za izboljšanje sistema. Pod okriljem FIU bodo skupine sodelovale z uradom za boj proti pranju denarja Službe za finančni nadzor, sedežem trga vrednostnih papirjev Korejske borze vrednostnih papirjev, Korejskim registrom vrednostnih papirjev, Korejsko federacijo bank in Koscomom.

V začetku tega tedna je Cointelegraph poročal, da bo nova politika FSC zahtevala, da banke morebitne stranke kripto izmenjave razvrstijo kot „visoko tvegane“. Agencija je prav tako pojasnila svoj načrt za zagotovitev, da kripto borze, ki iščejo dovoljenje, izvajajo močno spremljanje transakcij in spoštujejo stroge zahteve glede ID-jev uporabnikov. Po zadnjem roku septembra 24, uradniki finančne obveščevalne službe bodo obtoženi nadzora tržnih dejavnosti prosilcev za kripto borze za obdobje treh mesecev.

Prejšnji članekPodatki kažejo, da novi prodajalci bikovih bikov na trgu nočejo prodati po 40 tisoč dolarjev
Naslednji članekNovi DAO se začne po 230 milijonov dolarjev financiranja, vključno s Petrom Thielom in Alanom Howardom

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments