18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Predsednik banke Federal Reserve pravi, da je večina kriptovalut brez vrednosti

Predsednik banke Federal Reserve pravi, da je večina kriptovalut brez vrednosti

Predsednik Zvezne rezerve James St. Bullard, Bank of St. Louis, pravi, da je večina kriptovalut “brez vrednosti”. Omenil je, da “če lahko kriptovaluta olajša transakcije, ki jih je težko izvesti v običajnih valutah, potem bodo imele svoj namen in bodo morda krožile skupaj z valutami, ki jih podpira država.”

Fed’s Bullard pravi, da je večina kriptovalut brez vrednosti

Jim Bullard, predsednik banke Federal Reserve Bank of St. Louis je v ponedeljek v intervjuju za Yahoo Finance spregovoril o inflacijskih tveganjih in o prihodnjih pred Fedovo politiko.

Govoril je tudi o kriptovalutah, glede na veliko nihanje cen kripto valut zadnjih tednih. Vprašali so ga: “Kakšno je vaše stališče do kriptovalut, primera njene uporabe zdaj in kako natančno ste opazovali veliko nestanovitnost na kripto trgih?”

Bullard odgovoril: “O tem imam diapozitiv, ki se imenuje” neenoten valutni in tečajni kaos “in nekaj stvari, ki so tam. Eno je, da valutna konkurenca ni nič novega. Izdaja zasebne valute je bila v monetarni teoriji v preteklosti že obravnavana. “

Nadaljeval je:” Milton Friedman je dejal, da če dovolite izdajo zasebne valute, bodo izdane vse vrste zasebnih valut . In prav to se je zgodilo, “in dodal:

Takšnih imamo okrog nekaj tisoč, večina jih je brez vrednosti.

„Mislim, da če lahko kriptovaluta olajša transakcije, ki jih je težko izvesti v običajnih valutah, potem bodo imajo namen in bi lahko krožili skupaj z valutami, ki jih podpira država, «je opozoril.

Bullard je nadaljeval razpravo o nestanovitnosti na kripto trgu. Povedal je, da so kriptovalute “tudi precej nestanovitne, saj je bilo to v zadnjih dneh zelo očitno.” Vendar je poudaril: “Toda dejstvo, da imajo različne valute nestanovitne devizne tečaje, je temeljna težava v mednarodnem denarnem redu in ravno toliko večja težava za valute, ki jih izdaja zasebna valuta.”

Dodal je, da “je celo težava za valute držav nacionalnih držav, kjer se med seboj spreminjajo, ki se zdijo oddaljene od dejanskih gibanj in osnov”, v obrazložitvi:

V tem prostoru se dogaja veliko zanimivih stvari in seveda tudi Fed gleda na kovanec Fed. Torej se veliko dogaja, to zelo pozorno spremljamo. In mislim … na kratko, pri tem sem pri tem.

Po njegovem komentarju, da večina kriptovalut obstajajo ničvredni, Bullarda so vprašali, ali predstavlja tveganje za finančno stabilnost.

Odgovoril je: „Upamo, da tisti, ki sodelujejo, poznajo tveganja. Seveda se lahko vsaka vaša naložba poveča, lahko pa tudi zmanjša. In tako mora vsak, ki sestavlja portfelj, uravnotežiti tveganje in koristi kot vedno v financah. ” Predsednik centralne banke Zvezne rezerve St. Louis je zaključil: “Mislim, da ljudje večinoma radi vstopajo v to s široko odprtimi očmi in zagotovo niso slepi pred misli, da je to nestanovitno področje.”

Bullard je pred kratkim dejal, da je prepričan, da bitcoin ne ogroža ameriškega dolarja. Prejšnji teden je dejal, da nedavna prodaja kriptovalut ni sistematično zaskrbljena za Fed in ni vplivala na politike centralne banke.

Kaj menite o komentarjih Bullarda o kriptovalutah? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Ontario Securities Commission Snuffs out Crypto Exchanges, Poloniex Targeted for Flouting Compliance

Beijing's Distaste for Bitcoin Mining Spreads to Inner Mongolia, Miners Could Face a 'Social Credit Blacklist'

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, ki bi nastala ali bi domnevno nastala zaradi uporabe ali zanašanja na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments