2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Predsednik Biden je za naslednjega predsednika Fed izbral Jeromea Powella

Predsednik Biden je za naslednjega predsednika Fed izbral Jeromea Powella

V času, ko je bil predsednik Fed, je Powell dejal, da je agencija “proaktivno delala na izdaji CBDC”, vendar je malo verjetno, da bi podprla splošno prepoved kriptovalut.

76529
Skupaj ogledi

91

Skupaj deleži

President Biden picks Jerome Powell to be next Fed chair President Biden picks Jerome Powell to be next Fed chair President Biden picks Jerome Powell to be next Fed chair President Biden picks Jerome Powell to be next Fed chair

Predsednik Joe Biden je Jeromea Powella izbral še en štiriletni mandat predsednika sveta guvernerjev sistema zveznih rezerv.

V ponedeljkovi objavi je Bela hiša objavila predsednika Biden bo po izteku njegovega trenutnega mandata februarja imenoval Powella za svojega izbranca za vodenje ameriške centralne banke Federal Reserve. Izvršna veja oblasti je navedla Powellovo “odločno ukrepanje” pri zmanjševanju gospodarskega vpliva, ki ga je povzročila pandemija, pa tudi ustvarjanje 5,6 milijona delovnih mest in 4,6-odstotno stopnjo brezposelnosti.

V Poleg tega je Biden izbral sedanjega člana uprave Fed Laela Brainarda za podpredsednika agencije. Brainardov 24-letni mandat člana Federal Reserve naj bi potekel leta 2028, medtem ko se Powellova izteče v 2026.

»Prepričan sem, da predsednik Osredotočenost Powella in dr. Brainarda na ohranjanje nizke inflacije, stabilnih cen in zagotavljanje polne zaposlenosti bo naše gospodarstvo naredilo močnejše kot kdaj koli prej,« je dejal ameriški predsednik. “Skupaj delita tudi moje globoko prepričanje, da je treba nujno ukrepati za obravnavo gospodarskih tveganj, ki jih povzročajo podnebne spremembe, in ostati pred nastajajočimi tveganji v našem finančnem sistemu.”

Pričakuje se, da bo v svetu guvernerjev sistema zveznih rezerv sedlo sedem članov, vsakega bo imenoval sedanji predsednik ZDA, potrdil pa ga bo senat in naj bi opravljal funkcijo 14-letni pogoji. Čeprav bi Powell v svojem obstoječem mandatu služil le štiri leta, če bi bil potrjen za predsednika Fed, bi se vseeno udeležil potrditvenega zaslišanja senatnega bančnega odbora, preden bi o njegovi nominaciji lahko glasovali v senatu. Randal Quarles je 8. novembra napovedal, da bo odšel do 992, pri čemer je predsedniku Bidenu priložnost za zapolnitev treh sedežev Fed.

Vendar ponedeljkov izbor predstavlja le rahlo spremembo vodstva znotraj Fed, saj Biden ni izkoristil trenutnega podpredsednika Richarda Claride, da bi nadaljeval svoje dolžnosti od januarja

, ko bodo verjetno na voljo trije prazni sedeži. Bela hiša je dejala, da je Biden nameraval objaviti svoje izbore za te položaje in tudi za podpredsednika Fed-a za nadzor v začetku decembra s poudarkom na “izboljšanju raznolikosti v sestavi upravnega odbora.”

Povezano: Komentarji Hawkish Fed in strahovi pred regulacijo stabilnih kovancev sprožijo prodajo na trgu -izklop

V času, ko je bil predsednik Fed, je Powell glasno govoril o vlogi digitalnih sredstev na trgih ZDA, ko prostor raste v velikosti in priljubljenosti. Septembra je dejal, da agencija “proaktivno dela na izdaji CBDC”, vendar verjetno ne bo podprla popolne prepovedi kriptovalut, kot je Bitcoin (BTC).

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments