20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Predsednik El Salvadorja želi zgraditi rudarje kripto rudarjev, ki jih poganja vulkan

Predsednik El Salvadorja želi zgraditi rudarje kripto rudarjev, ki jih poganja vulkan

Bitcoin se segreva – nekateri bi lahko rekli, da izbruhne -, ker namerava latinskoameriška država izkoriščati energijo iz vulkanov za pridobivanje kriptovalute.

2067 Skupno ogledov

5 Skupaj delnice

El Salvador's president wants to build volcano-powered crypto miners

Načrti Nayiba Bukeleja za kripto v Salvadorju še vedno potekajo, predsednik pa zdaj poziva geotermalno elektroenergetsko podjetje, da da na voljo določene zmogljivosti rudarjem Bitcoinov.

V srednjem tweetu Bukele je predsednik dejal, da bo naročil Mynorja Gila, predsednika državnega elektro podjetja LaGeo, naj olajša rudarjenje Bitcoinov (BTC). z zelo poceni, 100% čist, 100% obnovljivih virov energije, 0 emisij energije “iz vulkanov države . Podjetje upravlja edini dve geotermalni elektrarni v Salvadorju s sedežem v regijah Ahuachapán in Berlín, z napovedanimi načrti za gradnjo novih objektov v San Vicenteu in Chinameci.

Pravkar sem naročil predsedniku @LaGeoSV (našega državnega podjetja za geotermalno električno energijo), naj pripravi načrt za ponudbo zmogljivosti za #Bitcoin rudarstvo z zelo poceni, 100% čisto, 100% obnovljive energije, 0 emisij energije iz naših vulkanov

To se bo hitro razvijalo! pic.twitter.com/DV4YwT

– Nayib Bukele (@nayibbukele) 9. junija, 2021

Več kot polovica energije v državi prihaja iz obnovljivih virov energije z vgrajeno geotermalno močjo – El Salvador je doma do 23 aktivnih vulkanov – več kot 116 megavatov. Poročila pa kažejo, da je potencial geotermalne energije El Salvadorja bližje 644 MW , kar pomeni, da LaGeo trenutno približno tapka 31% razpoložljive proizvodnje električne energije. Po podatkih Cambridgeovega indeksa porabe električne energije Bitcoin uporablja več kot 116. 7 teravat-ur električne energije na leto.

Rudarska rešitev je sredi dolgega seznama prokriptoloških ukrepov, ki jih je prevzel Bukele zadnjih nekaj dni. Na konferenci Bitcoin 2021 v Miamiju prejšnji konec tedna je predsednik Salvadorja s posnetim sporočilom udeležencem sporočil, da bi uvedel predlog zakona, s katerim bi Bitcoin postalo zakonito plačilno sredstvo v državi – predlog, ki je bil danes z veliko večino sprejet v zakonodajni skupščini države.

V času objave je cena Bitcoina $ , 021, ki se je dvignil več kot 10% v zadnjem 24 ure.

Prejšnji članekAnaliza cen 6/9: BTC, ETH, BNB, ADA, DOGE, XRP, DOT, UNI, SOL, BCH
Naslednji članekElizabeth Warren v zaslišanju senata primerja “lažne” kripto z “legitimnimi” CBDC-ji

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments