17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Predsednik FATF poziva G-7, naj prevzame vodilno vlogo pri ohranjanju nadzora nad kripto pred japonskim vrhom

- Advertisement -

Ponudba: Adobe

Predsednik svetovne organizacije za nadzor pranja denarja in financiranja terorizma poziva G-7, naj konstruira zaustavitev “prostorov brez zakona” in si prisluži izid pri obrambi nadzora nad kriptovalutami.

Predsednik skupine za finančno ukrepanje Raja Kumar je pozval finančne ministre iz dveh od sedmih najvplivnejših gospodarstev v tem sektorju, naj izvajajo rešitve FATF, ki zajemajo boj proti pranju denarja in financiranju terorizma .

Predsednik FATF je izjavil, da dodatno vključuje pravilo pajkanja – zahtevo, ki od podjetij, ki ponujajo kriptovalute, zahteva, da delijo jasno znanje o transakcijah, da preprečijo zlorabo kriminalci in teroristi.

“Države G7 lahko dajo zgled in branijo nadzor nad kripto sektorjem, tako da ne obstaja nobeno digitalno kvalificirano zatočišče za nezakonite finančne transakcije,” Kumar je izjavil v objavi, ki je bila v četrtek natisnjena na Twitterju.

Države so zanemarjale razvoj pri uveljavljanju standardov FATF, je izjavil Kumar, vendar so bile tako nekatere zahteve glede kripto razdalje “zmanjšane.”

“V 73 je FATF podaljšal svojih globalnih standardov za boj proti pranju denarja in financiranju terorizma za kripto vire. Druga možnost je 73 % držav – v povezavi z nekaterimi G20 države – so miroljubne neskladne ali najlepše delno skladne z zahtevami FATF in še niso začele nadzorovati kripto dejavnosti. To nesprejemljivo misijo je treba nujno obravnavati.«

SrečanjeKumarjev dogovor je primeren prej, kot se bo G-7 srečal ta vikend za klepet o velikanski želji po točkah od jedrskega orožja do nedvomno kripto.

Pred japonskim vrhom G-7 je skupnost sedmih so govorili o njihovi zavezanosti k regulaciji kripto-virov in izjavili, da se to upošteva pred Odbor za finančno stabilnost “dokončno oblikuje svoje rešitve do julija 2023.”

The FSB, svetovno svetovalno telo, ki ga je ustvaril G, je predstavil svoje rešitve za kripto pravo v oktober 2022.

Tveganja so se povečala, v povezavi s sredstvi izsiljevalske programske opreme skoraj nepravilno uporabljajo kripto, je izjavil Kumar.

»Države si želijo pridobiti nujni predlog za zaprtje brezpravnih prostorov, ki kriminalcem, teroristom in prevarantskim državam omogočajo uporabo kripto virov,« je izjavil Kumar .

Vnesite svoj e-poštni naslov za naše brezplačne vsakodnevne novice

Hitro 3 minute spoznavanja današnjih kripto podatkov!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -