17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Predsednik Fed se je maja srečal z izvršnim direktorjem Coinbase Brianom Armstrongom...

Predsednik Fed se je maja srečal z izvršnim direktorjem Coinbase Brianom Armstrongom in nekdanjim govornikom parlamenta

Armstrong je dejal, da se je o digitalni valuti kitajske centralne banke pogovarjal z zakonodajalci in vodji zveznih agencij, saj meni, da gre za “dolgoročno grožnjo statusu ameriške rezervne valute.”

Fed chair met with Coinbase CEO Brian Armstrong and former House speaker in May

Preden je Federal Reserve objavila, da bo objavila razpravo o digitalni valuti centralne banke, se je predsednik Jerome Powell sestal z izvršnim direktorjem Coinbase Brianom Armstrongom.

Po Powellovem koledarju sestankov, ki je bil objavljen v petek, je predsednik Fed imel 30 – minutno srečanje z Armstrongom in bivšim predsednikom predstavniškega doma Paula Ryana maja 11. Razlog za Ryanovo prisotnost ni jasen – nekdanji govornik je že zgodaj zapustil politiko 2019 in je zdaj z investicijskim podjetjem Solamere Capital.

Medtem ko Powellov urnik ni razkril o temah, o katerih se je razpravljal, se je Armstrong maja skliceval na sejo v Twitterju 14. Generalni direktor Coinbase je dejal, da je njegov cilj v pogovoru s člani kongresa in vodji različnih zveznih agencij pomagati odgovarjati na vprašanja zakonodajalcev o kripto in pridobiti večjo regulativno jasnost za tehnologijo v ZDA.

Takrat je Armstrong dejal, da je izrazil svoja mnenja o digitalni valuti centralne banke Kitajske (CBDC) in dejal, da meni, da predstavlja “dolgoročno grožnjo statusu ameriške rezervne valute, če ZDA se ne premikajo hitro, da bi ustvarile svoje. ” Nekaj ​​več kot teden dni kasneje je Powell napovedal, da bo Fed nadaljeval z raziskavami za uvedbo CBDC.

Povezano: Kitajska in ZDA se morajo učiti drug od drugega in sodelovati pri CBDC

Pred to objavo je predsednik Feda govoril obširno o morebitnih posledicah sprostitve CBDC v ZDA, rekoč, da meni, da je bolj pomembno, “da se vse popravi, kot da bi bilo prvo.” Vendar je njegova majska izjava vsebovala načrt za objavo razprave o CBDC-jih in digitalnih plačilih nekje poleti.

Čeprav ameriška vlada še ni sprejela odločitve glede digitalnega dolarja, Kitajska še naprej pilotira svoj CBDC z darili v več provincah . Prejšnji mesec, 100,00 0 ljudje v regiji Shenzhen so prejeli $ 31 milijonov digitalnih juanov in so lahko z bankomati zamenjali svoja digitalna imetja za fiat.

Cointelegraph se je obrnil na Zvezno rezervo za komentar, vendar v času objave ni prejel odgovora.

Prejšnji članekPodatki Cambridgea in IEA kažejo, da je intenzivnost ogljika v bitkoinih dosegla vrh lani
Naslednji članekAltcoin Roundup: Pametni vlagatelji ne kupujejo le kapljic, ampak povprečje dolarjev

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments